lauantai 19. huhtikuuta 2014

Asiaa kuljetusbokseista

Messuostosten esittelyn yhteydessä kysyin teiltä lukijoilta että haluatteko lukea lisää kuljetusboksin päällisistä ja vastaus oli myöntävä, joten täältä pesee! Lisäksi myös yleistä höpinää kuljetusbokseista päällisten esittelyn jälkeen.

IMG_2331

Kuljetusboksin päällinen

Mikä se on?
Kuljetusboksin päällinen on boksin päälle laitettava suoja, joka ehkäisee kylmän ilman pääsemistä boksiin kissaa kylmettämään. Päällinen toimii myös näköesteenä, joka rauhoittaa kissaa ja luo turvallisuuden tunnetta jos se on ihan hermona boksissa.

Mistä sellaisen saa?
Kuljetusboksin päällisiä ei valitettavasti taida saada eläinkaupoista. Näyttelyistä niitä voi löytää rotuyhdistysten myyntipöydistä, ainakin Somakissin pöydästä niitä löytyy, nämä munkin on sieltä siis ostettu. Päällinen on myös helppo tehdä itse, eli jos osaat ommella (tai sinulla on tuttu joka osaa), niin eikun vaan hihat heilumaan!

Kävin tänään hankkimassa Mustista ja Mirristä uuden kuljetusboksin. Huomasin nimittäin Hugon näyttelyreissulla, ettei pikkukopan ritilä pysy kunnolla paikallaan. Vaikka ne ritilän lukot olisi "päällä" toiselta puolelta ylhäältä sekä alhaalta eli siis oven aukiollessa, niin ritilän saa irti painamalla sitä alas jolloin yläpuoli pääsee luiskahtamaan pois uomastaan. Alkoi ärsyttämään kun se ei pysynyt kiinni laitettaessa kissaa koppaan, mutta kyllä se siis silloin pysyy jos ovi on kiinni. Tämän lisäksi boksi alkaa muutenkin olla jo ihan ikäloppu ja kulahtanut. Mustista saa myös ihan täydellisen värisiä eli kirkkaan vihreitä bokseja, jollainen mun oli vaan pakko saada! Ehdinkin jo hyvän aikaa kuolata muiden blogeissa tälle ennen kuin sain itse sen nyt hankittua.

Meillä kissat kulkee aina autossa kuljetuskopassa,  koska mun mielestä se on kaikille osapuolille turvallisin tapa matkustaa. Kuljetusbokseja meiltä löytyy kahta eri kokoa.

IMG_2327
Ferplast Atlas 10 ja Ferplast Atlas 30 Open

Pientä boksia käytetään silloin kun matkataan yhden kissan kanssa. Jade mahtuu siihen juuri ja juuri makoilemaan, eli aika nafti se on. Jade kuitenkin tykkää aina välillä makoilla boksissa kotonakin, sillä meillä pidetään bokseja kotona ilman ritilää niin, että kissat pääsee niihin halutessaan.

Toinen boksi on iso ja siihen mahtuu molemmat kissat. Sitä käytetään aina kun molemmat kissat on matkassa mukana. Poikkeuksena on ollut yksi pitkä kesäinen automatka, jolloin pidin kissat omissa kopeissaan mahdollisten ongelmien helpomman selvittämisen varalta. Kissat tulevat hyvin toimeen boksissa kaksistaan, vaikka ne eivät muuten viihdy kovinkaan läheisissä väleissä kotioloissa. Hugo jännittää matkustamista, mutta Jaden läsnäolo antaa sille selvästi turvaa.

Isommassa boksissa on myös kattoritilä/kattoikkuna, jolla on hyvä ja huonot puolensa. Boksia ei esimerkiksi uskalla kantaa kantokahvasta ettei ritilä tai sen kiinnikkeet ratkea, joten se pitää kantaa pohjasta. Mies hoitaa aina kantamisen, sillä mulle se olisi aika vaikeaa. Hyvää kattoikkunassa on se, että sen kautta voi saada kissan helpommin ulos kopasta. Mulla ei tosin ole sattunut eteen tilannetta, jossa sille oli ollut tarvetta.. Yleensä kissat saa vallan mainiosti oviaukostakin ulos, joten aika turha kattoikkuna mun mielestä on.

Onko muilla kuljetuskopan päällisiä? Jos ei niin oletko ajatellut hankkia? Ja jos teillä on useampia kissoja niin matkaako ne samassa kuljetusboksissa?

16 kommenttia:

 1. Päällinen pitäisi ehdottomasti hommata tai siis ommella itse :) Kateellisena katselin viime talven näyttelyssä muiden kopan päällisiä, eikä näyttelyssäkään osunut ainuttakaan päällistä eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin odotan jo innolla talvea jolloin nämä pääsevät kunnolla käyttöön Täällä etelässä kun on jo sen verran lämmin ettei päällisiä tarvitse lyhyellä matkalla ulko-oven ja auton oven välillä.

   Poista
 2. Mie olisin niiin tahtonut suojan meidän pidemmälle ellreissulle (huomasi kotiintullessa, että Raku aivasti muutaman kerran illan aikana, onneksi ei flunssaksi kehittynyt), mutta niitä ei tosiaan oikein mistään saa. :( Pari kädentaitoista löytyy lähipiiristä, ehkä pitäisi kysyä heitä puuhailemaan. On kyllä erittäin kätevä varsinkin näin kylmillä ilmoilla, jos ei ole koko ajan käytössä auton tarjoamaa lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat jonkun tutun tekemään päällisen! :)

   Poista
 3. Heippa! Olen jo jonkin aikaa satunnaisesti lueskellut blogiasi (eksyin joskus toisten blogien kautta tänne ja jäin sitten anonyyminä seurailemaan) ja päätin nyt ensimmäisen kerran jotain kommentoidakin! :3

  Ainakin sen, että vaikka olen enemmän koira kuin kissaihminen (omistan itse koiran), minusta on mukava lueskella sinun kissojesi kuulumisia. Kirjoitustyylisi on jotenkin tosi miellyttävää ja persoonallista. :) Tykkään myös ulkoasusta/kirjoitusasusta ja sen asettelusta, se ei sisällä liikaa krääsää vaan juuri sopivan määrän asioita, ihanan selkeä ja siisti siis!

  Itse blogitekstiä kommentoidakseni minusta on hyvä, että pidät kissasi automatkoilla kantokopassa. Niin meilläkin pidettiin aikoinaan kun vanhemmillani oli kissa. Paljon turvallisempaa molempien kannalta. :) Itsellänikin on koiralle autovaljaat olemassa turvallisuuden vuoksi. Pakko silti kyllä myöntää ja ihan hävettää, että viime aikoina olen lipsunut valjaiden käytöstä ja antanut koiran seilata vapaasti etupenkin ja takapenkin väliä. Se on aina riskitekijä jos matkalla jotain sattuu!

  Kissarotuja en hirveästi tiedä kun aikoinaan se vanhemmillanikin ollut kissa oli maatiainen, mutta nämä kaksi rotua mitä Hugo ja Jade edustaa, ovat kyllä todella kauniita. :) Eritoten Hugo, koska tykkään koirissakin enemmän lyhytkarvaisista kuin pitkäkarvaisista. Enkä voi kuin kadehtia miten hyviä kuvia aina saat niistä otettua. :D Onko niitä miten vaikea kuvata? Itselleni kun tulee aina mieleen ajatus, että kissa olisi helpompi tai sanottaisiinko "rauhallisempi" kuvattava kuin koira. Luulen, että ajatus johtuu jo pelkästään siitä, että tuo minun hauva on niin vaikea kuvattava, ei malttaisi koskaan pysyä paikallaan ja jos saa paikalleen niin ei varmasti vahingossakaan katso kameraan päinkään! :D

  Tulipas kilometriviesti kirjoitettua... ai, mutta se jäi vielä tuossa aiemmin mainitsematta, että tuo kuljetusboksin päällinen on kyllä mainio idea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa kilometriviesti, päinvastoin sitä oli todella mukava lukea eli iso kiitos kommentista! :) Mukava saada välillä kunnon palautetta. Erityisen kiva oli kuulla että teksti miellyttää, sillä en pidä itseäni ollenkaan hyvänä kirjoittajana..

   Jadea on vähän vaikeampi kuvata, sillä se ei tykkää kamerasta kovinkaan paljon. Se kääntää heti naaman pois päin kun kamera tulee näkyviin.. Hugoa on helppo kuvata sillä sitä ei kiinnosta kameran läsnäolo ollenkaan. Hugo tosin on sitten paljon vilkkaampi eli pitää olla nopea jos haluaa jostain tilanteesta kuvan!

   Poista
  2. "tulee aina mieleen ajatus, että kissa olisi helpompi tai sanottaisiinko "rauhallisempi" kuvattava kuin koira."

   anteeksi, mutta nauroin ääneen kun luin tämän. tuntien somput, ja sisarrotuna abyt ovat samanlaisia elleivät jopa vielä vilkkaampia, niin rauhallisia ne ovat vain nukkuessaan :D

   Poista
  3. Ja koirat sentään ehkä uskoo vähän helpommin jos niitä käskee olemaan paikallaan! :D

   Poista
 4. Ihanan värinen tuo vihreä! Tuli muuten mieleen, että kai kopit on turvavöissä? Olin muutama vuosi sitten ajelemassa isolla tiellä kotiin kissani kanssa, kunnes eteen tuli porotokka. Auto hallinnasta ja katolleen männyn juureen. Luojalle kiitos, että kissan koppi oli takapenkillä turvavöissä. Muuten se olisi tullut niskaan aika kovalla voimalla ja tuskin tässä tätä kirjoittaisin :/ Minä ja kissa selvittiin onneksi ehjin nahoin siitä rytäkästä.Kissa pelkäsi kuukauden kaikkea meteliä ja itse kuljin fysioterapiasa jumiutuneiden lihasten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Boksi on tottakai turvavöissä! Tai sitten kiilattuna etupenkin ja takapenkin väliin siellä jalkatilassa.. Mielenkiintoista kuulla että boksi pysyi hyvin rytäkässä paikoillaan, koska olen epäillyt että turvavöistä huolimatta se helposti luiskahtaisi pois turvavöistä.
   Muistan hyvin, kun mun autokoulunopettaja vaati aina että laukkukin pitää pitää olla takana jalkatilassa, josta se ei niin herkästi lennä niskaan.. Yllättävän pienetkin tavarat tekee isoa tuhoa kun tarpeeksi kovasta vauhdista tulee äkkipysähdys!

   Varmasti pelottava kokemus kissalle (ja myös ihmiselle) tuo teidän tapaus. Onneksi mitään sen pahempaa ei kuitenkaan käynyt kuin tuo ääniarkuus ja jumiutuneet lihakset, kun aineksia oli paljon pahempaankin!

   Poista
  2. Mäkin pidän aina kopan turvavöissä autoillessa. Ja tuo vihreä koppa on aivan ihanan värinen, siksi meiltäkin löytyy se ;)

   Poista
  3. Niin, eipä siitä kopasta paljoa iloa ole jos se on ihan irrallaan..

   Poista
 5. Meillä molemmat matkustavat erikseen, koska Morriksen peseminen Pennin matkatuotoksissa kierimisen jälkeen olisi jo hieman liikaa.. :DD Penni kun hermoilee matkustettaessa molemmista päistä.
  Kantokopan päällä on ollut aiemmin viltti/ kaksinkertainen lakana tai pyyhe, mikä nyt on ollut milloinkin kätevimmin saatavilla. Tuollaisten päällisten ompelu on ollut ajatuksissa jo pitkään, ehkä sitten kesälomalla..... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole tainnut kissat ikinä tehdä tuotoksiaan boksiin, onneksi.. :D Pyyhe tai muu vastaava toimii myös, mutta ihan kunnon päällinen on kätevämpi kuljetettaessa kun se pysyy kunnolla paikoillaan! :)

   Poista
 6. Katit matkaa omissa isoissa bokseissaan, missä vessa (ainakin pidemmillä matkoilla) mukana. Tein juuri päälliset bokseille tikkikankaasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyttääkö teillä kissat matkoilla niitä hiekkiksiä? Meillä ei ole ikinä boksissa hiekkistä, tarjotaan sitten (boksin ulkopuolella) jos alkaa näyttää levottomalta.. Ei kyllä ole kelvannut kertaakaan.

   Poista