tiistai 15. heinäkuuta 2014

Tiistain touhuja taas

Jos postauksen otsikko kuulostaa tutulta, niin tein viime kuussa samannimisen postauksen, ja nyt ajattelin taas kirjoitella päivän touhuja puhelinkuvien kera. Nämä varmaan menisi my day -tyyppisestä postauksesta, pitäisikö joskus kokeilla tehdä ihan kunnon my day-postaus(+video?)..

tikollaasi1

Käytiin hakemassa täydennystä pakastimeen. Mustista ja Mirristä lähti mukaan sydäntä, kivipiiraa ja kauloja, kaikki broilerista. Odoteltiin vähän aikaa että kaulat sulaisivat, ja Hugo innostui tutkimaan jäistä ruokamötikkää. Yleensä se ei kiinnostu ruuista kun ne on jäisiä vaan Jade on se, joka kerjää koko ajan "mehujäätä" lihoja pilkottaessa.. :D Marketista hankittiin lisäksi kieltä, maksaa ja rypsipossua, jotka odottelevat vielä jääkaapissa pakastimeen pääsyä.

tikollaasi2

Mustista ja Mirristä piti hakea myös hiekkaa. Koska hajustamatonta Extreme Classicia ei ollut isossa pussissa, päätin että kokeillaan Compact Carea vaihteeksi. Hugolla on muuten ollut nyt ripuli joitain viikkoja ja hiekkikset on päässyt sen vuoksi sellaiseen kuntoon että oli pakko pestä ne, vaikka tuntuu siltä että vastahan mä pesin ne.. Apteekista kipaisin hakemassa Hugolle Promaxia josko se auttaisi ripuliin. Mietin että Probiociniakin voisi hakea eläinlääkäristä, mutta katsotaan nyt jos tuo Promax auttaisi yksinäänkin!

Jade innostui änkeämään itseään tyhjään Sandels-laatikkoon, muttei raukka mahtunut sinne.. :D

tikollaasi3

Hugo häsläsi maton kanssa hiekkiksiä siivotessani. Ensin se kaivautui maton alle, sitten se ruttasi sen kasaan ja alkoi kieriskelemään maton päällä. Äiskän höpsö!

Laitoin muuten tuohon sivupalkkiin pienen pollin. Mulla on edelleen luonnoksia noin parikymmentä (ne ei vaan vähene millään) ja kysynkin nyt, että mikä aihe teitä kiinnostaisi eniten noista vaihtoehdoista? Tuollaiset asiapostaukset ja sen tyyliset jää mulla helposti pyörimään luonnoksiin (loppusilausta vaille valmiina), joten toivon että tämän myötä saan niitä julkaistuksikin, hah.

Muistutan vielä, että arvonta päättyy pian! Julkistan voittajat vielä tänään illemmalla arvonnan suoritettuani. Olkaahan siis kuulolla! :)

10 kommenttia:

 1. Jaa-has. Me ollaan sitten ainoita jotka on toistaiseksi kiinnostuneita kolliudesta :D Olisi mukava kuulla miten teillä on sen suhteen mennyt! Todella vaikuttavat ruokahankinnat teillä. Minun pitäisi nyt mennä pakastamaan rypsipossua, mutten voi. Sulo on hereillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä nuo kaikki postaukset on jossain vaiheessa tulossa joka tapauksessa! :) Kollipostaus on itseasiassa noista se postaus, joka on eniten valmis eli sen suhteen ei ainakaan ole ongelmaa, mutta on vaan vaikea päättää mihin väliin sen ymppäisi, joten tässähän nyt saadaan jonkinmoinen julkaisujärjestys näille postauksille. Mä arvelin että kilppariasiat olisi ainakin peränpitäjänä kun se ei ehkä aukea kaikille pelkän otsikon perusteella, mutta on sekin vaan saanut pari ääntä jo.

   Poista
 2. Meilläkin alkaa olla pakastin pikkuhiljaa tyhjillään, eilen ostin broilerinjauhelihaa ja rintaa täydennykseksi lihapuolelle. :) My day -postaus kuulostaisi mielenkiintoiselta!

  Harmi Hugon vatsaa, toivottavasti paranee pian. :/ Noralla meni vatsa sekaisin viime kuussa oltuaan kolmisen viikkoa vähärasvaisella ruokavaliolla kun en saanut tehtyä Zooplus-tilausta ajoissa. Kun viimein saatiin Noralle normaalirasvaista ruokaa, maha ei kestänyt yllättävää muutosta. Eka kerta kun meni ruokavalion muutoksesta sekaisin. Pari viikkoa katsoin ripulointia (josta n. viikon-1 ½ koitin hoitaa maitohappobakteereilla) ja vaihdoin sitten vähäksi aikaa takaisin vähärasvaiseen. Ripuli katosi heti. :D Sen jälkeen laitoin ruokia n. puolet ja puolet muutaman päivän ja ripuli pysyi poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää miettiä tuota my day -postausta! Kaikki päivät eivät ole ihan näin tapahtumarikkaita, joten pitää sitten vähän suunnitella että mitä tekee my day päivänä, että olisi jotain muutakin kerrottavaa kuin jokapäiväisiä perusjuttuja.. :D

   Tämä on nyt kolmas kerta kun Hugolla on monen viikon ripuli, ensimmäinen oli niihin aikoihin kuin Hugo saapui meille (oli silloin testattu giardia ja tritrichomonas negat. kun kuitenkin ulkomailta tuli) ja toinen kerta oli lähes vuosi sitten. Molemmilla kerroilla ripuli loppui itsestään, toisella kerralla ehdittiin lekuriinkin asti, jossa selvisi että suolessa on kiinteää tavaraa tulossa seuraavaksi ja niin tapahtuikin.. :D Eli en siis ole tästä kovinkaan huolissani, Hugo on vain herkkävatsainen, ja muuten poitsu on kuitenkin täysin normaali itsensä.

   Poista
 3. Meistä kaikki aiheet ovat hyviä. Emäntä ruksasi tuon kissan lääkekaappi -jutun, mutta me toivotaan ettet sitä julkaise ettei se rupea syöttämään meille jotain pillereitä, yök! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tabletit on kyllä yök Hugon ja Jadenkin mielestä, tosin kun Jadella oli joskus antibioottikuuri niin se söi tabletit kiltisti kädestä, ohho! :o

   Poista
 4. Minäkin käyn Mustista ja Mirristä yleensä ostamassa lihat, tosin lähinnä koirille kun eivät kissat suostu lihaa/kalaa/tms. syömään. Yksi aikuisena tullut kissa sentään syö jotain lihaa, hurraa. Ne taas jotka on meille tulleet pentuina ja joita on pennusta asti yrittänyt totuttaa, eivät syö. On se elämä omituista.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outoa tosiaan. :D Meillä molemmat syö siis nykyään lihaa, Hugo söi raakaa jo tänne tullessaan (ei tosin olisi ollut vaikeaa totuttaa itsekään kun se on niin ahne kaikelle), mutta Jaden kanssa oli sen sijaan aika vaikeaa opetella raakailuun. Mutta minäpäs onnistuin siinä ja nyt Jade rakastaa kunnon lihaa, vaikka kyllä sen silmät alkaa silti kiilua ihan eri tavalla jos se näkee märkäruokapurkin.. :D

   Poista
 5. Muistan ikuisesti kun pari vuotta sitten ajattelin kokeilla, suostuisivatko kissat syömään silakkaa. Annoin silakan niille ja siinä sitä nuuhkuttelivat aikansa, kunnes alkoivat leikkimään sillä. Sitten yksi kissoistamme otti sen suuhunsa ja vei johonkin, joten tuumasin että jes, sille kelpaa!

  Pari päivää myöhemmin ihmettelin kun alkoi omituinen "tunkkainen" haju nousemaan jostain. Kesähelle, niin haju vain voimistui hyvin nopeasti.. ja kas, siellähän se kala oli sänkyni alla mädäntymässä! Uaaaa! :D

  VastaaPoista