maanantai 6. lokakuuta 2014

Toipilasajan turinoita

Jaden hampaanpoisto oli siis keskiviikkona iltapäivällä. Siitä asti se on ollut hieman yli-innostunut kaikesta ja kovin hellyydenkipeä. Missään vaiheessa se ei ole vaikuttanut kipeältä. Eihän kissat yleensäkään näytä helpolla kipujaan, mutta uskon että lääkitys on vienyt pahimmat kivut pois. Sunnuntaina Jade alkoi jo olla täysin oma itsensä.

jadecomp
IMG_7015

Operointipuolen poski oli hieman turvonnut, mikä on ihan ymmärrettävää. Vertailukuvan jälkeen-kuva antaa ehkä liioitellun kuvan turvotuksesta kun Jade ei katso suoraan kameraan, mutta ennen-kuvassa näkyy paremmin miltä poski näyttää normaalisti. Alemmassa kuvassa Jade katsoo suoraan kameraan ja poskien erot ovat mielestäni selvät.

Halusin hankkia taas varmuuden vuoksi kipulääkkeen antoa varten Easypillin, vaikka tabletin pitäisi kuulemma olla hyvänmakuinen (Jadella käytössä siis Onsior). Easypillin avulla Jade myös nielaisee "herkun" suuremmalla todennäköisyydellä pureskelematta. Jadelta nimittäin kiellettiin raksut ja muu kova syöminen pariksi viikoksi ettei tikit aukeaisi, ja ajattelin vetää varman päälle ettei tabletti hölläisi tikkejä. Tasavertaisuuden vuoksi Hugo sai tietysti myös pikkuisen palan Easypilliä samalla kun Jade sai lääkkeensä. Muutenhan pojalle olisi voinut tulla paha mieli!

IMG_7013

Jade on siis syönyt keskiviikkoillasta lähtien märkäruokaa. Meillä oli muutama Naturean märkäruoka vielä jäljellä, mutta ei riittävästi kahden viikon tarpeisiin. Käytiin hakemassa Mustista Jadelle natures:menun pussukoita muutama ja yksi "ahmintakana"-tölkki, jotka riittää muutamaksi päiväksi. Annoin kyllä sunnuntaina jo Jadelle broiskusuikaleita pikkuruisiksi paloiksi pilkottuina, kun aloin pelkäämään että mitä jos Jade alkaa nirsoilemaan raakaa kun se on saanut nyt niin paljon märkäruokaa. Hyvinhän se raaka edelleen kuitenkin maistui! :)

12 kommenttia:

 1. Toipumisrapsutuksia Jadelle ❤ Toivottavasti tikit pysyy hyvin ja suostuu kipulääkkeet ottamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jade kiittää rapsutuksista! :) Jade voi jo oikein hyvin ja kaikki kipulääkkeetkin on jo otettu. Nyt Jaden kannattaakin nauttia ja ottaa kaikki ilo irti kun saa kerrankin syödä paljon märkäruokaa! :D

   Poista
 2. Jos jotain pahaa, niin herkkuja saa päälle: hyvä meininki!

  VastaaPoista
 3. Easypill vaikuttaa kyllä hyvältä keksingöltä. :) Melkoisia toipilasruokia (maistuis meidänki kisuille :D), kyllä kelpaa! Paranemisia suloiselle Jadelle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Easypill on muuten ihan hyvä, mutta se haisee ihan kamalalle. Ei oo kaukana etteikö mulla laatta lentäis kun sitä tököttiä käsittelen.. :D

   Poista
 4. Voi Jade ❤
  Raksukielto olis kyllä paha KissaKaramellille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raksukielto ei vaikuta kyllä Jaden elämään oikein mitenkään. Raksuja annetaan lähinnä vaan aktivointipallossa ja välillä myös muun ruuan sekaan, että saataisiin noi nykyiset raksut joskus kulutettua poiskin..

   Poista
 5. Toivotaan, että toipuminen jatkuu suotuisissa merkeissä!

  Mukava kuulla, että easypill toimii jossain taloudessa. Minä olen sitä täällä aikanaan yrittänyt Wilman ja Helmin kanssa, eikä onnistunut kummallakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Easypill on meillä tosiaan kuumaa kamaa kissojen mielestä.. Hyvä kun eivät sormia syö siinä samalla!

   Poista
 6. Toivottavasti toipilasiaka olisi pian ohi!

  Hei, meillä ei olekaan testatu tuota ruokaa Deville! Pitää ostaa, jos joskus tulee käytyä M&M:ssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tuo natures:menu on uusi tuttavuus, mutta Feline Porta oli Jadelle entuudestaan tuttu. Jadelle kyllä kelpaa mikä märkäruoka tahansa! :D

   Poista