maanantai 2. joulukuuta 2013

Kissojen lahjatoivelista pukinkonttiin

Lähestyvän joulun vuoksi tein listan jutuista, joita minäkissat haluaisi saada joululahjaksi.

IMG_8306


Uusi kiipeilypuu tulisi tarpeeseen, sillä nykyiset alkavat hajota. Varsinkin isomman kiipeilypuun kangas on jo monesta kohtaa revennyt. Pienemmän kiipeilypuun kanssa ongelmana on se, että se huojuu pahaenteisesti, sillä sitä ei voi kiilata samalla tavalla lattian ja katon väliin kuin isompaa puuta. Ja mä luulen, että se menee joku päivä vielä poikki, kuten meidän ensimmäinenkin pahvipuu(Jade hyppäsi sen päälle ja yksi tolppa katkesi).. Seuraavaksi kiipeilypuuksi ei kyllä tulla hankkimaan mitään pahvirunkoista höttöviritystä, vaan kestävämmästä materiaalista valmistettu puu! 

Catmax-kiipeilupuuta tilatessa voi valita itse, kuinka paljon tasoja puuhun haluaa ja millaisia ne on. Meidän puun kankaan väri olisi ehkä harmaa tai beige, ja tasoina löytyisi ainakin Pilvilinna ja Laiskanlinna, Tuulenpesästäkin kissat voisivat tykätä. Toivon myös, että tasot ovat isommillekin kissoille sopivia, sillä ei ole kiva kun Jade joutuu nyt makoilemaan noissa nykyisissä tyyliin toinen kankku ilman päällä.. Catmaxin puut sattuu vaan olemaan tyyriin puoleisia, esimerkiksi pelkkä Pilvilinna maksaa yli satasen(kankaalla päällystettynä pari sataa)! Laadusta olen kuitenkin valmis maksamaan. Opintotuella Catmaxia ei kuitenkaan paljoa maksella, joten tämä toive ei ehdi pukinkonttiin mitä suurimmalla todennäköisyydellä, ellen saa jotain erittäin avokätistä lahjoitusta, mitä suuresti epäilen.. :D


UjoKatti on pussimainen kissanpesä, josta Hugo varmasti tykkäisi. Näyttelyitä varten ajattelin pussia myös. Jade tuskin innostuisi pussista..

Olen useasti katsellut lemmikkitarvikeliikkeissä tällaisia pussipesiä, mutta mieluummin tuen suomalaista käsityötä. Silloin pääsee myös itse vaikuttamaan tuotteen ulkonäköön, mä kun en ole innostunut kauppojen pussien kuoseista ollenkaan.. En osaa kyllä päättää väriä. Haluaisin vihreän, mutta kun se ei oikein sovi Hugon väriin. Turkoosi olisi paras, mutta mä en taas tykkää siitä ollenkaan. Ajattelin kuitenkin tehdä(kun saan aikaiseksi) näyttelyverhoista turkoosit, eikä turkoosi pussi silloin erottuisi taustasta ollenkaan.. Violetti olisi kiva, sen värinen mitä Hugon valjaatkin on! Eikös turkoosi ja violetti voisi sopia yhteen ihan mukavasti?Kissoillahan ei voi ikinä olla liikaa leluja, ja sitä paitsi meillä ei vielä ole mitään sudenkorentolelun kaltaista. Olen kuullut paljon hyvää tästä lelusta, ja en kyllä yhtään epäile etteikö meidän kissat, varsinkaan Hugo, tästä tykkäisi! Dragonfly-lelun vaihtoehtona olisi myös Neko Flies -lelu, joka on aika samantapainen. Se on onkilelu, jonka naru on säädettävissä ja siihen saa myös vaihdettavia "vieheitä", esimerkiksi juuri sudenkorennon. Dragonfly-lelu kuitenkin miellyttää itseäni enemmän, joten Neko Flies saa ainakin jäädä keikkumaan hankintalistalle vielä joksikin aikaa..

Uudet ruokakupit

Uudet ruokakupit ovat keikkuneet ostoslistalla jo hyvän tovin, katsotaan saisinko ne jouluksi hankittua.. Hugollahan oli joskus vähän aknea, ja se voi johtua esimerkiksi ruokakupin materiaalista. Muoviset ovat pahimpia materiaalin huokoisuuden vuoksi, mutta kuulemani mukaan myös metalliset voivat aknea aiheuttaa. Meillä on käytössä metalliset kupit. Aknea ei tosin ole ollut pitkään aikaan, mutta haluan silti uudet ruokakupit, sillä me tarvitaan enemmän ruokakuppeja. Tuollaisia metallisia ei löydy enää mistään(siis prikulleen samanlaisia), enkä mä halua että kupit on eri paria. Muut kuin metalliset eläinten ruokakupit ei miellytä mun silmää, joten ajattelinkin hankkia ehkä pieniä Teema-lautasia.. Toisaalta lasiset Kastehelmet olisivat myös todella kauniita!

IMG_8930
Hugo juoksee seinällä.

IMG_8923
Ja tarkennukset kirjaimellisesti päin peetä..

Jouluaattona selviää, mitä näistä tuli kissoille lopulta hankittua! :)

Aiotteko te hankkia kissoillenne joululahjoja? Löytyykö teidän kissojen toivelistoilta samoja juttuja kuin Jaden ja Hugon listalta? :)

16 kommenttia:

 1. Ihania noi hugon kuvat lopussa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Hugo-akrobaatista saa kyllä aina hyviä kuvia!

   Poista
 2. Hyviä joululahjoja kissat toivoo! Täälläkin on tosiaan hankittu jo synttäri/joululahjat kummallekkin Simballe ja Misulle sinne kotopuoleen! :3 Nehän oli heti ekana tilauksessa, kun sain tilin. Silleen joo tärkeysjärjestyksessä tietenkin, muut hankinnat ostetaan sitten sen jälkeen. :D

  Toi kissapussi ois varmaan tosi mieluinen Hugolle ja en oo kuullukkaa noin jännästä lelusta! Tai näyttää ainaki mielenkiintoselta. :3

  Kiipeilypuu vaikuttaa tosiaan aika tyyriiltä, mutta kerrankos sitä jos se on lujaa tekoa!
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut nyt niin paljon tilattavaa arvontaan sun muuta, niin on vähän jääny.. Mutta mä nyt muutenkin hankin joulahjat viime tipassa, tosin ihmislahjojen kohdalla se johtuu siitä että oon vaan niin huono keksimään mitä hankkisin. Kissojen kohdalla taas se, että jos hankkisin ne tosi aikasin niin en jaksais oottaa jouluun asti ja antaisin lahjat etukäteen kuitenkin. :D

   Poista
  2. Sama vika! Sitten kun zooplussan tilaus tulee, niin pitää vaan kylmästi laittaa osa vielä kaappiin odottamaan ettei kissa saa niitä tassuihinsa. :D Höh!

   Poista
  3. Niin, se on vaan niin ihanaa nähdä kuinka innoissaan kissat on kun ne saa jotain uutta, että tekisi mieli antaa uudet jutut heti niille! :)

   Poista
 3. Mä en oo kissoille ostanut mitään lahjoja, ihan vaan siksi koska ne ei oikein tarvitse nyt mitään. :D Tai no, Orbin mielestä varmaan lisää herkkuja tarvis tai vastaavaa. Mutta mun joululahjat pojille on miljoonat halit ja pusut! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo namit on kans sellasia, että niitä tarvii aina! :) Ainakin kissojen mielestä.. ;D

   Poista
 4. Itsellä ei kissaa ole, mutta ajattelin kyllä Mellan kissalle hankkia synttäri/joululahjan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se mukava lahjoa muidenkin kissoja, itsekin olen kerran antanut vieraalle kissalle joululahjan. :)

   Poista
 5. Catmax on löytynyt täältä toivelistalta jo pidemmän aikaa. Enollani sellainen on ollut vähän alta 15 vuotta, ja hyväksi on todettu - samoin kasvattajalla oli yli parikymmentä vuotta vanha Catmax ja vielä hyvässä kunnossa. Saisin kuitenkin enoltani ainakin Pilvilinnan, sillä ovat teettäneet sukulaisellamme isomman - heidän ragdollilleen kun halusivat kuitenkin reilun kokoisemman. Meille todennäköisesti menisi se "normikokoinen" - kiipeilypuu kun olisi todennäköisesti ainoastaan Ellan käytössä, sillä Onni ei koskaan ole tykännyt hyppiä, eikä siksi viihdy paljoakaan kovin korkeilla paikoilla - se ei pääse sinne eikä sieltä alas. Kuitenkin tuolle neidille ottaisin vain pari tasoa sen pilvilinnan lisäksi - sille tekee hyvää hyppiä ja se hyppiikin mielellään. Varastoon sitten varmaan jokin yksittäinen pieni taso vanhuudenpäiviä ajatellen. :) Todennäköinen kokonaisuus olisi runko + pilvilinna + iso taso + laiskanlinna/terassitaso/iso taso, ja setti todennäköisesti ruskeana. :) En muista mitä väriä tuo pilvilinna oli, mutta jos ei ollut ulkoakin päällystetty, ei sillä väliä niin hirveästi minulle ole - sinne voi kuitenkin sitten tehdä itse vaikka nätin värisen pehmusteen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea, että vanhuudenpäiviä varten on sitten lisätaso varastossa! Pitääpä muistaa tuo. :) Ja tosiaan eihän sillä sitten mitään väliä ole jos Pilvilinna on vain sisältä päällystetty, kun eihän se sieltä ylhäältä näy oikeastaan ollenkaan.

   Poista
 6. Meilläkin olisi kohta kiipeilypuun uusinta edessä... Catmaxia olen minäkin katsellut. Ovat kyllä hinnoissaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Catmaxit sentään vaikuttaisi kestävän "vähän" kauemmin hyvinä verrattuna noihin perus-pahvipuihin, kuten Keltsu tuossa ylempänä jo kertoi. Varmaan siis maksaa itsensä takaisin pitkäikäisyytensä ansiosta! :)

   Poista
 7. Catmax on kyllä rahansa väärtti. Mä olen maalannut puuosat valkoiseksi (http://triomiumau.blogspot.dk/2012/08/sano-kat-sano-max-sano-katmax.html) ja vaikka toi meidän versio on tollainen rimpula ja pääasiallisesti tie seinähyllyille niin kelpaa se meille ja kissoille. Börjen ruokailee ylähyllyllä päivittäin ja muutenkin siellä viihdytään. Eli oikein hyvä toive ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttääpäs hienolta maalattuna! :) Ja seinähyllyt kuulostaa myös hauskoilta, meillekin pitää saada sellasia joskus sitten kun sellaisten virittäminen seiniin on sallittua..

   Poista