lauantai 1. maaliskuuta 2014

Oppitunti: kissan kynsien leikkaus

Mä olen meillä se, joka huolehtii kissojen kynsien leikkauksesta, monien muidenkin kissojen hoitotoimenpiteiden lisäksi siis. Päätin kuitenkin huvin vuoksi opettaa taidon myös miehelle, joka ei ole koskaan leikannut kissan kynsiä. Tässä muutama kuva siitä, miten oppitunti meni.

IMG_0231
"Mua vähän epäilyttää.."

IMG_0242
"Äiskä, nyt pelottaa.. Pelasta mut!"

IMG_0245
"Okei, leikkaa sitten mutta äkkiä!"

Mies onnistui tehtävästä kunniakkaasti, tosin Hugo pääsi livahtamaan ensimmäisen tassun jälkeen pois sylistä.. Se sai siinä välissä pari palkintonamia, ja sitten hoidettiin loput. Mies otti Jaden kynsien leikkauksesta myös kuvia, tässä muutama niistä:

IMG_0250

IMG_0253

Ylemmässä kuvassa näkyy hieman, kuinka Jade aina yrittää laittaa toista tassua operoitavan tassun päälle etten saisi leikattua kynsiä.. Niin ärsyttävää! :D Tässä samalla voisin jakaa kuvan yhdestä oudosta patista, joka Jadella on yhden polkuanturan päässä. Muistaakseni googletin joskus ettei se olisi mitään vaarallista, mutta ällö se silti on, hyi.

IMG_0258
Ei maailman paras kuva, mutta ehkä siitä saa jotain selvää?

Vielä tuli mieleen yksi kissojen kynsiin liittyvä juttu, joka tapahtui eilen illalla! Jade ja Hugo leikki taas hippaa vaihteeksi, Jade jahtasi Hugoa. Hugo sitten hyppäsi digiboxin päälle, ja siinä on semmosia ilmareikiä, jollaiseen Hugon kynsi jäi kai hetkeksi jumiin. Hugo ihan sähähti Jadelle kun se tietysti oli tulossa päälle edelleen vaikka Hugo jäi jumiin eikä päässyt karkuun. Hugo ei kuitenkaan aristanut tassuja tapahtuneen jälkeen, eli mitään haaveria ei kuitenkaan tapahtunut!

IMG_0233
Mun poitsut söpöstelee

Hyvää viikonlopun jatkoa kaikille! :)

12 kommenttia:

 1. Awww söpöjä kuvia! Ja siellä tuttu "Hugo is not amused" ilme kynsiä leikatessa. :D Ja Jade näyttää ihan prinsessalta "noh, leikkaappas kauniisti mun kynnet sit". Vanha tekijä. :3 Awww ihania. <3
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Kissoilla vaan on aika happamat ilmeet.. :D

   Poista
 2. Mun Perlalla on vastaavat patit melkein joka anturan päässä. Pelkkää kuollutta ihoa se taitaa olla. Oon toisinaan lyhentänyt noita "liikavarpaitakin" kynsisaksilla, koska kerran huomasin, että Perlalla oli pidemmäksi kasvanut patti haljennut ja siinä samalla myös anturan iho oli vähän revennyt. Muuta haittaa en noista ole huomannut olevan, eikä haavojakaan ole päässyt syntymään kun olen niitä lyhennellyt.

  Kerran kysyin noista myös eläinlääkäriltä, ei pitänyt niitä vaarallisina ja sanoi että niitä voi viilailla. Mun mielestä kynsisakset on kuitenkin ollut paremmat noiden käsittelyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole uskaltanut saksilla tuohon vielä kajota, mutta oon väännellyt ja käännellyt sitä ja yrittänyt käsin irrottaa muttei ole irronnut. Oon seuraillut jo hyvän aikaa tilannetta ja se vain kasvaa, mutta mitään halkeilua sun muuta ei vielä ole ilmaantunut..

   Poista
 3. Heh, just tänään oli sama operaatio Mochalla, hoksasin etten ollut leikannut sen kynsiä sitten viime kissanäyttelyn jälkeen kertaakaan. Yleensä leikkaan kynnet n. viikon välein, mutta olipahan virkaa uudella raapipuullakin, kun kynnet olivat kasvaneet pidemmiksi. Pääseeköhän noilla tyngillä nyt ylös päin ollenkaan, koska leikkaan mahdollisimman lyhyeksi kynnet, muuten saa sohva uuden pinnan...

  Meilläkään ei mies ole kertaakaan kissan kynsiä leikannut, ehkä olisi syytä opettaa myös :) Hugon ilme on niin paras, sama kuin Mochalla aina: "Onks pakko jos ei haluu?!" Ja hyvä jos toi patti Jaden varpaassa ei ole mitään vakavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä leikkaan kissojen kynnet yleensä sitten kun alkaa sattumaan kun Hugo roikkuu jalassa.. :D Se kun hyppii siihen ruokaa laitettaessa.

   Kannattaahan se opettaa kissanhoitotaitoja miehellekin, kun eihän sitä ikinä tiedä jos joskus tuleekin semmoinen tilanne ettei itse siihen pysty. Pitää varautua kaikkeen!

   Poista
 4. Hugolla on niiiin mainio tuo kyrsiintyny ilme :D

  VastaaPoista
 5. haha, ihania ilmekuvia jälleen ;)! Kynsien leikkaus on täälläkin samanmoista taiteilua :)
  Voi Jadea .. tuskinpa tuo patti on vaarallinen , jos ei neiti sitä arista ..

  VastaaPoista
 6. Ilmeellä!
  Meillä vastustellaan muutoinkin kuin ilmeellä. Odottelen vieläkin että tottuisivat touhuun, joka kuitenkin toistuu viikoittain. Se ei ole vielä tapahtunut =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jadekin vastusteli nuorempana, yritti purra kädestä tai viimeistään sitten kun päästi kynsien leikkuun jälkeen pois sylistä niin hyökkäsi kimppuun.. Onneksi nuo Jaden äksyilypäivät ovat onnellisesti takana päin!

   Poista