perjantai 27. joulukuuta 2013

Joululoma

Kotiuduttiin joulun vietosta eilen, ja tässä tulisi se jo lupailemani pieni koostepostaus kissojen joululomailusta.

IMG_9886

Ensimmäinen päivä meni Hugolla taas "uuteen" paikkaan totutteluun, eli se maukui ympäri kämppää pöytien ja sänkyjen alla eikä antanut kenenkään koskea itseensä. Seuraavana päivänä oltiin kuitenkin jo niin mamman mussukkaa että! Toisena päivänä tapahtui myös niin, että kun heräsin niin huomasin kissojen nukkuvan viekukkain sängyn jalkopäässä. Oli vielä sen verran pimeää etten saanut puhelimella kuvaa ilman salamaa enkä uskaltanut laittaa valoja päälle saatikka hakea kunnon kameraa ettei kissat lähtisi pois, joten kuvasta tuli vähän huono.. Onneksi sain kuitenkin myöhemmin kunnon kuvan kisuista kun ne innostuivat nukkumaan toista kertaa viekukkain:

IMG_9881
Tein muuten tuosta peitosta kissoille oman pesän ja se oli tosi suosittu, kuten näistä kuvistakin näkee!

Päivä numero kaksi oli kaikin puolin aika tapahtumarikas päivä. Aamulla sain myös kuulla, että Jade oli oksentanut jotain punaista nauhan näköistä. Se tarkoitti sitä, että tarkistin taas koko kämpän kaiken kissalle syötäväksi kelpaavan varalta (teen sen aina kun kyläillään kissojen kanssa kotikotona). En löytänyt mitään, olin siis siivonnut kaikki mahdolliset talteen. Koko päivä meni miettiessä, että mitä ihmettä se on voinut olla, sillä en itse sitä ollut nähnyt. Mysteeri alkoi kuitenkin selvitä seuraavana päivänä, sillä löysin lattialta taas jotain punaista. Se oli huiskalelun sellaista kiiltävää nauhaa! Pikkuveli oli leikkinyt kissojen kanssa paljon huiskalelulla, ja se ei varmaan huomannut jos sellainen on irronnut ja jäänyt lattialle, josta Jade on sen sitten syönyt. Toinen vaihtoehto on takan päällä ollut tekokukka, jossa on myös tuntomerkkeihin sopivia punaisia juttuja. Se on tosin ollut siinä aina (vaikkakin Jade on ollut siitäkin kiinnostunut jo silloin kun vielä asuin kotikotona, muttei ollut ikinä kuitenkaan kunnolla syönyt sitä), mutta siirsin senkin sitten turvallisempaan paikkaan kun äiti oli yhyttänyt Jaden maistelemassa sitä.. Hiekkalaatikostakin löytyi johtolankoja, sillä tavaraa oli tullut myös toisesta päästä ulos. Sen perusteella voi sanoa aika varmasti, että tekokukkaa oli neiti mutustellut. Onneksi ei nyt käynyt tämän pahemmin, vaan selvittiin säikähdyksellä (tosin mä vielä tarkkailen tilannetta varmuuden vuoksi).

Toisena päivänä käytiin myös ulkona Jaden kanssa, ja siltä reissulta sain pari ihan kivaa kuvaa, vaikka ilma olikin jo harmittavan harmaa ja pimeä.

IMG_9687

IMG_9695

Ulkoilun jälkeen alettiin tekemään äitin kanssa Hugon näyttelyverhoja, siitä sitten lisää toisessa postauksessa!

IMG_9863

Aatonaattona ei tainnut tapahtua oikein mitään, ainakaan yhtäkään kuvaa ei tullut silloin kissoista otettua. Aattona kuvia tuli otettua ähkyistä kissoista, kun ne olivat syöneet Mellalta saadun Miamor-pussin puoliksi jouluateriana. Aterian jälkeen piti mennä ruokalevolle, tosin Hugo oli kyllä sitä mieltä että ennen nokosia pitää pestä vähän Jadea!

IMG_9828
Et muuten varmasti tule.. Anna mun olla rauhassa!

IMG_9843
No okei onhan toi ihan kivaa. :)

Loppureissulta ei sitten olekaan oikein kuvia eikä mitään oikein tapahtunutkaan. Otettiin vaan kissojen kanssa rennosti eikä tehty mitään ihmeellistä. Kun sitten lähdön aika tuli, niin tapahtui jotain outoa. Hugo oli nimittäin se, joka pisti vastaan kun olisi pitänyt mennä kuljetuskoppaan! Hugo ei ole koskaan aikaisemmin tehnyt niin. Jade sen sijaan meni sisään ihan kiltisti, vaikka yritti se kyllä livahtaa ulos kun Hugon kanssa kamppailtiin kopan oviaukolla. Kotiin päästyä Hugo kipitti suorinta tietä sängyn alle, muttei kuitenkaan viihtynyt siellä niin kauaa kuin aikaisemmilla kerroilla.

Seuraavassa postauksessa sitten enemmän niistä näyttelyverhoista!

6 kommenttia:

 1. Oho! :D Kissat ovat selvästi olleet joulutunnelmissa, kun ovat nukkuneet vierekkäin ja Hugo pessyt Jadea! Ihmeitä aikaan saa tuo joulun taika. ;)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en kyl tiiä mikä ihme niihin aina menee kun viime vuonna joulunvietto meni myös yhtä läheisissä tunnelmissa.. :)

   Poista
 2. Ihania nuo yhteiskuvat (ja toki muutki) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteiskuvat on mun suosikkeja myös, harmi vaan kun ne on niin harvinaista herkkua..

   Poista