keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Naturea kissanruoka

Naturea oli mulle aika tuntematon kissanruokamerkki ennen kuin tutustuin Kuin kissa kermakupilla-blogin Bertan ja Cocon emäntään, joka tutustutti mut kyseiseen merkkiin. Kyseessä onkin merkki, joka on vasta vuodenvaihteessa rantautunut Suomeen.

IMG_3129

Naturean konseptiin kuuluu viljattomuus, suuri lihapitoisuus ja ihmisenkin syötäväksi kelpaavien raaka-aineiden käyttäminen. Viljattomat ja suuren lihapitoisuuden ruuat ovat tuttuja juttuja, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun vastaan tulee kissanruoka, jonka raaka-aineet kelpaisivat ihmisenkin käyttöön!

Kissat tietysti tykkäsivät ruuista kovasti. Meidän katit eivät ole erityisen nirsoja, joten tämä tulos oli täysin odotettavissa, en epäillyt hetkeäkään etteikö niille olisi kelvannut.

 IMG_3138

Se kissojen mielipiteestä, nyt siirrytään omistajan mielipiteeseen:

Plussat

+ suuri lihapitoisuus
+ viljaton
+ ei teurasjätteitä
+ märkäruokapurkkien avausmekanismi

Kolmea ensimmäistä kohtaa ei varmaankaan tarvitse selitellä! (Lisätietoa raksujen ravintosisällöstä löytyy täältä.) Märkäruokapurkkien avausmekanismi sen sijaan poikkeaa normaalista, sillä se on samantyyppinen kuin vuokamallisissa kissanruuissa. Kannessa ei siis ole sellaista kynsienkatkomisvehjettä, joka vaatii lusikan apuvälineeksi jos haluaa kyntensä säilyttää. Näin kynsi-ihmisen näkökulmasta avausmekanismi on parempi kuin perinteinen mekanismi!

IMG_2606

Miinukset

- raksuissa päälihana lohi
- pienet pakkauskoot

En yleensä suosi kissanruokia, joissa on käytetty pääproteiininlähteenä kalaa. Suosin mieluummin kanaa, joka on lähempänä kissan luonnonmukaista ravintoa. Olisikin hyvä että raksuista löytyisi esimerkiksi kanapainotteinen vaihtoehto, kuten märkäruuassakin löytyy kanapainotteiset ja tonnikalapainotteiset ruuat. Kissoista löytyy jonkin verran kala-allergikkoja, minkä vuoksi kanapainotteinen ruoka tulisi myös tarpeeseen.

Varsinkin märkäruokapurkit ovat kooltaan tosi pieniä (80g), isommat pakkaukset olisivat varmasti paljon taloudellisempia ja toimivampia varsinkin useamman kissan talouksissa. Raksuista löytyy neljä kokoa: 100g, 350g, 2kg ja 7kg pussit.

IMG_2610

Mistä Natureaa saa? 

- Naturean verkkokauppa
- pääkaupunkiseudulla Megaeläin-myymälät Helsingin Itäkeskuksessa, Vantaan Tammistossa ja Espoon Isossa Omenassa
- Rockwell's
- Minieläin Helsingin Kannelmäessä
- Pieni Tassuputiikki Turussa
- Peten Lemmikkitarvike Mäntässä

IMG_3139

Vaikka Naturean muona on erinomaista, aion silti pitäytyä Ziwipeakissa reissumuonana. Treeninameina, raksujen jahtausleikeissä tai muissa aktivointijutuissa Ziwipeak ei kuitenkaan toimi mun mielestä yhtä hyvin, joten siihen hommaan Naturean raksut tulevat tarpeeseen. PetExposta ostamani raksupussista on vielä ehkä noin neljännes jäljellä ja miitistä saatu pussi odottaa vielä avaamattomana hyllyssä, joten vähänä aikaan ei tarvitse raksuja ostella!

IMG_1956

Sain tuotteita Naturealta kissablogimiitin yhteydessä, mutta tutustuin merkkiin jo aikaisemmin PetExpossa, jolloin ostin itse testiin tuotteita joiden pohjalta tätä teksiä aloin jo työstämään. Mainitsen silti varmuuden vuoksi, että tämä postaus sisältää rehellisen mielipiteeni tuotteista. Linkkejäkin voitte ihan rauhassa klikkailla, niistä en hyödy mitenkään vaan ne on ihan teitä lukijoita varten. :)

Alkoiko Naturea kiinnostaa?

14 kommenttia:

 1. Alkoi kiinnostaa :) Olen kyllä kuullut näistä jo aikaisemmin, mutta en ole vielä testiin ottanut.

  VastaaPoista
 2. Ihan tuntematon merkki mulle, ostaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan tilaamaan joko Naturean verrkokaupasta tai sitten Rockwell'siltä!

   Poista
 3. Kiitos hyvästä esittelystä. Meillä ei ole noita vielä kokeiltu, koska jätin ruuat kaupunkiin ja olemme nyt maalla. Kotiin palatessa kissat saavat testata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teilläkin kissat tykkää yhtä paljon kuin meillä!

   Poista
 4. Naturea onkin nimenä jo tuttu. Vaikuttaa todella laadukkaalta ruualta ja haluaisinkin sitä kokeilla, mutta hinta on hieman turhan korkea... Täytyy katsella uudelleen, kunhan kissat ovat hieman kasvaneet ja ollaan jätetty penturuuat pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuisen tyyriimpäähän Naturea on, ainakin siihen verrattuna jos ruuat hankkii Zooplussalta (suomalaisten eläinkauppojen hintataso ei millään muistu mieleen kun niin harvoin sitä tulee enää katseltua)..

   Poista
 5. Meillä kissojen (Devin) ruokkiminen on edelleen siinä suhteessa turhauttavaa, että mitä parempilaatuista ruokaa, sitä huonommin se menee alas. Viimeksi taisin testailla Applaesia, joka tuoksui omaankin nenään herkullisen (vaikken oikeastaan syö enää kanaakaan), mutta Deville ei kelvannut (Kajsa nyt ei muutenkaan syö märkäruuasta kuin kastikkeet tai hyytelöt).

  VastaaPoista