perjantai 17. lokakuuta 2014

Perjantaiviihdettä

IMG_7337
IMG_7324
IMG_7329

Mitähän Jade ja Hugo mahtavat nähdä, kun noin tomeran näköisinä tapittavat ikkunasta ulos..?

IMG_7319
IMG_7303
IMG_7297

Talitiaistahan ne kissat tarkkailivat! Olen jo kauan sitten pannut merkille, että alueen talitiaisilla on hassu tapa pomppia ikkunalaudoilla, myös meidän ikkunalaudoilla vaikka kissat istuisivat nenä kiinni lasissa katselemassa. Välillä Jade on myös hyökännyt hurjana ikkunaa päin!

Aluksi hengailtiin Hugon kanssa tuossa ikkunan edessä ihan muuten vaan. Sitten huomattiin että talitiainen tuli ikkunalaudalle, jolloin Hugo pomppasi sylistä pois kuin ammuttuna. Päätin sitten järjestää kissoille kunnolla viihdettä ja houkutella tiputv:n uudelleen ikkunalaudalle! Muistin, että kaapista löytyy mantelirouheen jämiä, joita voisin käyttää lintuhoukuttimena. Noin vartin odottelun jälkeen kissat ryntäsivätkin ikkunalle ja minä hakemaan kameraa!

IMG_7311
IMG_7309

Onneksi ehdin juuri aamulla pestä tuon alaikkunan, sillä muuten kuvista olisi tullut tosi huonoja! (Ikkuna oli täynnä Hugon nenätaidetta.) En kyllä ole niihin nytkään täysin tyytyväinen, sillä ikkunassa oleva verkko oli tiellä.

Kerron myös tässä samalla, että eilen Hugolle meinasi käydä pieni haaveri. Oltiin juuri menty nukkumaan ja kissat aloittelivat iltavilliä eli juoksivat peräkanaa pitkin kämppää. Yhtäkkiä kuuluu räminää, ja kun menen katsomaan niin Hugon kynsi on jäänyt digiboksin päällä olevaan ilmareikään kiinni (note to self: yritä mahduttaa se muualle kuin tv-tason päälle). Hugo oli ilmeisesti myös tippunut tv-tasolta, sillä sen takajalat oli maassa (+räminä). Onneksi ei käynyt mitenkään, sillä tarkistin tassun heti eikä Hugo aristanut/ontunut sitä ollenkaan eikä kynnet näyttäneet vahingoittuneilta. Ainekset oli mun mielestä kuitenkin pahempaan, sillä kynsihän olisi voinut repeytyä kokonaan irti! Hugon kynsi on jäänyt ilmareikään jumiin kerran aiemminkin, mutta silloin Hugo ei tippunut tv-tasolta vaan sähisi hurjana Jadelle (ainut kerta kun Hugo on sähissyt Jadelle tosissaan), joka oli rynnimässä päälle edelleen vaikka toinen on jumissa.

14 kommenttia:

 1. Onneksi ei sattunut mitään! Näiden vilkkaampien rotujen kanssa saa välillä pelätä. Novakin on tullut muutaman kerran räminällä kiipeilypuusta alas, kun vauhtia on ollut, mutta ei taitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.. Onneksi tuo tv-taso ei ole kovinkaan korkea, ettei jäänyt sentään roikkumaan tassusta tyhjän päälle vaan takajalat ylttivät tukevasti lattiaan!

   Poista
 2. Teilläpä on hyvä tiputelkkari! Meillä ei ihan noin lähelle tintit tule...
  Onneksi ei Hugolle käynyt hullummin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo, harmi kun lintuja ei voi ruualla houkutella ikkunalaudalle usein (tämä oli itseasiassa ensimmäinen kerta), etteivät ne totu siihen. Mutta kyllä kissat nauttii tiputv:stä, vaikka tiput olisivatkin vähän kauempana ikkunasta, eli siellä puun oksalla! :)

   Poista
 3. MITEN LÄHELLÄ, MITEN LÄHELLÄ! MITEN LÄ-HEL-LÄ! KUOLA VALUUUUU!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat ihan tärisivät jännityksestä, kun tarkkailivat niin lähellä olevia lintuja!

   Poista
 4. Meillä on käynyt pari kertaa lintu ikkunalaudalla, mut kukaan kissoista ei oo nähny! Monesti just ollu selkä käännettynä ikkunaanpäin tai sit ei oo ollu ikkunan lähelläkään... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä linnut jää välillä myös lentelemään paikallaan ikkunan edessä. Sellaisen kimppuun Jade oli viimeksikin hyökkäämässä, kuului vaan kova TUM-ääni kun pää kolahti ikkunaan. :D Harmittavan usein meilläkin jää ikkunalaudalla olevat linnut huomaamatta kissoilta, ja siksi päätinkin nyt vihdoin järjestää lintuja siihen että kissat varmasti näkevät ne!

   Poista
 5. Noin lähellä! Eihän tuosta malttaisi lähteä pois, vaikka tarjottaisiin mitä herkkupöperöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, harvoin tuollaisesta kissat pääsee nauttimaan ja siinä tosiaan saattaisi jäädä ruokakin toiselle sijalle!

   Poista
 6. Ooh, upea tintti! Tapaturma sen sijaan oli pelottava, hui! Onneksi ei sattunut mitään (ja onneksi kissoilla on usein tapana päätyä juuri noihin läheltä piti -tilanteisiin oikeiden onnettomuuksien sijaan).

  VastaaPoista