sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kissanhiekkaa kaikkialla

Tämä on varmasti tuttua monissa kissatalouksissa, joissa käytetään kissanhiekkaa: hiekkaa kulkeutuu ympäri kämppää. Meillä ainakin kissat lähtee aina hirveällä kiireellä hiekkalaatikosta pois, ja siinä imussa tulee sitten kasa hiekkaa myös.

Tassuissakin kissanhiekkaa kulkeutuu entistä kauemmas. Onneksi Hugo on sentään sen verran siisti että välillä se pyyhkii etujalkansa laatikon reunaan ennen kuin nousee sieltä pois! Meillä on hiekkalaatikoiden edessä matot, joihin hiekkaa jää jonkin verran, muttei läheskään kaikki. Matto on muovinen, mutta semmoinen eteismaton tyylinen saattaisi olla parempi. Enää ei sille kuitenkaan ole suurempaa tarvetta, sillä tein näin:

IMG_2990

Käänsin hiekkalaatikon edustat seinää päin niin, että jos hiekka lentää, se pysähtyy kirjaimellisesti seinään. Hiekkalaatikoiden siivoaminen on kuitenkin nyt hieman vaikeampaa, sillä nyt koko katto pitää nostaa pois, ennen riitti tuon värillisen osan nostaminen ylös. Mutta kyllä sen kestää kun saa nauttia huomattavasti hiekattomammasta lattiasta! Tätä ennen tuntui, että meillä olisi täällä ihan oma hiekkaranta kun niin paljon hiekkaa oli lattialla jo päivä siivouksen jälkeenkin..

IMG_2983

Kissanhiekkaroskiksena meillä toimii Litter Locker, joka on ihan huikea kapistus ja jollainen jokaisessa kissataloudessa tulisi olla! :D Tietääkö muuten joku, mihin Litter Locker ja sen täyttöpussipakkaukset on hävinnyt Zooplussalta? Nyt on viimeinen pakkaus menossa(punainen varoitusviiva näkyy jo!) ja lisää tarvittaisiin.. Tai sitten pitää vaan viritellä jotain muita pusseja siihen. Onko kukaan muu kokeillut omia pussiviritelmiä Litter Lockerin kanssa?

Loppuun vielä yksi kissakuva:

IMG_4275

Kattokaa nyt noita silmiä, oioi!

4 kommenttia:

 1. Ei yhtään huono idea kääntää tota vessaa ympäri, meillä on aika paha kriisi kun kokoajan on hiekkaa kaikkialla eikä jaksais imuroida ihan kokoaikaa. Mitä kissanhiekkaa te käytätte muuten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on käytössä mikrohiekka merkkiä Extreme Classic. Ja tuo hiekkalaatikoiden kääntäminen seinää päin ei muuten ollut oma idea, en vain muista mistä siitä luin.. :)

   Poista
  2. Googlailin niin toi on vissiin paakkuuntuvaa? Meidän nirsot kissat ei tykkää ku paakkuuntumattomasta ja kun vanha merkki lopetti uuden hyvän löytäminen työtä ja tuskaa :/

   Poista