perjantai 16. elokuuta 2013

Mahanpuruja

Hugolla on herkkä vatsa. Viimeisin tapaus oli kolmen viikon ripuli, jonka takia käytiin jo eläinlääkärilläkin. Edellinen kerta oli joulukuussa, silloin ripuli kesti myös kolmisen viikkoa. Jos joku ihmettelee miksi odoteltiin noinkin kauan lekurille lähdön kanssa, niin se johtuu siitä että Hugo oli muuten ihan normaali eli se söi kuin hevonen ja riehui sydämensä kyllyydestä. Totta kai tuommoinen pistää kuitenkin huolettamaan.

IMG_5818

Ripuli alkoi muutama päivä ennen näyttelyä, eli siitä ripuli tuskin johtui. Annoin muutamana päivänä Aptus Tehobakt pet -maitohappobakteerivalmistetta(yök mikä haju!), mutten huomannut mitään vaikutusta. Keitettyä kanaakin Hugo sai, eikä siitäkään ollut apua. Edellisellä kerralla oli sama juttu, ja ripuli vaan loppui itsestään kuin seinään juuri kun aloin uhkailemaan että "huomenna soitan eläinlääkäriajan!" Tällä kertaa kuitenkin ehdin varaamaan sen ajan, ja arvatkaapas mitä tapahtui?

IMG_5822

Eläinlääkäri tutki vatsaa ja tunnusteli suolen sisältöä. Siellähän tuntui kiinteää tavaraa, olisi näköjään pitänyt odottaa pari päivää sen soiton kanssa. Voitte varmaan arvata että sapetti hieman! Seuraavalla kerralla odotan ainakin neljä viikkoa ennen ajanvarausta.. Ja seuraavaan ripuliin kokeilen Tehobaktin sijaan eläinlääkäriltä mukaan saamiamme Promaxia ja Probiocinia! Oli meillä kyllä toinenkin asia, sillä löysin Hugon ikenestä punaisen patin ja luulin että se olisi tulehtunut tai jotain. Onneksi ei sentään, vaan kyseessä oli ikenen liikakasvu, jota esiintyy abyilla jonkin verran. Hampaat oli kuitenkin tosi hyvässä kunnossa, kiitos kielen ja muiden isojen lihanpalasten. Liikakasvua ei tarvitse heti poistaa, vaan se voidaan tehdä sitten jos joskus tarvitsee mennä poistattamaan hammaskiveä.

IMG_5796

Hugo sai kamalasti kehuja eläinlääkäriltä ihanasta luonteesta ja lihaksikkaasta vartalosta. Painoa pojulla oli 3,4kg eli 100g oli tullut massaa lisää viime punnituksesta, joka oli helmikuussa. Seuraava CatVet-käynti onkin jo piakkoin rokotusten uusinnan merkeissä.

Postauksen kuvituksena on Hugo hampaidenhoitopuuhissa.. :)

2 kommenttia:

  1. Hugo niin söpönä, kun se mutustelee nuita lihoja awwwww! <3 :3
    xoxo Mella

    VastaaPoista