lauantai 22. helmikuuta 2014

Abysomppuja Faunattaressa

Abessinialais- ja somalikissayhdistys Somakiss oli siis tänään esittelemässä rotuja Sellon Faunattaressa, ja allekirjoittanut kävi siellä vähän katselemassa ja kuvailemassa.

IMG_99451

Paikalla oli Hugon tytär Kiipi ja Kiipin kaveri Sketsi, jotka ovatkin ehtineet vilahtaa täällä meidän blogissa aikaisemminkin. Paikalla oli myös pari muuta abya  ja pari somppuakin!

IMG_0121
"Päästä mut ulos, mä haluun rapsutuksia!"

IMG_0032

IMG_9902

IMG_0069

IMG_0077

IMG_0114

Sketsi ja Kiipi pärjäsivät tosi hyvin pöydällä. Sketsihän on jo vanha näyttelykonkari, mutta Kiipin näyttelyura on vasta alkanut joten sille kaikki tämmöinen esiintyminen on vielä vähän uutta. Mäkin pääsin esittelemään neitiä pöydälle, ja voi kun sitä oltiin nätisti! Kiipi ei ollut moksiskaan edes silloin kun omistaja lähti Sketsin kanssa lenkille kauppakeskukseen ja jäätiin Kiipin kanssa kaksin. Kerran Kiipi tosin sai sätkyn kun Sketsi hyppäsi omistajan hartioilta takaisin pöydälle ja se säikäytti Kiipin, ja sitten sainkin kaivaa pennun pöydän takana olevasta jyrsijän pesästä.. :D Kissa oli kuitenkin koko ajan kiinni, onneksi päällä oli maailman parhaat valjaat eli Vänttiset! Lähes kaikilla esittelykissoilla semmoiset olikin, paitsi Sketsillä joka osaa olla ihan nätisti pannassakin. :)

 IMG_9923

Tässä muutama kuva somaleista:

IMG_0089

IMG_0044
"Vähän jänskättää!"

IMG_0054
"Nyt voi taas rentoutua.."

Kuten kuvista voi ehkä vähän huomatakin, niin porukkaa kyllä riitti kissoja ihastelemassa. Varsinkin lapsia kävi paljon silittelemässä kisuja. Suurin osa lapsista osasi käsitellä kissaa ihailtavan hyvin (silittää nätisti ja rauhallisesti), eli nyt uskallan varmaan hyvillä mielin esitellä Hugoakin PetExpossa. Mulle kyllä kerrottiin että siellä on sitten monin kerroin hektisempää ja ihmisiä tietysti entistä enemmän, mutta ehkä me selvitään..! :)

IMG_0096

IMG_0035

Kuvausolosuhteet oli vähän haastavat, mutta ihan hyviä kuvia sain omasta mielestäni aikaiseksi. Mulla oli tällä kertaa mukana eri objektiivi mitä yleensä käytän sen varalta, ettei salaman käyttö onnistu (katto liian korkealla/se on väärän värinen). Näistä kuvista muutama onkin otettu ilman salamaa, kunnes löysin yhden tietyn kohdan jossa salaman käyttö onnistui joten kuten. Hyvää harjoitusta tämä kuitenkin oli, sillä vaikka kotona kuvaus onkin usein kuin lasten leikkiä, niin vierailla paikoilla, varsinkin julkisilla paikoilla, kuvaus tuntuu välillä todella haastavalta. Mutta eikös se niin mene että harjoitus tekee mestarin, eli pitääpä yrittää änkeytyä kuvaamaan vieraita kissoja aina kun mahdollista niin saan lisää harjoitusta! :)

4 kommenttia: