maanantai 13. tammikuuta 2014

Cat Simulator

Oletko koskaan miettinyt, miltä tuntuu olla kissa? Kokeilepa tätä:

catsimulator


Hugo on aina ihan hulluna jahtaamassa kaikkia valotäpliä. Meillä ei ole kunnon laserosoitinta (joku rimpula vaan, jolla tulee kalanmuotoinen kuvio, ei hyvä), mutta olen huomannut että iPhonellakin se onnistuu! Ja kuinka ihmeessä, te kysytte? No, puhelimen takapuolen omppu-logo heijastaa hyvin valoa, ja sillä voi peilata omppukuvion seinään. Huomasin tämän kun katsoin puhelimesta jotain ennen nukkumaanmenoa, ja ihmettelin kun Hugo hyppäsi sänkyyn ja näytti etsivän jotain.. Parin kerran jälkeen mäkin äkkäsin seinässä olevan kuvion, ja siitä lähtien ollaankin leikitty ompunjahtausleikkiä lähes joka ilta. :) Makuuhuoneessa on siis pimeää että kuvio näkyy seinällä, mutta olohuoneessa olevan (näkyy makkariin) lampun valo heijastuu takakannen ompusta.

Tähän vielä muistutus arvonnasta! Käyhän osallistumassa jos et vielä sitä ole tehnyt, arvonta päättyy 15.1. eli keskiviikkona. Voittajat tosin selviävät luultavasti vasta viikonloppuna, kun on enemmän aikaa blogijutuille. :)

10 kommenttia:

 1. Kerran lukioaikoina kun juttelin ystäväni kanssa koulun käytävällä, laserpiste ilmestyi meidän vieressä olevaan valkoiseen seinään ja alkoi liikkua vilkkaasti sikinsokin. Täytyy myöntää että meidän molempien automaattinen reaktio oli alkaa pyydystää sitä ja turhautti paljon sitten kun se meni pyörimään niin korkealle, ettei siihen enää yltänyt. Hoksattiin sitten katsoa taaksemme ja siellä kaverimme naureskeli laserosoitin kädessään. :DD Antoi kyllä hienoa perspektiiviä ja sen vuoksi en nostakaan sädettä (juuri) koskaan sellaiseen paikkaan, mihin kissat ei yllä ja välillä annan niiden saada pisteen kiinnikin. Itsellekin tuli voitonriemuinen olo silloin kun pari kertaa piste jäi käden päälle hetkeksi lepäämään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Mäkään en osoita pistettä yleensä niin korkealle ettei kissat yllä, mutta Hugo tykkää myös siitä jos laskee pistettä hitaasti katosta alaspäin, ja sitten se hyppää siihen kun se ylttää. Ja välillä pidän pistettä sen tassunkin päällä, ja sitten Hugo ihmettelee että miten ihmeessä se on siinä päällä, eikös sen kuuluisi olla tassun alla.. :D

   Poista
 2. Meillä viimeksi tänään leikittiin laserilla :) Sellainen yllättäen löytyi kaapista ja pakkohan se oli kokeilla. Mocha alkaa hassusti määkiä ja narista valopisteelle kun huomaa sen tai se on liian korkealla. Ihan kuin komentaisi sitä :D Harvoin laseria ollaan käytetty ettei ainakaan turhautuisi liikaa, kun valoahan ei voi koskaan saada hyppysiinsä, mutta vauhdikasta oli meno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugoa ei näytä edes haittaavan ettei se saa valoa ikinä kunnolla kiinni, joka ilta se hyppää sängylle innoissaan leikkiä odottamaan. :) Välillä Hugo tyytyy myös ihan vaan vaanimaan valoa eli aina ei olla riehumistuulella, mutta silti valo kiinnostaa poikaa kovasti!

   Poista
 3. Meilläkin on huomattu, että kännykkä on tuohon leikkiin paras väline :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siistiä! :) Onko teillä myös omppupuhelin, vai toimiiko muutkin puhelimet tässä leikissä? :)

   Poista
  2. Meillä on ilmeisesti samanlainen kalavalo kuin teillä, mutta meillä se on hyväksi havaittu. Kissat tykkäävät ja valo on turvallinen. Meillä kuitenkin tällaiset ovat ahkerassa käytössä, enkä turhia riskejä halua.
   Ensiksi meillä oli laserlelu joka oli kissoille tarkoitettu - selvisi kuitenkin ettäse oli reilusti turvallista rajaa voimakkaampi. Jätettiin nopeasti pois käytöstä.

   Poista
  3. Meidän kalavalo on hankittu Zooplussalta! Mun mielestä sitä piti jotenkin kamalan läheltä osoittaa jotta kuvio oli seinällä sopivan pieni.. Muistelen ainakin näin, pitää varmaan kaivella se jostain kätköistä ja testailla uudelleen. Se on tosiaan ainakin turvallinen, kun noissa lasereissa on just noita tehojuttuja.

   Poista
 4. Luovaa kekseliäisyyttä , Hyvä ;)! Meillä on laserlelu kovassa käytössä , taitaa olla ainakin pojan suoskki heti Kickeroon jälkeen <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mutta Hugo vähän avitti tämän jutun keksimisessä! En varmaan ikinä olisi itse tajunnut ellei Hugo olisi huomannut valoa ja alkanut jahtaamaan sitä.. :)

   Poista