sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Kissanhiekkaa testissä

Saimme Premium PrimaCatilta testiin kissanhiekkaa, ja nyt kun ollaan testattu hiekkaa noin viikon verran, on aika raportoida tuloksia!

IMG_0151
Premium PrimaCat Ultra Compact Lavender +herkkuja

Ensin kiinnostuin siitä, kuinka hiekka on 100% bentoniittiä, mutta sitten kun aloin tutkimaan asiaa enemmän niin mulle selvisi että tyyliin kaikki paakkuuntuvat kissanhiekat taitaa olla bentoniittia..? :D En ollut tätä ennen kuullutkaan bentoniitista.. :o Hiekka on myös hajustettua, mikä on ihan uutta meidän taloudessa. Ennen meillä on ollut pääasiassa Extreme Classicin hajusteetonta mikrohiekkaa. Jaden ollessa pentu käytössä oli ensin kristallihiekka, johon se oli tottunut kasvattajalla, mutta vaihdoimme siitä lähes heti mikrohiekkaan (ennen Extreme Classicia käytössä oli Tigerino Canada). Reissuun lähtiessämme käytössä on myös ollut jokin marketista saatava normirakeinen kissanheikka, jota saa sopivan kokoisissa pienissä pusseissa.

IMG_0162
Pahvilaatikko, jossa tuotteet toimitettiin, oli tietysti myös mieleinen. Ihan tuttua kauraahan tämä on kaikille kissanomistajille.. ;)

IMG_0155
Jaden mielestä herkut oli 5/5!

IMG_0158
Hugo oli samaa mieltä!

Saimme yllätyksenä myös herkkuja testiin. Herkut ovat Fresh Meat Snacks -tuotesarjasta, toinen pussi on kanakierteitä (kanaa+turskaa) ja toinen tonnikalaherkkuja. Lisäksi sarjaan kuuluu myös ankka- ja kanaherkkuja. Herkut ovat 100% lihaa mikä on erinomainen juttu, eikä näissä ole lisä- tai säilöntäaineitakaan. Yksi juttu näissä herkuissa tosin jäi ihmetyttämään: pakkauksessa lukee ettei niitä suositella alle 9kk ikäisille kissoille, mistähän tämä voisi johtua?

hiekatlahelta
Raekoko on suunnilleen samaa luokkaa, EC (alempi) ehkä aavistuksen pienempää.

Tässä vähän tarkempia tietoja testissä olleesta kissanhiekasta:
 • Bentoniitti on aurinkokuivattua, siivilöityä ja lisäaineetonta luonnonsavea
 • 100% luonnollinen
 • 99,9% pölyämätön
 • Paakkuuntuva
 • Superimukykyinen
 • Laventelintuoksuinen (saatavilla myös hajusteeton versio)

IMG_0168
Hiekkikset ilman kattoja.

Meillä on kaksi hiekkalaatikkoa vierekkäin, joten tyhjensin toisesta hiekat toiseen hiekkikseen ja laitoin tyhjennettyyn hiekkikseen uutta hiekkaa. Kummassakin hiekkiksessä siis eri hiekkaa, jolloin kissoilla on mahdollisuus valita, kumpaa käyttävät. Yleensä kissat käyttävät enemmän tuota vasemmanpuoleista, koska sinne on helpompi päästä/lyhyempi matka, kun tuo toinen hiekkis on lähempänä huoneen nurkkaa.

Sitten siirrytään siihen tärkeimpään, eli käyttökokemuksiin. Jaottelin tämän osion ihmisen ja kissojen mielipiteisiin, sillä hyvä kissanheikka on mukava käyttää myös ihmisen mielestä!

Kissojen mielipide:
 • "Kivaa kuopsutettavaa!"
 • "Miten tää muka eroaa vanhasta hiekasta, paitsi että se on vähän eri väristä? Kyllä tähän voi asiansa toimittaa."
 • Kissat käyttivät tasapuolisesti vanhaa ja uutta hiekkaa. Oikeastaan ne käyttivät hieman enemmän uutta hiekkaa, mutta se johtuu luultavasti siitä että se oli käytetymmässä hiekkiksessä kuten jo ylempänä mainitsin. :)

hugosarjakuva1

hugosarjakuva2

Ihmisen mielipide:
 • Tuoksu on todella mieto. Pelkäsin että tuoksu olisi paljon vahvempi, mutta onneksi näin ei kuitenkaan ollut. En kyllä ole ihan varma mille laventelin pitäisi tuoksua enkä sinällään edes haistanut mitään kovin erikoista (hyvin hiekkamainen tuoksu), mutta mun hajuaisti ei olekaan nyt ihan iskussa kun olen ollut viime aikoina vähän flunssainen.
 • Ei pölynnyt juurikaan. Pölyä nousi vain aavistus hiekkistä siivotessa, kun hiekka tippui lapiosta takaisin hiekkikseen. Kissan kuopsuttelun aikana pölyä ei kuitenkaan nouse, ainakaan tuolla ensimmäisellä kerralla kun Hugoa kuvasin (ja silloin se kaiveli hiekkaa aivan erityisen antaumuksella!).
 • Paakut eivät ole yhtä kiinteitä kuin EC:n paakut, mutta pysyvät kuitenkin kasassa. Eron huomasi varsinkin niiden paakkujen kohdalla jotka koskivat laatikon pohjaa/reunoja ja silloin kun paakut pudotti roskapussiin.
 • Pissapaakut eivät takertuneet lapioon niin pahasti kuin EC:n kanssa joskus tuppaa käymään, jos paakku pitää irrottaa laatikon pohjasta/reunalta. Iso plussa tästä, sillä inhoan sitä kun hiekka takertuu lapioon!
 • Hajunsitomiskykyyn en osaa ottaa kantaa, sillä mun mielestä meillä ei nykyään haise oikein mikään (paitsi jos kisun masu on löysällä).
 • Riittoisuus vaikuttaisi olevan myös hyvää tasoa.

arvontahiekka


ARVONTA ON PÄÄTTYNYT
Premium PrimaCat tarjosi myös yhtä kissanhiekkapussia teille arvottavaksi, ja tottahan toki siihen piti suostua! :) Kyllä teitä lukijoita nyt hellitään, vastahan edellinen arvonta päättyi.. :D Nyt on siis yhdellä onnekkaalla mahdollisuus voittaa 8kg säkki Premium PrimaCat Ultra Compact kissanhiekkaa. Arvontaan osallistuaksesi jätä tähän postaukseen kommentti sähköpostiosoitteen kera, niin olet mukana arvonnassa! Osallistumisaikaa on viikko, eli 2.2. asti.

67 kommenttia:

 1. Triolat ja Nilsson osallistuu ! Jos voitto osuu kohdalle nämä tahtoo laittaa voiton kodittomille kissoille.
  triolajanilsson@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mainiolta idealta, katsotaan sitten viikon päästä pääsetkö toteuttamaan sen! :)

   Poista
 2. Teillä on ollut kunnon testit! Naukulan arvonta päättyy tänään klo 12 eli ihan kohta ja taidankin ohjata ihmisiä tänne tavoittelemaan voittoa. Tämä varmasti sopii teille!

  VastaaPoista
 3. Hyvä arviointi, etenkin kissojen mielipiteiden osalta! : D Miten muuten, onko nuo muovimatot hiekkalaatikoiden edessä yhtään pätevää tavaraa? Meillä on tällä hetkellä vaan vanha pyyhe, johon suurin osa hiekoista sitten jää, mutta tuon toiminta on vähän niin ja näin. Tuntuu, että tuota hiekkaa nyt vaan kulkeutuu ihan joka puolelle. (Meillä on muuten tuo samainen kiipeilypuu! Ihan huippu!)
  annalie.blogi(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän noi muovimatot paljoa auta, varsinkin kun meillä lähdetään hiekkikseltä niin vauhdilla että hiekat lentää yli metrin päähän hiekkiksestä.. Sen takia meillä onkin oviaukot seinää päin, niin hiekka pysähtyy kirjaimellisesti seinään. :D Muovimaton avulla saa kuitenkin suurimman osan hiekoista kipattua helposti takaisin, minkä takia niitä tuossa pidän.

   Poista
 4. Ollaan ehdottomasti mukana. (Sarkutti68ATgmail.com)
  Tosi antaumuksella ja huolella valmisteltu testi. Kiitos.
  Tykätäänkö teillä noin niinku yleensäkin kissojen herkuista, että oliko nää niinku peruskauraa vai erityisen hyviä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ollaan kyllä aika herkkusuita, eli lähes kaikki menee! :D Valitettavasti en siis osaa sanoa onko nämä erityisen hyviä ja kelpaisiko nirsolle kissalle kuinka hyvin..

   Poista
  2. Okei. Meillä ollaan varsin nirsoja herkkujenkin suhteen. Mutta jos kohdalle sattuu niin kokeillaan toki.

   Poista
 5. Vau! :3 Tähän postaukseen on kyllä aikaa kulutettu ja mielenkiintoista oli lukea, vaikka kyseessä hiekka. Postaus oli kyllä 5/5! :D
  Osallistun arvontaan / Mella / lik3itlov3it@gmail.com
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää olla perusteellinen! :D Tosiaan kyllä siitä hiekastakin saa juttua aikaiseksi, kun on kyse kuitenkin KISSANhiekasta.. ;)

   Poista
 6. Tässä yksi Naukulasta ohjautunut ihmettelijä. Hyvin kattava testaus, suuresti kiitoksia. Siitä on apua meidän kolmen kissan taloudelle. Meillä on ollut käytössä babypowder tuoksuinen aikaisemmin ja siinä tuoksu on mukavan mieto. Täytyy siis ehdottomasti tätä laventeliakin kokeilla!
  Arvontaan osallistun ilmanmuuta osoitteella elamanimatkat@gmail.com. Jään vielä pyörimään blogiin, kun vaikuttaa mukavalta uudelta tuttavuudelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, ja tervetuloa seurailemaan meidän kissojen kommelluksia! :)

   Poista
 7. Meidänkin kisu haluaa testata! coammber@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Me osallistutaan! :) Maili tassunjalkiasydamessa@gmail.com Pari kysymystä itse hiekasta: kuinka paljon kulkeutui verrattuna Extreme Classiciin? Onko ns. markettihiekkaa vai missä sitä myydään? Mikä hintaluokka? Ja tekeekö samankokoisia paakkuja kuin Extreme Classic (riittävyysasioita pohdin)? Kiitos esittelystä, ihan uusi hiekka mulle! (Kuten kysymyksistä voi ehkä päätellä... :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin itsekin noita hinta- ja saatavuus-kysymyksiä, niistä kun ei ollut mainintaa saamassani yhteydenotossa, olisi ehkä pitänyt kysyä niistä.. Mä jotenkin mieltäisin että ihan marketista saisi, ja pikaisella googletuksella löysinkin joltain forumilta maininnan että S-marketista olisi löytynyt PrimaCatin tuotteita. Paakkujen koossa en ole huomannut eroa PrimaCatin ja EC:n välillä, ja myös kulkeutuvuus on (ainakin meidän kissojen lennokkaalla tyylillä) samanlaista hiekkojen välillä.

   Poista
 9. Tosi kiva postaus :) Nämä vertailut on aina hyödyllisiä.
  Täällä myös yksi kisu ilmottautuu mukaan arvontaan :)

  syrrahh@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Kiva että sait kisuille testattavaa ja joku onnekas voi voittaa hiekkaa kissalleen.Nyt kun en omista kissaa tällä hetkellä jätän itse arvonnan niille jotka sitä enempi tarvii =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisut oli tosiaan innoissaan testituotteista! Tosin kyllä pelkkä tyhjä pahvilaatikkokin ois noille kelvannu.. :D

   Poista
 11. No mutta oishan tuota hiekkaa kiva kokeilla!

  S.postiosoite: blogi,ruudolf@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä kokeilee uusia juttuja mielellään! :)

   Poista
 12. Tämä kissablogisi on kyllä ihan mahtava näiden arvostelujen takia varsinkin, ihan ehdoton lemppari :)

  emmaa@live.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! ♥ Pitääpäs keksiä sitten lisää arvosteltavia juttuja, jos tällaisista postauksista kerran tykätään! :)

   Poista
 13. Mekin mielellään kokeiltaisi jotain uutta hiekkaa, ollaan jumiuduttu tuohon Compact Caren babypowderin-tuoksuiseen hiekkaan. Ja kyllä tota Primacatin hiekkaa pitäisi saada ihan marketeista, en vaan ole uskaltanut kokeilla ;) mutta jos arvonnassa voitetaan niin meiliä osoitteeseen kisumirrinen@gmail.com.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että on vaan helpompi hakea se vanha tuttu hiekka kun kokeilla jotain ihan uutta. Mutta kiva tätä uutta hiekkaa oli kokeilla, vähän vaihtelua elämään.. :)

   Poista
 14. Oo ihan mahtavaa, että kisunhiekkaakin saa blogin kautta kokeiltavaksi^^ en tiedä onko meidän Papu niin sotkunen poika, vai mikä on, mutta nämä tällaiset hiekat aina jää tassuihin ja usein sitä kakkaakin tulee mukana -.- on pakko ollut siirtyä kristallihiekkaan, ettei tota ulostetta oo aina tassuissa mukana ja koko aikaa ei tarvi ravata vessassa pesulla :D rasittavaa touhua.. Mutta en pistäisi ollenkaan pahaksi, jos kissanhiekkaa voittaisin, se kun tulee aina tarpeeseen^^

  cadiis @ wippies.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllähän nykyään saa vaikka mitä eläintuotteita testiin, esimerkiksi kissanruokaa ja leluja sun muita myös olen nähnyt ihmisten saaneen! :)

   Meillä ei ole ikinä oikein jäänyt tassuihin kiinni, edes Jadella vaikka sillä on aika muhkeet varvasvälikarvatkin.. :D Ehkä teidän Papu toimittaa asiansa jotenkin oudossa asennossa tai jotain, tai sitten se kaivelee niin innokkaasti että ei huomaa että jalka likaantuu (meillä on kerran käynyt noin Hugon kanssa kun se oli nuorempi)!

   Poista
  2. Voi ihanaa, kiva kun lemmikeitäkin muistetaan :)

   Aijaa :o no Papu taitaa olla jotenkin vähän sotkunen poika sitte :'D täytyy kyllä tosi useasti koittaa siivota sen vessaa, ettei siellä oo sitte mitään, mikä tarttuis tassuihin :'D

   Poista
  3. Kyllä meidän Jadekin on joskus astunu oman pissansa päälle, tosin mä oon ollu siitä autuattoman tietämätön siihen asti kunnes oon nähnyt sen tassunjäljen hiekkalaatikossa.. :D

   Poista
 15. Kyllä sitä kaikenlaisia hiekkoja mielellään kokeilisi ja voisipa sitten itsekin laittaa kokemuksia näytille. Toivotaan että käy tuuri :D

  soffeliini@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se aina mielenkiintoista kokeilla kaikkea uutta, ja jakaa kokemuksensa muidenkin kanssa! :)

   Poista
 16. Osallistuisin arvontaa, me ei olla vielä kahden vuoden jälkeenkään löydetty sitä oikeaa hiekkaa kissoille. Joskos vihdoinkin. 1plus2on12@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, ettei sopivaa hiekkaa ole tuossakaan ajassa tullut vastaan.. :/

   Poista
 17. Hyvä kissanhiekka kelpaa aina!
  seenafter@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Kokeillaan toistamiseen onneamme, kun ei Naukulassa lykästänyt! Olisi ihan mielenkiintoista testata tätä :)

  t.s.h@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kiva kun ihmiset on nyt saanut ainakin kaksi mahdollisuutta päästä testaamaan tätä hiekkaa, kun ainakin me ja Naukula saatiin nämä testituotteet.. :)

   Poista
 19. Täälläkin olisi kiva kokeilla uutta hiekkaa, ollaan käytetty itekkin tuota extreme classicciä ja ollaan oltu siihen tyytyväisi, mutta uusi hiekkakokeilu on aina uusi hiekkakokeilu! :)

  Meiliä vain marraskuunmuruset@gmail.com ja peukut pystyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Extreme Classiciin ollaan meilläkin oltu erittäin tyytyväisiä!

   Poista
 20. Uu, tätähän ottais mielellään testiin. :) Ikinä en ole hajustetua kissanhiekkaa testannut. ruuhilehto.salla@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en ole jotenkin ikinä innostunut hajustetusta kissanhiekasta, kun olen aina kuvitellut että se sitten kanssa tuoksuu kunnolla. Mutta ei, koko kämppä ei todellakaan alkanut haista laventelille, kuten pelkäsin.. :D

   Poista
 21. linnea.keltanen@hotmail.com
  Tuntuu, että operaatio se-oikea-kissanhiekka kestää ikuisuuden. Golden Grey on tähän mennessä miellyttänyt eniten, en ole vain saanut aikaiseksi sitä taas tilata zooplussalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi me ollaan aina oltu ihan tyytyväisiä näihin mikrohiekkoihin mitä meillä on ollut, voin vaan kuvitella miten inhottavaa on etsiä sitä oikeaa hiekkaa!

   Poista
 22. Mä ostin kerran vahingossa jotain hajustettua hiekkaa, ja se oli aivan järkyn hajuista - kaadettiin lopulta pois kun ei kukaan jaksanut sitä haistella. Mieto tuoksu kuulostaa jo paremmalta, Jade-kaima ottaisi sellaisen mielellään testiin :)

  elisankorut@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, elikkä ällö-vahvan hajuisia hajustettuja hiekkoja on myös olemassa! :o

   Poista
 23. Mukaan, tätä meillä ei ole vielä kokeiltukaan, mielellään ottaisin testiin ^_^
  kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Mieluusti kokeilisin minäkin, kissanhiekoissa on ihan valtavia eroja ja hyvän etsiminen on aikamoista operaatiota...mukana arvonnassa siis.
  teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eroja tosiaan löytyy, ja erilaisia hiekkoja (perus, mikro, kristalli jne) löytyy myös niin paljon että joskus voi olla vaikea löytää omaan tarpeeseen sopiva hiekka!

   Poista
 25. Osallistun arvontaan! Meillä ei olekaan vielä ollut mitään kissanhiekkaa käytössä, kun kissat saapuvat talouteen vasta viikon päästä. :)
  aerin_006@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teille on ihan tulossa kissoja monikossa? Siistiä! :)

   Poista
  2. Joo. :) Tosin jos ihan tarkkoja ollaan, niin toinen kissa tulee ensi viikolla ja toinen siitä viikko eteenpäin. Kisuset ovat eri kasvattajalta, eri rotuisia kun ovat. Ekana tuleva kissa on somalityttö, joka tulee sijoitukseen ja toinen on pyhä birma poju sille kaveriksi (joka leikkautetaan mahd. pian). Itselläkin olisi tarkoitus jonkinlaista blogia pitää, kunhan kissat kotiutuvat.

   Poista
  3. Oi, somppu! ♥ Ja vielä sijoitukseen, meillekin olisi tarkoitus tulla seuraavaksi abytyttö sijoitukseen joskus tulevaisuudessa kun Hugo on pentunsa tehnyt. :) Muistahan sitten laittaa mulle linkkiä blogiin kun sen laitat pystyyn, ryhdyn varmasti lukijaksi!

   Poista
 26. Kissojen totuttaminen uuteen kissanhiekkaan tai uuteen mihin tahansa on kyllä aina jännän ja joskus työnkin takana :D Tämä on meille tuttu merkki niin "uskallan" osallistua ;)

  isontalonpoikii@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole oikein ollut vaikeuksia uuteen totuttelemissa muun kuin raakaruokinnan kanssa, eli ollaan päästy suht helpolla kun kaikki hiekat kelpaa noille jne.. :D

   Poista
 27. Löysin tän blogin Mellan kautta ja jään ehdottomasti seuraamaan! :3 Meidän kissat varmaan tykkäis tuosta hiekasta, joten heitän korteni kekoon ja osallistun arvontaan :)
  jonna.leskinen@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukemaan! Pitääpä käydä kurkkaamassa sunkin blogi, jos sieltä löytyisi kissakuvia.. :)

   Poista
 28. Mukana arvonnassa, omaa kissaa ei ole, mutta hoitokissa käy säännöllisin välein vierailulla päivän tai kaksi kerrallaan.
  flight(at)luukku(piste)com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän sitä sitten teilläkin tulee hiekka tarpeeseen, ja eipähän sitten tarvitsisi hoitokissan omistajienkaan kärrätä hiekkaa hoitokissan mukana jos sitä löytyisi jo hoitopaikasta! :)

   Poista
 29. Ompa sulla söpöt kissat <3 Itsellä ei kissaa tällä hetkellä ole mutta osallistun silti, veljen kissoille varmaan kelpais :)
  teekoo81(ät)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan nuo kyllä ihan älyttömän söpöjä, en voi väittää vastaan! :D

   Poista