perjantai 13. syyskuuta 2013

Verta luovuttamassa

Käytiin tiistaina vähän erikoisemmalla eläinlääkärivisiitillä Jaden kanssa, nimittäin verta luovuttamassa kissakaverille. Eläimillekin on kyllä veripankki, mutten sitten tiedä oliko siellä veri loppu kun siitä ei ollut apua. Jade pääsi siis ojentamaan auttavan tassun verenluovuttajan kriteerit täytettyään.

IMG_7606

Jadesta testattiin paikan päällä veriryhmä, sillä sitä ei oltu ennen testattu. Jadelta ei ole ikinä ennen otettu verinäytettä, ja olisi ollut kiva tietää miten se meni kun se otettiin toisessa huoneessa ilman mua. Oltiin siis Yliopistollisessa eläinsairaalassa Viikissä. Ennen verinäytteen ottoa Jadelle tehtiin terveystarkastus, ja tällä kertaa siihen kuului myös lämmön mittaaminen. Se oli myös Jadelle ihan uusi toimenpide. Siinähän kävi sitten niin, että Jade päätti ruiskauttaa anaalirauhaseritteensä ulos kuumemittarin kohdatessa hännän alusen.. Voi kandi-parkaa, mutta onneksi ei sentään naamalle roiskunut! :D

IMG_7624

Sitten vaan odoteltiin(tai no koko ajanhan se oli odottelua, päivystysaika kun oli). Lopulta päästiin yhdentoista jälkeen lähtemään kotiinpäin. Verenluovutukseen kissa rauhoitetaan kevyesti, mutta herättyään Jade oli kyllä paljon sekaisempi kuin aiemmilla rauhoituskerroilla. Se varmaan johtui sitten käytetystä rauhoitteesta, joka oli kuulemma joku opioidi(ei sen tarkemmin kerrottu). Kotiin päästyämme Jade pääsi pois kopasta, mikä oli virhe. Se oli niin sekaisin, se vaan pyöri ja hyöri koko katti! Takajalat ei kantaneet ollenkaan, mutta jotenkin Jade onnistui liikkumaan sätkimällä jaloilla. Laitettiin Jade heti takaisin koppaan, tosin tällä kertaa isompaan, ja siellä se sai riehua hieman yli tunnin kunnes se pystyi istumaan. Sitten alkoi jo kävelykin luonnistua, vaikka kyllä se perä meni edelleen vähän luisussa..
 
Hugokin pääsi katsomaan Jadea kun se pääsi tolpilleen. Hugo haisteli kaveria ihan ihmeissään, vähän peloissaankin. Jadea ei tosin kiinnostanut ollenkaan, se ignoorasi Hugon ihan tyystin. Uskalsin jättää kissat keskenään yön ajaksi, kun Hugo vaikutti tajuavan että nyt ei saa kiusata vaan pitää pitää kaveria vähän silmällä ettei se telo itseään. :)

IMG_76341

Ennen nukkumaanmenoa annoin Jadelle vielä yhden kinkkusiivun minipaloiksi pilkottuna, sillä Jade oli syönyt viimeksi neljän aikoihin. En kuitenkaan sen enempää uskaltanut antaa kun se söi niin ahneesti ja oli vielä vähän sekaisin. Laitoin sitten kellon soimaan seitsemäksi, jolloin annoin kunnon ruoan. Annoin tosin erityistilanteen vuoksi märkäruokaa palkkioksi hyvästä teosta. :) Jade ei ollut vielä aamullakaan täysin oma itsensä, se oli jokseenkin yliaktiivinen ja pöydältä alas hyppiminen oli aavistuksen horjuvaa. Iltapäivällä Jade taas muuttui vähän väsyneeksi, ja väsymystä jatkui parisen päivää. Torstai-iltana julistin Jaden normaaliksi.

2 kommenttia:

  1. Oi, en ollut huomannut koko postausta, ennenkuin mainitsit tän Blogihaasteessa.
    Hyvä postaus, en tyhmänä ollutkaan edes älynnyt, että eläimille on veripankki. No tottakai on ,nyt kun ajattelee...
    Monenmoista hyvää voi siis tehdä. Taidamme ottaa asian harkintaan =)

    VastaaPoista