keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Uusi kamera

Käväisin eilen hankkimassa uuden kameran läheisestä kameraliikkeestä. Olen suunnitellut rungon päivitystä jo hyvän tovin, sillä mun mielestä tuo vanha Canon EOS 450D on jo aikansa elänyt ja joutaa eläkkeelle. Postauksen kuvituksena ottamiani testikuvia uudella kameralla, aiheena mikäs muukaan kuin kissat!

IMG_0949

Uusi runko on siis merkkiä mallia Canon EOS 70D, elikkä nyt hypättiin aloittelevien kuvaajien mallista edistyneiden harrastelijoiden malliin. Kamerassa on vaikka mitä uusia nappeja ja toimintoja, joihin tutustuminen alkaa pikkuhiljaa. Käsituntumalta hieman 450D:tä isompi 70D tuntuu kädessä mielestäni paljon paremmalta, kun kahvaosa on isompi. Ennen mulla tuli kuvatessa herkästi käsi kipeäksi, kun jotenkin mun käsi ei vain istunut siihen pienempään kahvaan. Ei mulla mitkään isot kädet kyllä ole, mutta kumminkin. Kamera tuntuu myös tasapainoisemmalta Sigman putkeni kanssa nyt kun runkokin painaa enemmän.

Muita ominaisuuksia, joissa olen huomannut selvän eron ovat tarkennus ja ISO-arvo. Tarkennuspisteitä on enemmän, ne kaikki ovat ristikkäistyyppisiä ja muutenkin automaattitarkennus tuntuu olevan paljon parempi. Herkkyyttä voi nostaa isommaksi ja kohinaa on vähemmän. Esimerkiksi tämän postauksen kuvat on otettu kaikki ilman salamaa aukolla f/2.8, ja ensimmäinen kuva ISO-arvolla 3200 ja kaksi seuraavaa ISO-arvolla 800. Vaikutuin, sillä tarkennus on prikulleen kohdallaan ja kohinakin on yllättävän siedettävää.

IMG_1027

Kivana lisänä kamerassa on myös videointimahdollisuus, jota aikaisemmassa rungossa ei ollut. Pääsen siis kuvailemaan temppuvideota jossain vaiheessa! :) Tosin kun testasin videokuvausta ensimmäisen kerran niin kamala raksutus kuului jatkuvasta tarkennuksesta johtuen, mulla kun ei ole STM-objektiiviä. Pitäisi varmaan hankkia sellainen..

 IMG_1070
Nenänjälkiä ikkunassa..

Ehdottomasti paras ostos, jonka olen tehnyt vähään aikaan! Vempele osoittautuu mitä suurimmalla todennäköisyydellä joka sentin arvoiseksi. :)

8 kommenttia:

 1. Kauniita olivat kuvasi ennenkin! Onnea uudesta rungosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä vanhoihinkin kuviin tyytyväinen, mutta eipä tuolla vanhalla kameralla olisi saanut tällaisia kuvia ilman salamaa ja tarkennuskin toimii selvästi paremmin nyt! :)

   Poista
 2. Täälläkin kaivataan uutta runkoa... ihan vielä ei tosin ole hankintalistalla, ehkä vuoden päästä vasta. Vaikkakin tuo 5-vuotias 1000D alkaa kyllä nyt jo vedellä kohta viimeisiään, sen verran on se ollut käytössä...

  Miksi päädyit 70D:en?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harkitsin 70D:n lisäksi 6D:tä, mutta koska mulla on tuo Sigma, joka käy vain kroppirunkoihin, niin 6D:n hankinta olisi tullut liian kalliiksi kun putkikin olisi mennyt vaihtoon (onhan mulla Canonin 50mm f/1.8, mutta en tykkää siitä niin paljoa).. Olisi tuntunut hassulta luopua Sigmasta sillä ostin sen vasta alle vuosi sitten, enkä kuitenkaan olisi osannut päättää minkä putken olisin sen tilalle hankkinut. Toisaalta mulla on meinannut mennä hermot tuon Sigman kanssa sen tarkennuksen takia (ei meinannut millään osua kohdalleen suurilla aukoilla), mutta onneksi se tuntuu sopivan 70D:n kanssa jotenkin paremmin yhteen sillä nyt tarkennus osuu paljon paremmin kohdilleen! Tuntui myös järkevältä hypätä satasarjalaisesta kymppisarjalaiseen, ja seuraavaksi sitten siihen täyteen kennoon joskus tulevaisuudessa.

   Loppujen lopuksi järkeilin että pärjään kyllä kroppirungollakin kun pääasiassa tulee salamalla kuvattua, eli täyden kennon tuomasta hämäräkuvausedustakaan ei olisi niin isoa hyötyä (vaikka innostuin kyllä nyt kuvaamaan ilman salamaa nämä tän postauksen kuvatkin, koska 70D:kin suoriutuu jo paljon paremmin hämärässä kuin ikivanha 450D). Kuvaan siis pääasiassa kissoja kotioloissa, eli mulla ei ollut mitään erikoistarpeita oikeastaan.. Olisihan se kiva saada parempia kuvia kissanäyttelyissä, mutta nyt saa 70D kelvata ja ehkä sitten taas viiden vuoden päästä päivitän täyskennoon.

   Mitäs runkoa olet itse ajatellut seuraavaksi? :)

   Poista
 3. Määkin niin haluaisin järkkärin :( .. saattaisin innostua taas valokuvauksesta muutenkin enemmän .. muttakun on jo kaksi kameraa , toimivaa sellaista , eikä paksua lompakkoa, niin pakko vaan tyytyä kohtaloonsa ;)! Ihania kisukuvia jälleen <3! Terkut Jadelle & Hugolle <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan säästämään! :) Kerron terkut kisuille!

   Poista
 4. Hienoja kuvia taas kerran! Mä olen ihan onneton ottamaan valokuvia ja etenkin jos olen kuvattavana niin mikään asento ei ole luonteva :) Ixus on edelleen kadoksissa joten kaikki kuvat on otettu puhelimella ja sen kyllä huomaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, mä en itse tykkää olla kameran edessä ollenkaan. Kissojen kanssa kameran edessä on kuitenkin helpompi olla. Sen huomasi myös kuvaaja, joka otti mun ylioppilaskuvat. Heti kun otin Jaden kainaloon niin olin paljon luontevampi ja rentoutuneempi!

   Poista