torstai 27. kesäkuuta 2013

Testissä CatOils iho & limakalvot -lohiöljy

Meillä on ennen ollut käytössä Salmopet-lohiöljy, mutta päätin ottaa testiin toisenkin lohiöljyn josko se vaikka menisi paremmin kaupaksi. Laitoin itselleni töissä tilaukseen pullollisen CatOils iho & limakalvot -lohiöljyä, jota saa siis ainakin tilaamalla apteekeista ja ymmärtääkseni myös joiltain eläinlääkäriasemilta.

IMG_4245

Ihan ensimmäisenä pitää huomauttaa, että CatOils on melkein viisi kertaa kalliimpaa kuin samankokoinen purkki Salmopetia. 100ml pullo CatOlisia maksoi 38e, kun taas 100ml pullo Salmopetia on Zooplussalla 7,99e.. Meidän huushollissa tuon kokoinen pullo kestää noin kuukauden(Hugolle 1ml ja Jadelle 2ml).

IMG_4250

Seuraava mainitsemisen arvoinen asia on se, että pakkauksessa on mukana kaksi 1ml ruiskua ja ruiskuadapteri(vai miksi tuota nyt sanotaan). Adapteri tekee annostelusta monin kerroin helpompaa ja siistimpää kun öljyä ei tarvitse erikseen laittaa erilliseen kuppiin, josta sen voi imeä ruiskuun. Vaikka en tämän jälkeen en enää ostaisi CatOlisia, niin pesen ja täytän tuota samaa pulloa jollain toisella öljyllä, ellei tuo korkki sovi jonkin toisen öljyn pulloon!

CatOils-lohiöljyssä on useita omega-3-rasvahappoja(DHA, EPA, ETA). Öljyyn on lisätty myös E-vitamiinia hapettumisen estämiseksi ja siksi, että omega-3:n ja E-vitamiinin yhdistelmällä on todettu olevan suotuisia vaikutuksia mm. ihon terveyteen ja vastustuskyvyn ylläpitoon(pakkausselosteen mukaan ainakin). Olen töissä tutkiskellut paljon meillä eläinlääkehyllyssä olevia muita rasvahappovalmisteita(Eforion, Viacutan), ja niissä on omega-3:n lisäksi myös omega-6-rasvahappoja, joita kissat saa meillä ihan tarpeeksi muutenkin. Sen lisäksi omegat on peräisin suurimmaksi osaksi kasviperäisistä lähteistä(rypsi, jättihelokki, kurkkuyrtti), joita kissa ei voi kunnolla hyödyntää. Eli ne taitavat olla enemmänkin koirille suunnattuja tuotteita..

IMG_4244

Ja sitten tietysti se tärkein: mitäs kissat tykkäsi? Tarjosin ensin kummallekin öljyä lusikasta, ja Hugo lipitti sen kiltisti siitä. Jade sen sijaan kieltäytyi öljystä, joten kaadoin öljyt ruuan sekaan. Jade maistoi vähän ruokaa, kunnes tajusi että se oli "myrkytetty". Lähes koko annos jäi siis lautaselle, joten annoin sitten ruiskulla suoraan suuhun, mikä ei tietenkään ollut yhtään kivaa.

Annostellessa huomasin, että öljy on ehkä hieman juoksevampaa ja kevyemmän tuntuista kuin Salmopet. Huomasin myös, että ruiskua täyttäessä kannattaa olla varovainen, sillä öljy tulee ruiskun väärästä päästä ulos jos sitä pitää kauan ylösalaisin. Eli siis aika huonot tiivisteet ruiskuissa, mutta onneksi muutkin meidän ruiskut sopii annosteluadapteriin, ettei tarvitse noita mukana olleita välttämättä käyttää jos ne joka kerta falskailee(saattoi olla sattumaakin)..

3 kommenttia:

 1. Meillä on aika ajoin käytössä Full o lifen lohiöljyä. Paljon omegaoita ja ekee turkista oikein kiiltävän ja hienon. Pakkastalvella auttoi myös hilseilyyn.

  VastaaPoista
 2. Mä olen antanut sitä Aptuksen Eforionia, kun KissaKaramelli yökkii Salmopetille. Tosin Aptuksessakin olen siirtynyt ruiskuannosteluun, koska öljytyt ("myrkytetyt") ruoat jäi syömättä. Niinpä voisinkin siirtyä takaisin lohiöljyyn....

  Öljy syö ruiskun männän silikonit, siksi alkaa valskaamaan...Glyserolit ja kumi ei sovi yhteen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lohiöljyä, juurikin tässä postauksessa mainitsemani syyn vuoksi eli koska kissa ei pysty hyödyntämään kasviperäisten öljyjen rasvahappoja kunnolla. Olen kuullut että tuo CatOils olisi ehkä hieman maistuvampi, joten jos hinta ei kauhistuta niin sitä kannattaa myös kokeilla!

   Kiitos tiedosta, en tiennyt tuosta glyseroli+kumi jutusta! Olen viime aikoina huomannut että yksi toinenkin ruisku on alkanut falskaamaan, mutta sitä olen käyttänytkin jo aika kauan. Eli eri ruiskuissa taitaa olla eri laatuista kumia, toiset ovat vähän kestävämpiä kuin toiset.

   Poista