lauantai 3. elokuuta 2013

Kuumat oltavat

Päästiinpäs perille, 7,5h ajomatkan jälkeen! Oli kyllä aika mielenkiintoinen matka, kauhulla odotan jo paluumatkaa..

IMG_6552

Kumpikin oli omassa kopassa, Hugo pienemmässä ja Jade isommassa. Tämä siksi, että mahdollinen viilentäminen ja muut ongelmat on helpompi hoitaa kun kopassa on vain yksi kissa.

Lähdettiin joskus puol kahdeksan aikoihin Helsingistä, jolloin oli vielä aika viileää. Puolimatkassa oltiin keskipäivän aikoihin, jolloin ongelmat sitten alkoivat kun auto alkoi kuumenemaan.

Hugo oli kyllä koko matkan ihan rentona, mitä se nyt pari maukaisua päästi. Jade sen sijaan sai kaksi "kohtausta", toisin sanoen se raapi kopan seiniä ja yritti työntää päätään yläritilästä läpi. Ensimmäisellä kerralla ajateltiin että sillä olisi vessahätä, ja pysähdyttiin ja haettiin hiekkalaatikko takakontista ja tarjottiin sitä Jadelle. Osoittautui, ettei sillä ollut mikään hätä, se vain halusi ulos kopasta. Toisella kertaa ei tehty mitään, mutta siitä seurasikin sitten se, että Jade riehui itsensä läkähdyksiin(oli varmasti valmiiksikin kuuma) ja se alkoi läähättämään aika voimakkaasti. Kastelin sitten pyyhkeen kylmällä vedellä ja laitoin sen Jaden päälle, se onneksi auttoi. Hugokin sai oman kastellun pyyhkeen päällensä aika pian tämän jälkeen.

IMG_6554

Muita viilennyskeinoja oli häkkituuletin, jota ei aluksi edes tarvittu. Se oli suurimman osan aikaa Jaden kopan edessä, koska sinne ei tullut paljoa ilmavirtaa. Ikkunatkin aukaistiin rakosilleen, mikä auttoi myös tosi paljon. Laitoin myös yhden kylmäkallen kummallekin viekkuun.. :D Paluumatkalle on kyllä lähdettävä menomatkaa aikaisemmin, stressasi ja ahdisti ihan kamalasti tuo loppumatka ja en voinut muuta tehdä kuin tarkkailla kissoja ja miettiä kuinka kuuma niillä on!

 IMG_6568
Onnistuin jättämään hiukseni ainakin kolme kertaa tuulettimen väliin.. :D

Jadelle tuli muuten nenän päälle pari outoa pientä vaaleaa kökköä, mitähän ne mahtoi olla? Oliko nenä jotenkin niin kuivunut vai miten? Huomasin myös, että Hugon silmät rähmi ja Jaden nenä vuosi hieman enemmän kuin yleensä(joka päivä saan poistaa räkäklöntin kummastakin sieraimesta), johtuikohan stressistä vai kuivumisesta tai kentien molemmista?

Kumpikaan ei suostunut juomaan matkalla yhtään mitään. Olisi pitänyt ottaa ruisku mukaan että olisin voinut pakkojuottaa, pitää käydä ostamassa täältä apteekista yksi ruisku paluumatkaa varten! Jadelle kelpasi raksut joita en kuitenkaan kovin paljoa raaskinut antaa ja Hugolle kelpasi vain pari palaa kinkkua mun eväsleivästä.

Täytyy vielä tunnustaa, että päästin Jaden pari kertaa valjaissa boksin ulkopuolelle, vaikka kissan paikka onkin automatkoilla kuljetusboksi. Ensin Jade vain käväisi pikaisesti katsomassa, mutta viimeiset kilometrit se sai istua mun viekussa takapenkillä kun siellä oli paljon viileämpi kuin boksissa.

IMG_6579

Toivon todella, että paluumatkapäivälle sattuu huonompi sää!

6 kommenttia:

 1. Ai teillä oli Kuhmoon matka! Eipä ole kaukana Sotkamosta se. :) Olisi hauska joskus tutustuttaa Misu ja Simba - Hugoon sekä Jadeen! :D Hah hah, hassuja haaveita!

  Ps. Toivottavasti kissat voi hyvin kuitenkin matkakoettelemuksista huolimatta!
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, ei oo kaukana, oon joskus käynyki Sotkamossa(=ajanu läpi :D) kun ollaan tultu Kajaanista tänne Kuhmoon. Ja aika hassuja haaveita joo, ois varmaan aika haasteellista tutustuttaa kissapari toiseen! :D

   Kyllä kisut voi ihan hyvin, tosin ruoka ei maita kovinkaan hyvin, mutta ehkä se siitä kun uudesta paikasta johtuva jännitys laantuu!

   Poista
 2. Toivottavasti paluumatkalla on viileämpää :)

  VastaaPoista
 3. Onko toi häkkituuletin kannattava ostos? Kateltiin noita siellä näyttelyssä ja meilläkään ei ole autossa ilmastointia :< Onko tuossa joku lämpömittaritarra? Näkikö siitä lämpötilan laskun tuuletin pois päältä vs. tuuletin päällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä vähän apua oli! Mutta Hugo vähän pelkäsi tuuletinta aluksi, se meni ihan boksin perälle kun laitettiin se päälle.. :D Jadekin pelkäsi sen ääntä kotona, mutta autossa tuulettimen ääni ei enää kuulunut muiden äänien keskeltä.

   On siinä joku lämpömittari, mutten seurannut sitä kovinkaan tarkasti. Loppumatkassa se ainakin näytti +29 astetta, mutten sitten tiedä kuinka todenmukainen tulos oli. Pitää muistaa seurata tulomatkalla tarkemmin!

   Poista