torstai 28. elokuuta 2014

Madotus

Meillä on kohta edessä vuotuinen rokotuskerta, ja sitä ennen suoritetaan madotus. Aloitin madotuksen eilen Axilurilla ja tänään jatkettiin. Kävin tänään myös ostamassa vielä huomiselle uuden paketin, kun edellisestä ei riitä enää kolmannelle madotuspäivälle. Samalla apteekista tarttui mukaan muitakin juttuja kissoille. Lisäksi kävin viereisessä Mustissa ja Mirrissä hakemassa kissoille vähän jotain hyvääkin madotuksen vastapainoksi.

IMG_6139

Huomasin apteekin hyllyllä matolääkkeiden välittömässä läheisyydessä Easypillejä. Olen ollut kiinnostunut niiden toimivuudesta, joten otin niitä sitten testiin.

Meidän oma kinkkukikkakin, eli tabletin kääriminen kinkkusiivun sisään, on toiminut ihan hyvin, tosin eilen Jaden kanssa oli vähän vaikeuksia. Se ei hotkinut kinkkurullaansa tarpeeksi ajattelemattomasti, jolloin se huomasi tabletin ja sai sen keploteltua pois kinkun välistä. Lopulta pudotin pari tippaa vettä tabletin päälle ja tein siitä tahnan, jonka levitin kinkkusiivun päälle, rullasin sen ja annoin Jadelle. Jade söi suurimman osan, mutta lopussa Hugo pääsi varastamaan kinkkusiivun Jadelta ja söi sen. :D Hugon kanssa ei siis ollut mitään ongelmia madotuksen suhteen.

Tänään annoin tabletin siis Easypillin sisällä. Kun avasin paketin, niin sieltä tuulahti ensinnäkin ihan kamala löyhkä! Hyi että.. Massa vaikutti ensin vähän liian murenevaiselta, mutta loppujen lopuksi sen sai muotoiltua tabletin ympärille oikein hyvin. Annoin ensin kissoille pienet palaset pelkkää Easypilliä ja se osoittautui superherkulliseksi. Jade hyppäsi heti pöydälle santsaus arvatenkin mielessä ja Hugokin roikkui jalassa. Seuraavat palaset saivat kuitenkin tabletin puolikkaalla täytettyinä. Annoin tabletin kahdessa osassa koska toivoin, että silloin kissat todennäköisemmin nielaisisivat "herkun" kokonaisena eikä täyte paljastuisi.. Jade nielaisikin molemmat puolikkaat kokonaisena, mutta Hugo pureskeli. Siitä huolimatta Hugo ei sylkenyt mitään ulos, eli madotus onnistui. Tämän kokemuksen perusteella voin suositella Easypilliä!

Apteekista keksin ottaa kokeiluun myös vinyylikäsineitä. Käsineet liittyvät kissojen ruoan käsittelyyn, sillä olen kyllästynyt läträämään vedellä joka välissä kun laitan kissoille ruokaa. Otin ensin pienen pakkauksen koska olin epävarma koosta, mutta M-koko osoittautui juuri passeliksi. Jos siis käsineiden käyttö tuntuu toimivalta järjestelyltä niin varmasti menen hakemaan seuraavaksi ison pakkauksen samoja käsineitä.

IMG_6144
Jaden ilme, kun kerroin että huiputin sitä ja sain sen madotettua, ha!

Mustista kissat saivat siis herkkuja (ja kuvasta puuttuvan Salmopet-lohiöljyn). Ensin oli tarkoitus ottaa vain yksi herkku eli Let's Bite! -pussi, mutta kassalla huomasinkin vielä noita Thriven tuubeja ja päätin ottaa sellaisenkin testiin (en jaksanut viedä toista herkkua takaisin paikoilleen :D). Meillä on ollut Thriveltä aikaisemmin kanan- ja katkaravunmakuisia herkkuja, joten nyt testausvuoroon pääsi kanan maksan makuisia herkkuja. Hyvin näytti kelpaavan kun ehdin jo kisuille yhdet antaa, en tosin epäillyt maistuvuutta hetkeäkään.. :)

Kysymys raakaruokkijoille: käytättekö käsineitä käsitellessänne kissojenne lihoja?

12 kommenttia:

 1. Voi ei! Nyt se meidän emäntä muistaa pian että sehän puhui että kuun lopussa meidät madotetaan (oli unohtanut jo koko jutun).. Että kiitti vaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, sori Pepsi ja Max! Mutta sanokaas teidän äiskälle että hakee tuota Easypilliä apteekista tai eläinkaupasta, niin sen kanssa madotustabletit ei oo ihan niin pahan makusia. :)

   Poista
 2. Ooo, hyvä tietää, että easypilleja on apteekeissa! Meillä on matolääkkeet menneet ruuan seassa silloin kun ole madottanut. :) Ei olla varmaan pariin vuoteen madotettu ja tänä vuonna oli tarkoitus lähettää ulostenäyte Eviraan, että onko tarpeen vieläkään. Rakun yllättävä ellkäynti kuitenkin siirsi sitä. Tarkoitus on kuitenkin lähettää tämän vuoden puolella, jos ei satu uusia yllätyksiä.

  Mie käytän kertakäyttökäsineitä silloin kun pilkon jotain, missä tarvitaan kahta kättä. Kätevää juurikin ettei se sotke (hanskat voi ottaa hetkeksi pois jos pitää koskea johonkin puhtaaseen) eikä tarvitse rämpätä pesemässä käsiä ja jättää ruuat siksi aikaa vartiotta. Ja onhan se toki käsillekin mukavampaa. Miulla kun on atopia käsissä niin hirmuisesti ei viitsi läträtä vedellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu joistain apteekeista ja eläinkaupoista löytyy. Itse hain Yliopiston apteekista ja siellä oli tuotteella hintaa muistaakseni 3,30e, mutta Mustissa ois ollu 2,95e. Ja tuosta riittää noin kymmenelle Axilur-tabletin puolikkaan kokoiselle tabletille.

   Mäkin oon kyllä miettinyt tuota madotuksen tarpeellisuutta, mutta kun aina ne kysyy rokotusaikaa varatessa että oonko madottanut, niin en oo jaksanu sitten alkaa väitellä vastaan siinä. Meillä madotetaan siis kerran vuodessa ja juurikin ennen rokotuksia aina. Voisi kyllä ensi vuonna lähettää tuon näytteen myös, niin ei tarvitsisi turhaan madotella!

   Poista
 3. Meillä toimi Easypill aivan loistavasti kun Lennille piti antaa antibiootti tabletin muodossa. :) Maistui todella hyvin ja muutkin olisi halunnut maistaa. Ihan huippu. :)

  VastaaPoista
 4. Kiinnostavaa kuulla Easypill-kokeilusta. Kannattaisi varmaan minunkin kokeilla. Olen nyt syöttänyt joko tahnana ruiskusta tai suoraan kurkunperälle työntämällä, mitä tietysti on epämiellyttävää kissoille, vaikka madotus on näinkin onnistunut. Käsineitä en ole ikinä käyttänyt. Ei ole vain tullut mieleen, että niistäkin voisi olla apua. Nyt siis tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se suoraan kurkkuun tunkeminen ole kyllä omistajastakaan yhtään kivaa, meillä on siis kokemusta myös siitä. Helpompi kaikkien kannalta jos tabletin saa kelpoteltua kissalle hienovaraisesti. :)

   Poista
 5. Oon tunkenut suoraan kurkkuun, sillä toi eräs on niin ovela, että saa halutessaan eroteltua easypillinkin itse tabusta.. Kaikista nopein, helpoin ja varmin keino, ellei tosiaan kissat ole sen verran ahneita että matolääkkeetkin menee vapaaehtoisesti. :D En viitsi kissaa ja itseäni stressata millään ruiskuilla joista menee ainakin 2/3 ohi.. Mutta tota kinkkusiivuuun tahnan hieromista ja rullaamista en olekkaan kokeillut. :)
  En itse käytä hanskoja pilkkomisessa, sillä mulla on kaverina kumppani joka joko leikkaa, pussittaa tai punnitsee. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meillä on kyllä tosi ahneita nuo kissat! :D

   Mullakin on kyllä pakastimeen laitettaessa aina mies pilkkomassa ja mä sitten pussitan, mutta kyllä siinä silti on hanskoille käyttöä. Lähinnä noita hanskoja ajattelin kuitenkin siis silloin kun pilkon kissojen ruuat lautaselle, kun silloin niihin ei voi olla koskematta käsin..

   Poista
 6. Meillä yritettiin madottaa kissoja pari viikkoa sitten, mutta tablettien kanssa tuli vähän ongelmia, kun molemmat osoittautuivat liian fiksuiksi... :D Nyt pitäisi kokeilla ensi viikon alussa uudestaan sen tahnamaisen version kanssa.

  VastaaPoista