tiistai 28. tammikuuta 2014

Kissojen tihutyöt

Multa toivottiin postausta, jossa kertoisin vähän kissojen tekemistä tihutöistä ja hetkistä, jolloin toivoisin pientä hermolomaa kissoista.

Jade tykkää kokeilla hampaitaan kaikkeen, joten sen vuoksi tuhottujen tavaroiden listalla on vaikka mitä:
 • Mun entiset lempilakanat. Jade puri niihin reikiä kun se oli ihan vasta pentu. Tämä oli tosin mun vika. Leikin Jaden kanssa sellaista leikkiä, että liikutin kättä peiton alla jolloin Jade hyökkäsi siihen ja alkoi repiä lakanaa.. Jade oli vaan niin söpö että oli pakko leikkiä tuota leikkiä!

IMG_0355
Voi rakas vanha Diamondback, ikävä on! Se selvisi Jaden hyökkäyksestä, mutta ahkeran käytön jälkeen se hyytyi ja kuoli vanhuuteen. :/ Silti se vaan löytyi edelleen laatikosta jemmasta! :D Nykyään käytössä myös Diamondback, muttei yhtä hieno kuin tuo..

 • Tietokoneen hiiren johto. Hiiri tosin toimi siitä huolimatta, sillä Jade ei järsinyt sitä ihan poikki. Se taisi saada siitä pienen sähköiskun, ainakin sen perusteella että tavarat oli lennelleet pöydältä ja hiirikin roikkui pöydän reunalta. :D Kuten kuvasta näkee, niin korjasin johdon vetämällä päälle monta kerrosta teippiä.

IMG_0350
Korjatut kuulokkeet.

 • Kuulokkeiden johto. Tämän johdon Jade sitten sai järsittyä poikki, mutta pappani korjasi kuulokkeet ja ne ovat yhä täysin käyttökelpoiset. Olisi varmaan pitänyt viedä tuo hiirikin kunnon korjaukseen, eikä tyytyä rumaan teippiviritykseen..

IMG_0370
Uusi sänky tulisi tarpeeseen..

 • Sängyn runko. Meillä on runkopatja, jonka yhtä kulmaa Jade on käyttänyt kynsien teroitukseen/venyttelyyn.
 • Kynsilakkauksen siistimissivellin. Jade oli varastanut sen pöydältä ja pureskellut sen metalliosan ihan lommoille. Onneksi se oli kuitenkin tippunut sohvan väliin eikä Jade ollut saanut mitään palaa irti siitä..
 • Mun ja miehen puhelimen laturit. Ensin oli miehen laturi, sitten mun. Muistan sen kuin eilisen päivän kun mun laturille tuli noutaja, sillä samana päivänä myös mun tietokone meni rikki. Se tietokone ei tosin ollut Jaden vika, mutta sen takia ketutti jo niin paljon että tirauttin pienet itkutkin kun näin mitä laturille oli tapahtunut.. No, eipähän tarvinnut tehdä kuin yksi reissu Giganttiin kun "sai" ostaa molemmat samalla kertaa!

IMG_0364
Hampaanjälkiä!

 • Keittiön naulakko. Jade lempparipaikka testata hampaita..

IMG_0378
Jade on jättänyt merkkinsä pöytäänkin..

 • Miehen tietokonepöydän kulma. Siinäkin on hampaanjälkiä..

IMG_0339
Kulma repsottaa, ja paperilappuakin Jade on maistellut!

 • Kirjan kulmat ja kirjanmerkkinarut. Jade on pureskellut yhden mun koulukirjan kulman rumaksi, ja joskus se myös söi puolet pääsykoekirjan kirjanmerkkinarusta.. Onneksi se tuli ihan luonnollista reittiä ulos ilman mitään ongelmia!
 • Hupparin narut ja kenkien nauhat. Jade on tuhonnut muutaman hupparin narut ja yhdet kengät, jotka olivat vielä kaiken lisäksi vieraan kengät.. Me pidetään aika kenkiä suljetun oven takana öisin juuri tämän takia. Hugokin tykkää hupparin naruista, mutta nykyään osataan ottaa hupparin naruja syövät kissat huomioon eikä Hugo ole saanut yhtiäkään naruja poikki. Hugo yrittää kyllä aina pyydystää hupparin naruja kun se huomaa ne, oon meinannut saada monta kertaa kynnestä naamaan kun se on yhtäkkiä hyökännyt narujen perään kun se on ollut mun sylissä..
 • Silloin kun asuin vielä kotikotona niin Jade myös tuhosi äidin kasveja (ei siis kukkia, vaan jotain esikasvatuksessa olleita kasvimaalle tarkoitettuja tms.) syömällä ne kaapin päältä, jossa niiden piti olla Jaden ulottumattomissa..

Hugolla ei ole läheskään yhtä suurta tarvetta käyttää hampaitaan, mutta on sekin jotain saanut tuhottua:
 • Sohvan sisus. Meidän sohvassa on yksi kohta (sohvan selkänojan sisäpuolella, jonne Hugo pääsee halutessaan), jossa verhoilu paljastaa hieman sisuksen pehmustetta, ja silloin kun Hugo tuli meille niin sen teki aina mieli repiä sitä. Sain sen onneksi piiloon niin, ettei Hugo päässyt sitä enempää repimään, ettei se vaikkapa söisi sitä sisuksen pehmustetta!
 • Keittiön naulakko. Jadelta ottanut mallia..

Näiden lisäksi hermolomaa voisin haluta ainakin kun kissa juo keittiön lavuaarissa likoamassa olevista astioista tai raapii/kaapii kaapin ovea ruuan toivossa. Ikkunan kaapiminen on myös aika raivostuttavaa, Jade tekee sitä joskus. Välillä mua ärsyttää myös se kuinka Hugo nuolee mun paitaa samalla kun olen antamassa ruokaa (mulle tulee semmonen "kiss ass"-fiilis siitä) tai kun se yrittää purra ja syödä mun hiuksia (ihan kuin ne ei olisi jo tarpeeksi huonossa kunnossa muutenkin). Ja kun Jade tulee mahan päälle ja painaa tassuilla mua kaulaan, se tuntuu ihan siltä kuin se yrittäisi kuristaa mut..

Kuinka pitkä tuhottujen tavaroiden listä teiltä löytyy? Mitä ärsyttäviä tapoja teidän kissoilla on?

16 kommenttia:

 1. En tiennytkään, että Jade on tuollainen tihulainen! :D Felixistä huomannut samaa, että pureskelee kaikkea muttei oo mihinkää semmosia jälkiä jäänyt ja tärkeät johdot on säilyneet. Simba terottaa sitten puolestaan kynsiä kaikkeen... mun housuihin, seiniin, sohviin ja kaappeihin. Äitin piti kotona suojata tietyt kohdat, kun meni tapetti pilalle. :D
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jade on kuin joku pikkuvauva, kaikkea pitää päästä maistamaan.. Jadea ei kyllä pidättele noiden johtojen kanssa mikään, kuulokkeiden jälkeen valelin kaikki mun huoneen johdot sitruunamehulla ja tabascolla eikä kumpikaan auttanu, Jade vaan nuoli ne pois. Ne vaan pitää sitten piilottaa jotenkin jos ei laatikkoon saa piiloon tms..

   Jadekin yrittää terottaa kynsiään sohvaan, mutta siihen ei ole vielä mitään jälkeä tullut kun mies on sen verran tarkka siitä että sitähän ei raavita. Meidän edellinen kissa Minni raapi myös aina yhtä ovenkarmia, josta lähti sen takia iso osa niin, että siinä ei ollut enää kulmaa vaan se oli pyöristynyt ja ihan puun värinen kun se valkoinen maaliosa-mikälie oli lähtenyt pois.. Tosin sillä ei ollutkaan raapimapuuta, mistä se hyvin todennäköisesti johtui, eli oma vika siis.

   Poista
 2. Meillä selkeästi isoimmat tuhot on tulleet silloin kun Haiku oli vielä ainoa kissa. Tapettia revitty kahdesta huoneesta, parvekkeen oven kahvaa järsitty (tätä myös Nora tehnyt), kotiteatterin kahden kaiuttimen johdot purtu poikki/käyttökelvottomiksi, akkulaturin johto purtu poikki, joulutähden johto purtu poikki, seinänpieluksiin hypitty ja liu'uttu kynsien kanssa alas, muovia se tykkää repiä yhä ja sohvan raapiminen loppui vasta 2 vuoden jälkeen kun saatiin mieluinen sallittu raapimapaikka.... Raku on taasen painanut yhden terraarion verkkokaton ihan lommolleen ja kerran mennyt siitä läpikin (tässä vaiheessa todella tuntui hermoloma houkuttelevalta ajatukselta, onneksi kaikki kuitenkin säästyivät säikähdyksellä), Nora taasen on purrut varmaan joka ikkunasta sälekaihtimien narun nupin lyttyyn.

  Haikun ainoanaoloaikaa ei ole kyllä yhtään ikävä. :D Ihan mahdoton kakara oli! Rakun kanssa on mennyt hermot useaan otteeseen kun hyppeli kielloista huolimatta terraarion päälle ja jääräpäisenä kissana oppi menemättä vasta kun otin suihkepullon käyttöön. Nora on onneksi lopettanut itsestään tuon nupin jyrsisimisen, mutta eipä se enää lohduta kun ne on jo siinä kunnossa, että pitää muuttaessa uusia, vuokra-asunto kun on. :p Haikun nykyään ärsyttävin tapa muovin repimisen lisäksi on oviin hyppiminen, se kun osaa avata ovia. Tämän vuoksi tärkeimpiin kiellettyihin huoneisiin ja kaappiin on asennettu hakanen, ettei Haiku pääse sisään. Silti se varsinkin tylsistyneenä niitä koittaa avata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin siis tykätään johdoista, otan osaa. Toivottavasti sait purtujen johtojen tilalle uudet johdot!

   Poista
 3. Ohhoh millasta jälkeä Jade on saanut aikaan! :D meillä ei enää kauheasti tehdä mitään pahaa. Pienenä Jupi myös pureskeli kaikki johdot rikkipoikki ja repi lakanoita. Nyt se vaan kävelee pöydillä ja tahalleen tiputtelee mun ja miehen tavaroita. :D Orbit on kiltti poika eikä koskaan tee mitään tuhmaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jade on tommonen pikku termiitti! :D Jadekin oli pienenä pahempi, ei se nykyään järsi ihan kaikkea vaan pääasiassa tuota naulakkoa ja kirjoja jos sattuu pöydälle unohtumaan..

   Poista
 4. Hehe! Meillä ei ole mikään ohut johto suojassa, vaan kaikki pitää piilottaa jos toivoo niiden elinkaareksi enemmän kuin päivä tai kaksi. Myös keittiön matto on raaputettu ihan nukalle ja tapetit parista kohtaa revitty. Onneksi tapetin raapiminen loppui nopsaan, kun hankittiin juuri siihen kohtaa seinään kiinnitettävä raapimislauta.

  Pahin on kuitenkin ehkä Kaima-Jaden hullu villanhimo, se on syönyt moooonta villapaitaa, lapasia, villasukkia ja onpa se maistanut jotain villakangastakkiakin aikanaan.. Ihan käsittämätöntä:
  http://elisanelamaajatuunauksia.blogspot.fi/2013/10/parempiin-suihin.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outo tuo villanhimo! :o Sun pitäisi sitten hankkia teille semmosia leluja joissa on lampaanvillaa, esimerkiksi aCat & liCatilta löytyy paljon lampaanvillasta valmistettuja leluja:

   https://www.facebook.com/media/set/?set=a.462541423788081.101307.119351988107028&type=3

   Poista
 5. Ei kai? Kissatko muka? Ne pienet ihanat kullanmurut!

  VastaaPoista
 6. Meillä ei ole tuhoja kissat juuri aiheuttaneet. Pari tuolia ovat repineet, mutta ne ovat alusta asti olleet "kissojen tuoleja", jo niitä hankkiessa päätettiin että kissat saavat niihin vapaasti kynsiään käyttää. Ja niin ovat tosiaan käyttäneetkin.

  Onni tykkää välillä silputa vessasta wc-paperia, ja on suihkun jälkeen suihkuverhon rei'ittänyt kun on pyydystellyt vesinoroja.
  Pissimällä Onni on myös pilannut huoneeni oven vierestä lattialistan (pissii siis eroahdistustaan, jos en heti huomioi sen huutamista oven takana). Onni on myös erittäin hankala tapaus lelujen kanssa, esimerkiksi näille se on tehnyt ruumiinavauksia ja syönyt vanusisältöjä http://www.zooplus.fi/shop/kissat/lelut/kissanminttulelut/142609 . Materiaali on ehkä raapimisenkestävää, mutta Onnin hampaita se ei kestä, todellakaan. Pari pehmolelua Onni on myös retuuttanut niin että niiltä pursuaa sisuskalut pihalle. Ja ainiin, yhdet Vänttiset se on syönyt melkein poikki.

  Ella taas rakastaa kaikkia mahdollisia nauhoja yms. Luulisi siis, että siltä löytyisi isompi lista näistä tuhotuista asioista. Toisin vain on! Sen tuhotuiksi asioiksi voi lukea oikeastaan ainoastaan huiskalelujen lisäksi yhden keppilelun, jossa 30cm pituisen nauhan päässä oli höyhenhärpäke. Höyhenhärpäke ja keppi löytyivät lattialta ilman välissä olevaa narua, joka oli purtu irti. Onneksi se sentin levyinen, 30cm pitkä nauha meni meidän 5kk pennun suoliston läpi ilman ongelmia! Kyllä mamma vähän taisi vain pelästyä...
  Ella tykkäisi myös hirveästi käyttää kynsiänsä huoneessani olevaan, styroxiseen mallinukke miestorsoon. Mamma ei ole aivan samaa mieltä.

  Kasveja meillä on paljon, reilu 50 huonekasviyksilöä. Uskokaa tai älkää, paria poikkeusta lukuunottamatta saavat olla rauhassa! Yhtä tiettyä kasvia syövät silloin, kun haluavat oksentaa, ja etenkin Onni käy kasveista karsimassa kuivia lehtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, aika hurjalta kuulostaa tuo Ellan syömä naru, onneksi tosiaan tuli läpi ongelmitta! :o

   Poista
 7. Kallein kissojen särkemä juttu on alle vuoden vanha läppäri. Magnus puri siitä näytön puhki ja kone meni uusiin puihin sillä kertaa. Kaikki muut jutut eli johdot, vaatteet, ym ym. on tuntuneet sen jäljiltä niin järin perin pieniltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oho, ei sitä ihan joka kissa sentään saa läppäriä särjettyä! :D

   Poista