keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Hammasvaras

Jade: Mä kävin tänään hampilääkärissä. JA NE VEI SIELLÄ MULTA HAMPAAN! Ensin varvas ja nyt hammas, kysynpähän vaan että mitä seuraavaksi? Toinen silmä tai korva? Vaiko pala häntää.. Toivottavasti ei mitään noista!


Äiskä on Jaden kanssa samaa mieltä, toivottavasti Jade saa pitää loput ruumiinosansa, sekä isot että pienet. Seuraavaksi siis kertomus Jaden kamalasta päivästä.

Aika oli varattu kello kolmeksi. Jade oli laihtunut taas pikkasen, nyt se oli 5,15kg! (Noin kuukausi sitten Jade painoi 5,24kg.) Saatiin ohjeeksi hakea Jade puoli seitsemän jälkeen kotiin. Kaikki oli muuten mennyt hyvin, mutta kreatiniini oli ollut viiterajan ylätuntumassa, ja se pitäisi käydä tarkistuttamassa noin kuukauden päästä, huoh. Ihan kuin rahanmenoa ja stressiä ei olisi jo tarpeeksi muutenkin.. :( Toivon todella että tuo on vain väliaikaista (ell sanoi että ei välttämättä ole mitään), en kestäisi juuri nyt sitä, että tuon taustalla olisi jotain vakavampaakin..

IMG_7000
IMG_7003
IMG_7007
IMG_7009

Kotiin saatiin mukaan ohjeet huuhdella suuta, antaa kipulääkettä ja syöttää pehmeää ruokaa pari viikkoa. Jade sai jo paikan päällä kipulääkkeen jonka vaikutus kestää huomiseen, ja nyt se onkin tosi virkeänä eikä vaikuta ollenkaan kipeältä. Hugo suhtautuu Jadeen hieman pelokkaasti ja Jade ei ole huomaavinaankaan Hugoa. Hugo saakin nuuskutella rauhassa Jadea, mikä on ihan kiva juttu. Nyt Jade pomppiikin jo sulavasti pöydälle, joten taidan mennä antamaan sille ruokaa. Jade on varmasti jo kovin nälkäinen, se söi viimeksi aamulla ennen yhdeksää!

(Jos joku jäi ihmettelemään, miksi Jadelta on viety varvas: se amputoitiin vähän yli kolme vuotta sitten kun se murtui.)

10 kommenttia:

 1. Voi toista, tsemppiä Jadelle! Mikäs siellä hampaassa oli vikana niin että piti poistaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hampaassa oli siis reikä! Samalla poistettiin myös hammaskivet.

   Poista
 2. Ekassa kuvaa on kyllä niin kovia kohdannut kissa-rukka <3

  VastaaPoista
 3. Voi Jade, ei saisi nauraa, mutta ihana suurisimmu. <3 En olisi huolissaan kreatiniiniarvoista, ellei ole noussut lyhyen ajan sisään. Rakulla oli vähän yli vuoden ikäisenä krea hitusen yli viitearvojen. Tulokseen vaikuttaa mm. lihakset ja lihan määrä ruokavaliossa. Myös ikä, sukupuoli ja aika edellisestä ateriasta ennen näytteenottoa. Olin ajatellut silloin ottaa uuden näytteen seuraavien rokotusten yhteydessä, mutta koska lihan syöminen ihmisillä voi nostaa krea-arvoa jopa 20 %, Raku oli lihaksikas jo tuolloin ja arvo oli aivan pikkuisen yli viitearvojen (ja näytettä edeltävä paasto ei ollut ollut suositusten mukainen), päätin olla ottamatta. Toki sen voisi kuitenkin ottaa vaikkapa seuraavan rokotuksen yhteydessä. Toivottavasti teilläkin Krea-arvo on vain raakailun ja lihaksikkuuden tulosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kieltämättä hassun näköinen.. :D Viime hammaskivenpoiston jälkeen pari vuotta sitten Jade oli vielä hassumpi, kun se piti suuta auki koko ajan (nyt on näemmä paremmat tropit annettu).

   Mä ehdinkin jo eilen lueskella tuosta kreatiniinista, että se voi tosiaan johtua lihapitoisesta ruokavaliosta ja lihaksikkuudesta, mutta ei Jade mun mielestä kovin lihaksikas ole (ainakaan Hugoon verrattuna).. Mutta noin kuukauden päästähän se selviää, yritän olla ajattelematta asiaa siihen asti!

   Poista
 4. Hugolla on samanlaiset haistelut, kuin meillä aina Maxilla :-D

  VastaaPoista
 5. Mahtava kuvateksti ensimmäisessä kuvassa :)

  Kai olet järjestänyt Jadelle, että hammaskeiju tulee kylään lohdutuksena siitä, että hammasvaras (ja valehtelija) kävi kylässä?

  Voi Jade-parka... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ei vaan ole mun keksimä teksti, näin tuon kuvan yhdessä Facebook-ryhmässä sattumalta juuri pari päivää sitten ja nappasin talteen tätä postausta varten.

   En ole vielä ainakaan suunnitellut hammaskeijun vierailua, pitäisi varmaan kyllä!

   Poista