sunnuntai 31. elokuuta 2014

Koiranäyttelyssä

Jade: Heetkinen. Lukeeko postauksen otsikossa ihan tarkoituksella _koira_näyttely..? Äiskä, me ei Hugon kanssa hyväksytä että meidän blogissa postataan tämmösistä aiheista. Annas olla viimeinen kerta!

Käytiin siis tänään koiranäyttelyssä. Tarkoituksena oli käydä katsomassa lähinnä whippettejä, mutta muitakin vinttikoiria tuli ihailtua. Suurin osa kohta tulevista kuvistakin on lähinnä vinteistä, mutta on siellä joukossa muutama muukin. :) Tämä oli muuten ensimmäinen kerta, kun käyn koiranäyttelyssä!

IMG_6285
Whippet 

IMG_6248
Whippet x2

IMG_6241
Whippet söpössä vaatetuksessa ♥

IMG_6300
Whippet

IMG_6259
Tanskandoggi ja whippet

IMG_6312
Afgaaninvinttikoira

IMG_6230
Venäjänvinttikoiria

IMG_6305
Kääpiösnautseri

IMG_6268
Amerikancockerspanieli, jolla oli hassut klipsit! :D

IMG_6318
Tanskandoggi, joka kuulemma oli joku best in show, tai jokin voittaja kumminkin!

IMG_6331
Airedalenterrieri

Mikä on sun lempi koirarotu?

28 kommenttia:

 1. Klipsikoira taitaa olla amerikancockerspanieli. :)

  Mulla on itselläni ollut pk collie, mutta nykyään olen kallellani vinttikoiriin päin. Aika monet kissaihmiset tuntuvat tykkäävän vinttareista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä mietinkin että joku spanieli se varmaan on kun pää oli sen mallinen. En kuitenkaan löytänyt oikeaa rotua kun nopeasti vaan googletin spanielirotuja..

   Mä olen kanssa ymmärtänyt että monet kissaihmiset ovat vinttareihin tykästyneitä! Kyllähän tuossa ulkonäössä jotain kissamaista on (ainakin mun silmään) ja luonteessa myös. :)

   Poista
 2. Irlanninsusikoira! Saluki! Ja jos ois oma groomeri niin ehdottomasti afgaani (tai sit niistä helpompitukkaiset käyttöjuoksijat). Eli vinttareihin mäkin oon kallellani :D

  Toi klipsukoira on muuten amerikancockerspanieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ihastuin kyllä nyt afgaaneihin, mutta koska haluun mahdollisimman helppohoitosen turkin joten se siitä. :D Borzoit on kans ihania! Whippetillä on just sopivan pituinen turkki, kaikki sitä pidempi on liian pitkää. ;D

   Poista
 3. Siis uudestaan. Me ei anettu meidän emännän ku vain vilkasta tätä postausta ihan pikasesti. Terv. Ruska ja Rauha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Ruska ja Rauha! Saataisko me teiltä jotain vinkkejä miten me saadaan äiskä luopumaan näistä koirahaaveista? T. Jade ja Hugo

   Poista
 4. Heti aluksi pitää sanoa, että olen älyttömän eläinrakas ja rakastan kaikkia eläimiä, mutta tässä tuli kyllä semmonen lista koirarotuja mitä en ottaisi ikimaailmassa, jos pitäisi koira ottaa. :D Haha! Meillä on kyllä niin erilainen maku mitä tulee lemmikkeihin. ;)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikesta voikaan tykätä, mielipideasioitahan nää on! :) En mäkään ottais noita ei-vinttikoirarotuja mitä tässä näkyy, ne vaan sattu olemaan sellasia joista tuli otettua ihan ok kuvia :D Onhan toi käppänä ja toi airedalenterrieri ihan söpöjä, mutta trimmauksen tarve ja todennäköisesti myös luonne on semmosia asioita jotka tekee niistä semmosia ettei oo mulle sopivia..

   Poista
 5. Rotikka tai Boxeri .. ne on lutusia ja oih niin vaativia rotuja <3! Porukoilla on kääpiö-toyvillakoira
  SULO .. hänkin on rakas , oon ylpeä kummitäti .. haha ;)!

  VastaaPoista
 6. Mun lempparirotu on tolleri. Siksi meillä onkin sellainen pentu ^_^

  VastaaPoista
 7. Jos meille koira tulisi (olen siis ollut n. 4-vuotiaasta vannoutunut kissaihminen), niin se voisi olla esimerkiksi suursnautseri, irlanninsusikoira tai saluki. Pientä koiraa en voisi ottaa, vaikka pidänkin pienikokoisista kissaroduista enemmän kuin suurista. :D Suursnautseria kuitenkin harkitsisin varmaan ensimmäiseksi jos olisimme koiraa ottamassa. Irlanninsusikoiraa taas pidän koiraksi hyvin fiksun näköisenä, ja sen luonne muistuttaa kyllä etäisesti venäjänsinisen luonnetta, etenkin mitä tulee välinpitämättömyyteen vieraita kohtaan ja vaadin ehdottomasti koiralta tietynlaista omanarvontuntemusta (kuten kissaltakin). En voisi oikeasti sietää täysin semmoista "seurakoiratyyppistä" koiraa, vaan sillä koirallakin pitää olla oma tahto ja vaikka omistajan sana onkin laki, niin sitä omistajaa ei kuitenkaan tarvitse ihan palvoa. :D

  No, minulle ei kyllä kovin helposti koiraa todennäköisesti tule. Tämänhetkisistä kissoistakin Onni ei siedä koiria lainkaan (pennusta asti on lähinnä ollut agressiivinen koiria kohtaan), Ella suhtautuu niihin pienellä varauksella ja Ruskalla on ollutkin koirakaveri (josta on kyllä myös tykännyt). Onnin elinaikana en siis todennäköisesti ainakaan voisi koiraa hankkia, koska en Onnin kaltaista stressiherkkää kissaa haluaisi millään koiranhankinnalla enempää stressata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon myös ollut aina kissaihminen (meillä oli kissa jo ennen kuin mä synnyin), mutta viime aikoina koirat on alkanut kiinnostaa yhä enemmän.

   Meillekään ei mitään pikkuräksyttäjää tule ikinä. Meillä on jo kissoja, joten mitä me pikkukoirilla enää tehtäis, haha.. :D Mä taas nään abyn ja vipukan luonteissa yhtäläisyyksiä, ja silloin kun sen tajusin niin innostuin rodusta ihan kunnolla. Mulla on sama, etten voisi ottaa sellaista koiraa joka on tyyliin koko ajan mielistelemässä!

   Poista
 8. Hui kun tolla ekalla whippetillä näyttää panta ikävältä, tai siis eihän sitä pantaa edes näy :(

  Meillä on ollu englanninsettereitä ja käyttölinjaisia sellasia. Mun silmää miellyttää rodut, joille se liikkuminen ja juokseminen näyttää niin luonnolliselta. näyttelylinjaisista settereistä en sit niin tykkää kun ne ei enää näytä siltä että ne vois päästellä menemään kunnolla.
  Joku noissa juoksevissa roduissa muakin siis kiehtoo, mut vinttikoirat on mun makuun vähän liian honkkeleita.
  Tollereihin oon kans tykästyny, mutta jos nyt olisin hankkimassa koiran, niin valitsisin kyllä vähempi energisen rodun, superaktiivisen kanssa harrastamiseen ei nyt riittäis paukut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllähän ne näytti monella siellä aika kireellä olevan. :( Yksi whippet meinasi kuristuakin kehässä, se ihan pysähtyi ja alkoi haukkomaan henkeään. Oli aika inhottavaa katsottavaa. :s Onneksi omistaja kuitenkin nopeasti hölläsi pantaa, mutta siitä huolimatta mulle jäi ehkä vähän huono kuva koiranäyttelyistä..

   Poista
 9. Mä kaipaan koirilta enemmän massaa oikeestaan, vinttarit vähän liian ruipeloita. Mut meillä onkin rotikka.. :) Joku vielä isompi ois ihana, mut vähän rauhallisempi sohvaperunarotu, mastiffiroduista tykätään. Bordeauxindoggi ja bullmastiffi esimerkiksi, bokseri miellyttää ulkonäön puolesta vaikkei hirveen iso ookkaan, mutta se on kyllä liian energinen rotu meille.. :D
  Vähän eri suuntaan ollaan kyllä mahdollisesti menossa sit kun joskus seuraavaa koiraa ollaan hankkimassa, ollaan basenjia mietitty. Se sit taas on aika kissamainen, pesee itseään, pieni, ei hauku.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molossityyppiset koirat on mulle taas ihan ehdoton ei ruumiinrakenteensa vuoksi, ne on mun makuun ihan liian "massaisia". :D

   Poista
 10. Heh, hauska postaus :)
  Vinttikoirista tuosta taisi puuttua enää vain se maailman suurin, irlanninsusikoira, joita meillä on ollut 3 kpl aikoinaan. Mutta ääärimmäisen kauniita on kaikki nuo muutkin! Koira ois kiva. Mutta kissa on niin helppo..
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tästä vielä aika paljon vinttareita puuttuu! :)

   Poista
 11. Onkos teille tulossa koira jossain vaiheessa? :D Miun lemppareita on islanninlammaskoira, novascotiannoutaja ja pohjanpystykorva. Tykkään paljon koirista, mutta en ottaisi omaksi, ellei olisi joku jonka kanssa jakaa vastuu hoidosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan jossain vaiheessa kyllä! :) Koiran otto ei kuitenkaan ihan vielä ole ajankohtainen juttu.

   Poista
 12. Airedalenterrieri on musta aina näyttänyt hiukan pöhköltä, mutta söpö se silti on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se munkaan koiramakuun oikein istu, mutta mun mielestä tuo pää on jännä. Vähän samaan tapaan kuin bedlingtoninterrierillä, jolla trimmaamalla pää saadaan näyttämään erimuotoiselta.

   Poista
 13. Jos meille joskus vielä Riekin jälkeen koira tulee niin se on oletettavasti joku ei-paimenkoira tai sitten saman rotuinen eli lapinporokoira. Minä tykkään silkkivinttikoirista ja skotlanninhirvikoirista. Miestäkin miellyttää kummakin, mutta olemme puhuneet, että uutta koiraa ei oteta ennen kuin asutaan omakotitalossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silkenit on kans mun mieleen, mutta lyhytkarvainen whippet on kuitenkin enemmän mun mieleen turkinhoidon helppouden takia.. Meilläkin oli miehen kanssa puhe joskus kauan sitten että koira tulee vasta sitten kun on omakotitalo, mutta enää en kyllä ihan sinne asti jaksa odottaa! :D

   Poista
 14. JOS meille tulisi koira (mies haluaa ja hänellä olikin suhteen alkuaikoina, mutta minä en jotenkin vaan voi sietää koiraa saman katon alla, muiden koirista kyllä pidän), niin se olisi kyllä tanskandoggi. Ne on ihania! Hyh, käppänät on kauheita! Luonteeltaan ne on niin hirveitä kuin olla ja voi, olen tavannut ehkä yhden, joka ei heti ensimmäisenä nähdessä yrittänyt purra. Jos taas pitäisi ottaa vinttikoira, niin se olisi englanninvinttikoira, pidän niiden lihaksikkaasta ulkonäöstä ja koosta ja se ihanan silkkinen turkki. <3 Haha, mutta mies saa ihan rauhassa jatkaa haaveilua, koiraa meille ei tule vaikka kaikki muut eläimet possuista fretteihin ja lehmiin käy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei hirveästi ole kokemusta käppänöistä. Silloin kun asuin kotona niin naapurissa oli semmoinen, mutta ei tullut oltua sen kanssa tekemisissä paljoakaan. Kyllä se ainakin pysyi hyvin omalla tontillaan, vaikka oltiin Jaden kanssa ulkona samaan aikaan (ehkä Jade on niin pelottavan näköinen ettei se uskaltanut tulla meidän puolelle :D). Mutta en kyllä itselleni silti ottaisi, monestakin syystä. Englanninvinttikoira on kans ihan ok, mutta whippet on mun silmään sopusuhtaisin vinttareista!

   Poista