sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannus, osa 2: Hugo

Juhannuspostauksen toinen osa käsittelee siis Hugoa. Kuten viime postauksessa sanoin niin molemmat kissat ulkoilivat. Tällä kertaa Hugokin ulkoili ihan kunnolla, mikä oli ihan totaalinen yllätys! Ei siis mitään hytinää paikallaan, säälittävän näköisiä möngerrysyrityksiä ovea päin eikä apeaa naukumista, vaan tällä kertaa Hugo oli kovin kiinnostunut ympäristöstään ja käveli itse pitkiä matkoja. Pitää joku päivä testata uskaltautuuko Hugo ulkoilemaan täällä kaupungissakin, vähän epäilen koska täällä on paljon enemmän hälinää ympärillä..

IMG_4384

IMG_4433

IMG_4440

IMG_4455

IMG_4467

IMG_4471

Kuten kuvista näkyy niin kyllähän Hugolla edelleen oli vähän outoja asentoja pienen jännityksen merkkinä, mutta siitä huolimatta Hugo oli kiinnostunut ja todella rohkeasti tutki paikkoja. Hugo kuikuili ja käveli koko ajan kaula pitkällä nähdäkseen ja kuullakseen kaikki mielenkiintoiset jutut ulkona. Varsinkin yksi puska oli Hugon mielestä todella mielenkiintoinen, se haisteli sitä pitkään ja moneen otteeseen. Sen selkäkarvat nousi pystyyn ja häntä pörhistyi isoksi. Flehmen-reaktionkin haju sai aikaan. Sain flehmenin videollekin:

Videolla kuuluva raksutus kuuluu kameran automaattitarkennuksesta, jos sitä ihmettelette..

Flehmen-reaktio on Hugolle arkipäivää, se saa sen milloin mistäkin, yleensä Jadea haistelemalla. Jadella flehmeniä esiintyy paljon harvemmin. Johtuisikohan ero siitä, että Hugo on leikkaamaton?

Ja sitten taas kukkabonus:

IMG_4290

IMG_4344
Ainoa kukka jonka tunnistin: orvokki!

Toivottavasti kaikilla oli oikein mukava juhannus! :)

16 kommenttia:

 1. Haa! En tiennytkään että tuolle jutulle on ihan joku nimikin. :D Oon ihmetelly että mitä se oikeen meinaa, kun Jupi välillä menee tollaiseksi jos se jotain haistelee. :D Ihana Hugo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, en mäkään tiennyt vielä muutama vuosi sitten että tuolle on ihan nimikin. :D

   Poista
 2. Jadesta näkyy, että hän on ulkona kuin kotonaan, mutta Hugo tosiaan on jännittyneempi. Hienot kukatkin, Jadella punaiset ja Hugolla siniset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugosta tosiaan paistoi jännitys edelleen. Äiskä oli kyllä niin ylpeä kun jännityksestä huolimatta poitsu uskaltautui tutkimaan ympäristöään. :)

   Poista
 3. Ulkoilupaikalla on varmasti tosi
  iso m-er-kitys (Sulo laittoi tavuviivat...)!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ulkoilupaikalla on merkitystä. Tosin viime kesänä Hugo ulkoili myös samoissa maisemissa, mutta ei siitä silloin mitään tullut kun sitä pelotti niin paljon..

   Poista
  2. Asennot olivat Hugolla hieman jännittyneet ja kaula pitkällään :) Flehmen-ele on täälläkin tuttu, milloin mistäkin, nykyään Mocha saa sen erityisesti Milon takamuksesta :D

   Poista
  3. Hugon asennot on kyllä niin hassuja ulkona.. Varsinkin tuo missä etujalat on haarallaan! :D

   Poista
 4. Tosi kiva, että Hugo tykkäsi olla ulkona! Meillä kyllä Bertta on oikea ulkoiluhirmu, kun taas Coco on sitä varovaisempaa sorttia. Meilläkin on ollut ihana, ulkoilupainotteinen juhannus. Säitä on pidellyt täällä Savon Rautalammilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että sielläkin on ollut hyvät säät. :) Kyllä kelpaa kissojenkin ulkoilla kun aurinko lämmittää mukavasti turkkia.

   Poista
 5. Eikä ihana Hugo! :DD Toi ilme oli niin hauska!

  VastaaPoista
 6. Meilläkin on tuota pientä pelkäämistä ulkona kissoilla kaupunkialueella. Parhaaksi avuksi siihen olen huomannut kissakaverit - kaksin ulkoillessa jännittää vähemmän. Kun tuota Ruskaa käytin ensimmäistä kertaa ulkona, totesin että siitä ei ulkoilijaa saa millään. Se pelkäsi todella paljon, ei voinut lainkaan rentoutua ja pari viikkoa ulkona käynnin jälkeen pelästyi jos vietiin sylissä lähellekään kodin ulko-ovea. Viikko sitten testattiin ulkoilua toista kertaa - tällä kertaa Onni lähti mukaan kaveriksi, tueksi ja turvaksi. Ja se toimi! Ruska ei pelännyt juurikaan, vaan tutki innokkaasti ympäristöä ja aina jos pelotti (tai muuten vain jos se oli ollut kauan "omilla teillään") se meni tutun kaverin luo. Jos Onni lähti kävelemään jonnekin, Ruska seurasi perässä. Nyt sitten tarkoitus totutella ulkoiluun aina kissakaverin kanssa, jos siitä tulisi Ruskalle mukava harrastus lopulta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan kokeiltu ulkoiluttaa Hugoa useita kertoja Jaden kanssa samaan aikaan eikä sillä ole mitään vaikutusta. :/

   Poista