keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Herätyys!

Aamu sarastaa, ja kissan masu alkaa murista pitkän yön jäljiltä. Mitä tekee kissa? Yrittää tietysti herättää ihmiset kaikin mahdollisin tavoin! Seuraavaksi herättely-yrityksiä, joita meillä esiintyy.

IMG_3232

Jade
 • pureskelee sängyn vieressä olevan pöydän kulmaa
 • pureskelee pyödällä olevien sarjakuvien/muiden lehtien kulmia
 • kaapii ikkunaa
 • tulee mahan päälle ja yrittää kuristaa (painaa tassuja kaulaa vasten)

IMG_3215

Hugo
 • nuolee valokuvia, jotka on vieressä olevassa pöydässä kiinni
 • menee ikkunalaudalle verhon taakse ja tulee sieltä alas niin, että verho tippuu ja aurinko alkaa paistaa silmiin
 • jos haluaa ehkäistä edellämainitun verhon tippumisen on noustava ja käytävä raottamassa verhoa jolloin Hugo pääsee hyppäämään nätisti alas
 • alkaa hyörimään ja pyörimään sängyssä ja tulee hurisemaan korvanjuureen

Ei näitä viikolla esiinny, kun tulee herättyä sen verran aikasin ettei se kissan masu ehdi vielä kunnolla murista. Mutta viikonloppuisin näitä herättely-yrityksiä esiintyy selvästi enemmän kun tulee nukuttua pidempään!

Lopuksi vielä hauska kuva Hugosta:

ruokaastna
:D

Mites teidän kissat? :D

27 kommenttia:

 1. Tuttua settiä! :-D Meillä tunnetaan myös seuraavat ilmiöt: 1) Nuppu yrittää irrottaa renksun nutturastani. 2) Nuppu mönkii innosta inisten peiton alle ja kutittaa jalkapohjiani puuhkahännällään. 3) Nuppu nuolee minua silmäluomesta karhealla kielellään. 4) Juju menee jyrsimään chilintaimea. 5) Juju leikkii verhoilla. 6) Juju huutaa ämyriin nuo samat jutut, jotka Hugokin. Siinä vaiheessa on pakko vihdoin nousta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän edellinen kissa herätti vähän kovakouraisemmin, se nimittäin puraisi aina isovarpaasta.. :D Talvisin Hugo tulee enemmän peiton alle, kesäisin se tyytyy vaan änkeämään tyynylle viekkuun. Ja Hugo kuulostaa ihan kuin joltain kahvinkeittimeltä siinä korvan juuressa, siihen ei voi olla heräämättä!

   Poista
  2. Meillä tuttuja herätysyrityksiä ovat mm. märän nenän tunkeminen naamaan tai korviin, silmäripsien ja varpaiden nuoleminen ja sydäntäsärkevä maukuminen sängyn vieressä. :-D Yleensä ne ei kyllä halua ruokaa vaan ikkunan parvekkeelle auki, se kun on makkarissa eikä sitä yön yli viitsi pitää auki kun tulee kylmä.

   Poista
  3. Silmän/silmäripsien nuoleminen ei kyllä ole mukavaa, Hugo sitä aina välillä yrittää mutta en annan kun se tuntuu niin inhottavalta. :D

   Poista
 2. Ja kissatko eivät osaisi henkilökuntaansa pyörittää :) Meillä toimivia metodeja on hievahtamatta tuijotus ihan nukkujan kasvojen lähellä, äänekäs kurnutus siinä lähietäisyydellä ja tassulla posken koittelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kyllä ainakin ollaan niin tassun alla että.. ;D Kunpa meilläkin tyydyttäisiin vaan tuijotukseen, mutta ei, meillä nuo tihulaiset herättävät tekemällä pahojaan!

   Poista
 3. Mitkä kuvat :D Sulo juoksee päältäni tai tulee katsomaan kasvojani hyvin lähietäisyydeltä :) Nämä ovat toistaiseksi riittäneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vaan kuvitella tuon tuijotuksen.. Kuulostaa hieman jopa aavemaiselta. :D

   Poista
 4. Pepsi: Useimmiten kilisytän kelloani (käytän sitä vain kun haluan huomiotani) tai sitten menen leipomaan vatsan päälle ja jos se auta kutittelen viiksilläni ;-)
  Max: Minä sanon että nouskaa, please.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tuollaisesta kellon kilistyksestä ikinä kuullutkaan, kuulostaa mielenkiintoiselta!

   Poista
 5. Meillä ei ole kovin kummoisia herättely yrityksiä vielä ollut nälän takia, sillä Mochalla on ollut kuivaruokaa tarjolla koko ajan ja nyt kun Milo kotiutui, on Milolle oltava koko ajan tarjolla ruokaa ja Mocha syö tietysti Milon tähteet omien sapuskojen lisäksi. Tähän pitäisi keksiä jokin rajoitus keino, Mocha alkaa muuten olemaan kohta aikamoinen makkara :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se on vähän hankalaa jos on pentu ja aikuinen kissa ja haluaa pitää koko ajan raksubaarin auki.. :/

   Poista
 6. Haa! Paras kuva toi viimenen. :DDD Meillä kissat aamusin alkaa raapimaan makuuhuoneen ovea, että pitäs herätä jo. Sitten kun noustaan ylös, niin Jupiter on aina se joka maukuu ja pyörii jaloissa niin kauan että laitetaan ruokaa. :D Lenni osottaa sen mieltä repimällä kaikkia mun papereita ja tiputtamalla mun tavaroita pöydiltä. Orbit ottaa vaan ihan rennosti makoilemalla lattialla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Ole onnellinen ettei teillä sentään ikkunoita raavita, se ei meinaan kuulosta kovin kivalta vaikkei Jade sitä siis kunnolla kynsillä teekään, mutta kyllähän ne ikkunaan silti osuu..

   Poista
 7. Simba ja Felix ei herätä mua, vaan ne herättää MUN vanhemmat! :D Iskäkin muutamana aamuna menny sen takia töihinki normaalia aikasemmin, ku se ei oo saanu nukuttua nuitten riehumisen takia. Niillä on aina ne aamutappelut ja juoksut pitkin taloa ja sitten jotain ryskätään/tiputetaan niin kaikki herää.... paitsi mä. D:

  Felix kaapii kans ikkunaa ja semmosta puupenkkiä. En tajuu. Ja sitten Misu on opettanu sille, että ulko-oveakin saa raapia sekä huutaa kovaa ja korkealta samalla...
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä riehutaan enemmänkin illalla. :D Jos kissat ei oo herättämässä meitä niin ne nukkuu rauhassa sohvalla tms. Mä myös yleensä nukun niin sikeesti etten mä välttämättä herää vaikka Hugo on pitänyt konserttiaan yöllä, aamulla sitten mieheltä kuulee että taas on Hugo haikaillu tyttöjen perään..

   Musta tuntuu että Jadekin on opettanut Hugoa pureskelemaan asioita.. Soo soo Jade ja Misu, ei pahoja tapoja saa opettaa pienimmille! :D

   Poista
 8. Ihanat kuvat ja viiminen :'D Meillä vanhassa asunnossa Haiku tuli herätyskellon soidessa ekan kerran (...) syömään ilmaa silmät viirussa sängyn vieressä olevaan kantokoppaan. Nykyisessä sellainen on keittiössä, joten saan olla rauhassa ilman sitä ärsyttävää haumhaum-ääntä kun se ei kuulu olkkarimakkariin asti. :D Muuten kisut korkeintaan käyvät pyörähtämässä sängyllä ja asettuvat takaisin omiin oloihinsa kun en nouse ylös.

  VastaaPoista
 9. Ihanat kuvat.
  Meillä molemmat tytöt käy vuorotellen puskemassa ja kehräämässä mulle, josko jo heräisin. Viikonloput on tosiaan vaikeampia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikein löytynyt teemaan sopivia kuvia, niin päätin sitten laittaa tuommoiset hassut. :D

   Meillä saatiin tänäkin aamuna nauttia herätys-yrityksistä, Jade kaapi ikkunaa ja Hugo tuli viekkuun hössöttämään. Onneksi olin jo herännyt kun kello soi eikä enää väsyttänytkään, joten herätys-yritykset ei ihan niin paljoa haitanneet tällä kertaa!

   Poista
 10. Ihania kuvia! Kerroin poikaystävälle noita Jaden herättelytapoja ja kuristusyrityksiä, niin paljastui että en ollut tiennytkään, että Rudilla on samoja vinkeitä! Se siis tulee aamuisin istumaan poikaystäväni rinnan päälle ja leipoo tassuillaan... Ilmeisesti sekin vaan vähän muistuttaa toisinaan kuristusyrityksiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Jade ei tosin leivo, se makaa mahallaan mun päällä aika lähellä päätä, ja se vaan painaa ne tassut ihan oikeasti siihen kaulaan kunnolla ja se selvästi tuntuu puristavalta. Silloin pitää kyllä antaa Jadelle häädöt, se ei ole yhtään kivaa!

   Poista
 11. Erityisesti valokuvien nuoleminen kuulostaa omalaatuiselta herätysmetodilta. :)

  Mindy on todella kiltti ja pitkäuninen. Arkisin Mindyä pitää pitkään ja hartaasti rapsutellen houkutella nousemaan seuraksi. Vapaapäivinä Mindy saattaa joutua herättypuuhiin. Silloin se pomppaa aina välillä sänkyyn ja saattaa kävellä mahan yli, mutta tämä on aika hienovaraista ja harvakseltaan tapahtuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tuo valokuvien nuoleminen on aika outoa!

   Mindy on sitten kiltti kissa kun noin hienovaraisesti herättelee. :)

   Poista
 12. Tänä aamuna heräsin siihen, että toinen kissa, raskaampi niistä eli Ruska, oli levittäytynyt makaamaan kylkeni päälle, kun nukuin kyljelläni. Toinen taas, Rauha, oli tyynyllä osittain pääni ja hiusteni päällä, kehräsi kiihkeästi ja välillä nuoli nenääni karhealla kielellään. Tämä oli aika tavallinen herätys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuli joskus niska kipeeksi kun Hugo nukkui tyynyllä mun niskaa vasten. Sillä oli joskus semmoinen kausi että se tuli monena aamuna viikossa tuolla lailla nukkumaan mun viekkuun ja siinä sitä oltiin muutama viikko jatkuvassa niskakivuissa kissan takia, kun ei raaskinut söpöläistä poiskaan häätää..

   Poista