maanantai 6. tammikuuta 2014

Tuoksut

Kissanminttu ja sen kissoissa aikaansaama vaikutus on monille kissanomistajille tuttu juttu, mutta kissanmintun tuoksu ei suinkaan ole ainoa, joka saa kissat sekaisin. Ja vaikka kissanminttu ei saisi kissassa aikaan mitään vastetta, kannattaa silti kokeilla muitakin tuoksuja!

IMG_9341

Kissanminttu

Kissanminttuleluja löytyy vaikka minkälaisia. Varmasti jokainen on näihin törmännyt eläintarvikeliikkeissä. Lelujen lisäksi löytyy myös ihan pussitettua kissanminttua pelkiltään. Suihkutettavan kissanminttunesteen olenkin jo esitellyt aikaisemmin blogissa, se muuntaa jokaisen (pehmeän) lelun kissanminttuleluksi! Kissanminttunamejakin löytyy useilta eri merkeiltä, meidän Jaden lemppari on ehdottomasti Good Girlin kissanminttunapit.

Luin Kattipuodista vinkin kissanminttulelujen säilytykseen: lelut kannattaa säilyttää suljetussa muovipussissa, jolloin niiden aromit säilyy kauemmin. Säilytysvinkkiä voi käyttää myös muiden tuoksulelujen kanssa. Itse en ole näin tehnyt, mutta pitäisi varmaan kokeilla seuraavaksi kun uusia leluja hankkii..

IMG_9382

Valeriana eli rohtovirmajuuri

Valerianaleluja en olekaan tainnut nähdä eläintarvikekaupoissa, ja suosittelenkin tällaisia leluja halajavien siirtymään arvontapostauksessakin esitettyjen kissanlelupuotien tarjonnan puoleen (Kattipuoti, aCat & liCat), joista itsekin olen hankkinut suurimman osan kissojen tuoksuleluista. Valeriana on muuten vahvemman tuoksuinen kuin kissanminttu, eikä haju välttämättä ole ihmisen mieleen. Koko kämppä ei siis ala haisemaan valerianalle lelujen takia, mutta jos haistelet läheltä niin et voi olla huomaamatta hajua.

IMG_9351

Kuusama 

Kuusama onkin näistä tuoksuista kaikkein erikoisin. Mullekin se on aika uusi juttu, enkä ole nähnyt kuusamaleluja muualla kuin aCat & liCatin valikoimassa. Hugo ei välitä hirveästi kissanmintusta eikä valerianasta, mutta kuusamalätylle se on antanut köniin muutaman kerran!

Postauksen kuvituksena Hugo ja Jade leikkimässä Vallu-hiirilelulla, jonka sisällä on valerianaa. Paras juttu lelussa taitaa kuitenkin olla hiiren häntä, jota on kiva ottaa kiinni kun ihminen heiluttaa sitä naaman edessä.. Saatiin hiiri kaupanpäällisinä Kattipuodista. Meillä oli ennestäänkin samanlainen hiiri, tosin sen häntää on jouduttu typistämään kun Jade ehti joskus järsiä sen melkein poikki.. Eli tällä lelulla leikkimistä on syytä vahtia ettei kissa niele lankaa!

IMG_9395

Näiden tuoksujen lisäksi aCat & liCat myy leluja, joissa on matatabia eli japanilaista kissanminttua. Niitä pitää hankkia testiin seuraavassa tilauksessa! :)

Mistä tuoksu(i)sta sinun kissasi menee sekaisin? Vai eikö tuoksut kiinnosta lainkaan?

18 kommenttia:

 1. En tiennytkään, että on muitakin tuoksuja kissalle kuin kissanminttu. Täytyy siis testata :) Meiltä löytyykin tuota suihkutettavaa kissanminttua ja se ainakin saa Mochan sekoamaan ihan hassuksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se suihkutettava on tosiaan hyvä! Jade menee myös kissanmintusta ihan sekasin, ja jos tuota suihketta suihkuttaa vähän lelun ohi ja se osuu vaikka mattoon niin Jade alkaa kieriskelemään just siinä kohdassa.. :D

   Poista
 2. Ihana toi eka kuva hugosta aivan ku se rukoilis jotain sulta =)

  VastaaPoista
 3. Uuu! Oon miettinykkin, että pitäiskö ostaa suihke ihan nuita leluja varten, mistä on karannut jo melkein se haju pois. Misu on ihan hulluna kissanminttuun, jos sitä on matolla tai lelussa. :3 Simba etsii vielä omaa huumausainettaan. :D En oo ainakaan nähny sen reagoivan vielä kovin kauheasti mihinkään pitkällä aikavälillä, vaikka lähetitkin niitä leluja, joista se innostui heti kättelyssä. :)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suihke on hyvä kun sitä voi aina lisätä helposti! :) Hugokaan ei kovinkaan kauaa jaksa tuoksuleluista innostua, mutta kyllä sekin välillä niillä leikkii.

   Heh, voin vaan kuvitella, että nyt joku löytää tänne mun blogiin hakusanalla huumausaine ja löytää vaan juttua kissanmintusta.. :D

   Poista
 4. Hei! Voi tää on tosi kiva postaus. Me ollaan kerran kokeiltu tuota valeriaanaa ja sekaisin meni Blackie:) siitäKIN. Muutoinkin meidän kissoilla haistatan kaikki niille uusia tuoksuja, äärimmäisen uteliaita kun ovat :) Kysymykseesi viitaten Blackie menee sekaisin kaikesta vähänkään mintunsuuntaisesta, jopa minttua sisältä hius shampooni saa hänet onnesta sekaisin. :)
  Blogissani on muuten haaste, johon toivotaan runsasta osanottoa, tavalla tai toisella. En normaalisti välitä haasteita, tämä oli poikkeustapaus ;)
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin nuuskitaan kaikki mahdollinen uusi, varsinkin vieraiden kengät on Jaden mieleen.

   Käyn kurkkaamassa haastetta, haasteita on aina kiva tehdä! :)

   Poista
 5. Löysin teidät ja laitoin oman blogini lukulistalle. Toivottavasti tämä sopii?

  Ihania kuvia ja valloittavia persoonia täältä löytyikin :)

  VastaaPoista
 6. Meillä ihan tuo kissanminttu saa pojat ihan sekasin, molemmat alkaa vetää kauheeta rallia ja voi hyvä luoja... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vaan kuvitella jos molemmat kissat on yhtä kisaanminttupöllyssä.. Jadekin välillä saa kunnon raivojuoksukohtauksia (=vähän niin kuin murisee ja moukuu samalla) kissanminttunamien jälkeen! :D

   Poista
  2. Hehehee. :D Meillä myös Jupiter saa sellasia "raivokohtauksia", että se hakkaa mua ja Orbia ihan hulluna, sitten loikkii hetken ja lähtee pakoon. Voi kissanminttu, mitä sinä teetkään kissoille. :D

   Poista
  3. Hugo saa tommosia kohtauksia ihan muuten vaan. :D

   Poista
 7. Tiedän toistavani itseäni kymmenettätuhatta kertaa, mutta nämä kuvat! :) Sitten asiaan: pitäisi kyllä joskus kokeilla muitakin tuoksuvia leluja, vaikka meidn Kajsa sekoaakin kissamintusta ihan kokonaan. Ja kiitos säsilytysvinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan ne toiset tuoksut myös kissan elämään vähän vaihtelua, ettei aina sitä samaa kissanminttua.. ;)

   Poista
 8. Kuusamaa ei ole tullut kokeiltua, mutta sekä valeriaana että kissanminttu on meillä mieleen, kissanminttu ehkä enemmän. Minttulelut kuolataan aina märiksi :) Lisäksi Perla intoutuu kissanminttupöllyissään hieromaan leukaansa lattiaan (etutassut levällään, niin että saa koko leuan ja kaulan lattiaa vasten) ja sitten kieriskellään niin onnellisena että.

  Perla on myös suunnattoman ihastunut sukkamehuihin (pöljä). Mitä kauemmin sukat ovat saanet jalassa ja kengissä muhia sen parempi Perlan mielestä. Ja jos hikiset sukat ovat päässeet kuivahtamaan, niin Perla kyllä kuolaa ne märiksi jälleen *silmienpyörittelyhymiö tähän*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jadekin hieroo itseään innoissaan lattiaan, tosin sille kelpaa ihan mikä ruumiinosa tahansa.. :D

   Poista