perjantai 21. maaliskuuta 2014

Hugo koheltaa

Hugolle sattui tänä aamuna pieni haaveri. Onneksi ei kuitenkaan mitään hirveän pahaa käynyt, säikähdyksellä siis selvittiin.

 IMG_9263

Tarina saa alkunsa viime yöllä, kun Hugo taas konsertoi ja valvotti ihmisiä. Mies nousi yöllä ja laittoi kisut toiseen huoneeseen jotta Hugo ei ihan korvan juuressa mouruaisi. Jade joutui huoneeseen myös koska muuten se olisi kaapinut ovea jonka takana Hugo on ja Hugo olisi huutanut kahta kauheammin jos Jade olisi ollut oven toisella puolella. Aamulla sitten heräsin ja laitoin kissoille ruuat valmiiksi lautasille, ennen kuin menin avaamaan ovea ja päästämään kisut pois.

Huoneessa, jossa kissat olivat, on mun tietokonepöytä ihan siinä oven vieressä. Kisuilla on tapana hypätä pöydälle niin, että ovea avatessa ne hyppäävät pöydältä alas heti kun ovenrako on tarpeeksi suuri (vaikka sieltä lattialta pääsisi ihan yhtä hyvin). Kissat olivat yhdessä ängenneet pöydälle ja kun avasin oven, niin kumpikin yritti kiireellä päästä ensimmäisenä ulos. Siinä rytäkässä Hugon takajalka sujahti pöydässä olevaan reikään (josta voi pujottaa johtoja) samalla kun se oli hyppäämässä pöydältä alas, jolloin se jäi jalastaan roikkumaan pöydän reunan ulkopuolelle. Siinä se sitten roikkui viitisen sekuntia sähisten ja rimpuillen hirmuisesti, kunnes se tippui/sain sen nostettua pois (en tarkalleen muista).

 IMG_9266

Pari minuuttia Hugo kökötti maassa paikallaan jalka hieman oudossa asennossa. Sitten uskaltauduin koskemaan jalkaan, ja Hugo vaihtoi asennon normaaliin kökötysasentoon. Sitten menin hakemaan ruokalautaset ja molemmat söivät hyvällä ruokahalulla. Hugo kuitenkin ontui todella selvästi tämän jälkeen noin tunnin ajan, se piti jalkaa ilmassa ollessaan paikalla mutta kuitenkin astui sillä kävellessään. Jalkaan sai koskea, joten uskalsin olettaa että kyseessä on varmaan jokin revähdys tai vastaava. Hugo kuitenkin hyppäsi syliinkin ihan itse vartti tapahtuneen jälkeen ontumisesta huolimatta, vaikkakin huomasin sen hieman tärisevän sylissä..

Tein Hugolle taas tänään aamulla perjantaimajan, jossa Hugo sai rauhassa rentouttaa kipeää jalkaansa. Ennen kuin lähdin töihin testasin jalan toimivuutta heittelemällä Hugolle nameja, ja poitsu köpötti namin perässä aika normaalisti, ehkä aavistuksen varovaisemmin/hitaammin muttei kuitenkaan enää ontuen.

 IMG_92531

Hugolla on siis ollut aika toiminnantäytteinen viikko, kun on ollut treffejä, synttäreitä ja jalankin se ehti satuttamaan.. Toivottavasti viikonloppu on rauhallisempi!

Kuvat ovat joulukuisia patterikuvia, eli täysin asiaan liittymättömiä.. Alkoi laiskottaa enkä jaksanut alkaa enää ottamaan uusia kuvia tätä postausta varten. Ja pääsinpähän vihdoin julkaisemaan nämäkin kuvat, jotka ovat jo muutaman kuukauden roikkuneet julkaisemattomien kuvien joukossa!

13 kommenttia:

 1. Ensinnäkin myöhästyneet onnittelut Hugolle! Tuo viimeinen kuva on kyllä mainio :)
  Teidän haaverista tuli mieleen omani. Kun olin lapsi niin meidän kissa tykkäsi hengailla kerrossänkyni yläosassa, roikotin siinä jostakin oudosta syystä roskakoria semmosilla pyörä vaijereilla ja kerran sitten siskoni koputti ikkunaan, kissa säikähti ja tippui roskakorin kautta lattialle, tuloksena sylkirauhasvika ja kauheasti vaahtoa kaikkialla. Onneksi tuosta kissa toipui hyvin nopeasti, mutta siitä asti roskiksen paikka on ollut lattialla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa erikoiselta tuo teidän kissan tapaus! :o Mutta onneksi kisu parani kuitenkin nopeasti. :)

   Poista
 2. Onneksi selvisitte säikähdyksellä!
  Ompas teidän perjantaimaja todella kiva! Meillä on kissoille maja kaappien päällä, mihin he eivä pääse ilman avustusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Olen todennut tuon majatyypin oikein toimivaksi, se on niin helppo ja nopea tehdä ja purkaa. :)

   Poista
 3. Onneksi ei käyny pahemmin ja ihana toi vika kuva <3

  VastaaPoista
 4. Tiesitkö että itikseen on tullu uus lemmikkikauppa.En nyt muista nimeä siellä hansasillan toisella puolen ku mennään cittariin.Muistelin ainaki et asuit hesassa.Kerro jos oon vääräs =)
  Aattelin vaan vinkata jos sattuu kiinnostaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Helsingissä asustelen, mutta itä-Helsingissä tulee todella harvoin käytyä kun asun ihan toisella puolella Helsinkiä eli lännessä.. :) Kiitos kuitenkin vinkistä, pitää muistaa jos joskus tulee pyörittyä niillä main!

   Poista
 5. Tuo viimenen kuva! :D Ihme asento 5/5! Onneksi selvisi Hugo ja sinä säikähdyksellä. :)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
 6. Hui, aikamoinen säikähdys kuitenkin! Meillä on selvitty Mochan kanssa onneksi vähällä ainakin toistaiseksi. Edellinen kissani (lapsuudessani) oli ilmeisesti roikkunut saunan ikkunan pielessä, jolloin kynsi oli lähtenyt irti, löytyi nimittäin lauteelta. Ja kuten olettaa saattaa, näytti sauna ihan teurastamolta. Jalka kuitenkin taisi parantua itsekseen.

  Eräästä blogista luin miten kissa roikkui takajalan kynnestä naulakossa olevassa vaatteessa, kun omistaja tuli kotiin. Jalasta näkyi ihan jänteet eli aikamoinen remontti tuli kissan jalkaan. Postaus löytyy täältä: http://itamaisenlaulu.blogspot.fi/2013/04/ei-mitaan-hataa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luen itsekin tuota linkkaamaasi blogia ja muistan hyvin tuon Mikaelin jutun, ja ehkä sen takia pelästyinkin niin kovin tuota Hugon tapausta..

   Poista