keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Elämäni eläimet

Sain Mellalta haasteen esitellä elämäni eläimet, eli nykyiset ja menneet elämässäni vaikuttaneet karvaiset kaverit. Aloitetaan niistä nykyisistä:

Jade

IMG_7812

Yhdessä: Jade tuli meille luovutusikäisenä toukokuun lopussa vuonna 2009.
Erityistä: Ensimmäinen ihan oma kissa. Teki musta hullun kissanaisen! :D

Hugo

IMG_7512

Yhdessä: Hugo tuli meille marraskuun lopussa vuonna 2012.
Erityistä: Ensimmäinen yhteinen kissa poikaystävän kanssa. Sijoituskissa.

Nykyisistä ei sen enempää tällä kertaa, niistä tulee kirjoiteltua niin paljon muutenkin. Jadesta ja Hugosta onkin muuten tulossa piakkoin postaus, jossa paljastuu ehkä taas uutta tietoa parivaljakosta.. ;)

Siirrytään sitten paremmille hiirestysmaille matkanneisiin kissaystäviin:

Minni

IMG_20131009_0001

IMG_8108

Yhdessä: Äiti hankki Minnin vähän ennen kuin mä synnyin, eli yhteistä taivalta kertyi vuoden 1992 alusta vuoden 2008 loppuun eli 17 vuotta. Minni jouduttiin päästämään ikiuneen 22.12. eli juuri ennen joulua. Ei varmaan tarvitse sanoa että se joulu oli kamala, ja kyllä se muisto pistää edelleenkin haikeaksi jouluisin(ja muulloinkin). Pitkän ja hyvän elämän harmaa leidi ehti kuitenkin elää, sillä 18 vuotta on jo kunnioitettava kissan ikä.
Erityistä: Ensimmäinen kissa johon tutustuin. Kissa, jonka kanssa vietin lapsuuteni. En osaa sanoin kuvailla kuinka erityinen kissa oli kyseessä, ensimmäisessä kissassa on vaan sitä jotain!
Muistoja: Minni oli herkkusuu, kerran esimerkiksi löysin kääreiden läpi pureskeltuja Dumleja yön jäljiltä.. Minnillä oli tapana myös herättää puraisemalla varpaasta(ei edes vieraita säästellyt). Ihmisen naaman peseminen oli myös mieluista puuhaa. Ainoa leikki josta Minni tykkäsi oli kerälle kieritetyn pussinsulkijan perässä juokseminen!

Uuno

IMG_20130119_0001

Yhdessä: Uuno syntyi joulukuussa 1999(piti vähän kaivella netistä, onnistuin kuitenkin löytämään sukutaulun!). Uuno jouduttiin antamaan kuitenkin pois allergian takia muutaman vuoden päästä. En muista tarkalleen milloin Uuno matkasi sateenkaarisillalle, mutta sen muistan ettei Uuno kovinkaan vanhaksi elänyt, veikkaisin ettei yli 10-vuotiaaksi ehtinyt.
Erityistä: Ensimmäinen kosketus rotukissojen maailmaan. Polarheims Uther eli Uuno oli siis norjalainen metsäkissa ja väritykseltään hopeatiikeri.
Muistoja: Uunon piti tulla Minnin kaveriksi allergian puhjettua(Uuno asui siis isäni luona), mutta koska Minni ei hyväksynyt Uunoa, se muutti eräälle tuttavalle. Vuosikymmen ainoana kissana oli Minnille liikaa, eikä se enää tullut toimeen toisten kissojen kanssa. Toisaalta nyt kun jälkikäteen ajattelen niin tutustuttamisen olisi voinut tehdä paljon paremmin, mutta epäilen ettei siitä siltikään olisi tullut mitään, Minni kun oli niin oman tiensä kulkija.

Mirri ja Misse

Kisuuuh 001

IMG_1536

Yhdessä: Mirri(mustavalkoinen) ja Misse(musta) olivat isovanhempieni kissoja. Ne syntyivät 90-luvun alussa ja niillä taisi olla vuosi tai pari ikäeroa. Muistelisin myös niiden olleen jotain sukua toisilleen. Mirri jouduttiin lopettamaan muistaakseni noin vuosi tai pari Minnin jälkeen, kun taas Misse porskutti vielä senkin jälkeen(oli tosin kolmikon nuorinkin) jonkin aikaa. Joka tapauksessa näidenkin neitien seurasta saimme nauttia monta vuotta. :)
Erityistä: Kävin usein ruokkimassa ja pitämässä seuraa kissoille isovanhempieni ollessa reissussa.
Muistoja: Olin lähdössä isovanhempieni kanssa Tammisaareen autolla ja kissat olivat myös lähdössä mukaan. Kissoja pidettiin valjaissa ja ne hengailivat auton takaosassa. Misse oli tuohon aikaan aika kiukkuinen, ja jostain syystä se päätti raapaista mua naamaan kun olin menossa autoon. Muistona on edelleen pari senttiä pitkä arpi toisessa poskessa. Tämän jälkeen pelkäsin Misseä, mutta kun kasvoin ja opin käsittelemään kissoja paremmin niin meistä tuli ystävyksiä. Oli todella palkitsevaa kun onnistuin ansaitsemaan kiukkupussin luottamuksen, enkä ikinä unohda sitä kun otin Missen ensimmäistä kertaa syliin. Mirri oli kunnon viilipytty, sitä sai roikottaa vaikka miten päin eikä se välittänyt. Osasi Mirrikin tulistua, jos Misse härnäsi sitä tarpeeksi! :D

Kaikki elämäni tärkeät eläimet ovat siis olleet kissoja, sillä ei meidän suvussa koiria oikein ole ollut.. No pari koiraa tulee mieleen, mutten oikein muista niistä mitään eivätkä ne olleet niin merkittäviä kuin nämä kissaystävät. :)

11 kommenttia:

 1. Ihania kissojaaaaaaaaaaaaa! :D Toinen crazy cat lady iskee! Pitäis vaan itse löytää vielä Lillin kuva jostain, joka tavallaan ajoi minutkin kissojen maailmaan... <3 Lillikin eli n. 17-18 vuotiaaksi en muista tarkalleen.

  Ja tosi hassu toi nakkikuva! :')
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytännössä katsoen kasvoin kissojen keskellä, mutta Jaden ansiosta tuli se lopullinen sysäys kissahulluuteen! :D

   Minni oli kyllä semmonen suursyömäri että! Voisin jopa sanoa että pahempi kuin Hugo.. :o

   Poista
 2. Ai että nauroin tolle nakkivaras kuvalle! :D Ihana! <3 ompas ihania kissoja :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pokkaakin löytyi katilta kun kerran kehtasi viedä nakin vaikka vieressä oli ihminen kamera kädessä! :D

   Kiitti kivasta kommentista! :) ♥

   Poista
 3. Minni ja pussinsulkija.. varmasti maailman ihanin leikki =)
  Ihania katteja kaikki tyynni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oon yrittäny opettaa Jadea ja Hugoakin leikkimään pussinsulkijalla mutta ei ne oo siitä läheskään yhtä paljoa innostuneet kuin Minni.. :)

   Poista
 4. Kissoja <3 Ja mikä nakkivaras! xD
  Teille on tunnustus! http://alcyonen.blogspot.fi/2013/10/liebster-blog.html

  VastaaPoista
 5. Voi että mua naurattti toi kuva, jossa kissa on pöydällä ja nakki suussa. :D Aivan mahtava. Muutenkin tosi kiva postaus tällainen muistelupostaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nakkikuva on yksi mun suosikkikuvista, ja se onkin päässyt esille meidän asunnossakin.. :)

   Ja kiva että tykkäsit postauksesta! :) Itsekin tykkäsin tehdä tätä postausta, samalla kun tuli muisteltua menneitä.

   Poista
 6. Loistava tilannekuva nakkivaras Minnistä!

  VastaaPoista