maanantai 3. marraskuuta 2014

Reagointi muuttoon

Viime postauksessa pikaisesti tulikin jo esille, että Jade on kotiutunut tänne uuteen kotiin vallan mainiosti. Joku saattoi ehkä arvatakin, ettei Hugo reagoinut muuttoon yhtä hyvin kun ei siitä ollut mitään mainintaa.. :D

IMG_7555

Jade ei missään vaiheessa muuttopäivää vaikuttanut pelokkaalta tai ahdistuneelta, vaan se tuntui olevan aidosti kiinnostunut siitä, mitä ihmettä oikein tapahtui. Vanhalla kämpällä kissat olivat toisessa huoneessa kun tavaroita kannettiin ja täällä uudella asunnolla vessassa, ja Jade oli kovin innokkaasti pyrkimässä ulos molemmista huoneista. Yhden kerran se pääsi multa livahtamaan vessasta ja ehti kipittämään melkein asunnon toiseen päähän ihmettelemään että mihin se oikein on tuotu!

IMG_7560

Hugo sen sijaan oli jo vanhalla paikalla hyvin ahdistunut ja pelokas. Se kyyhötti nojatuolin alla lähes koko ajan (kun tuoli oli vielä huoneessa) ja vältteli kaikkia. Uuden paikan vessassa se suori lähes heti kuljetusboksin oven avauduttua kaapin alle piiloon. Kävin katsomassa kissoja vessassa aina välillä, ja loppuvaiheessa löysin molemmat kyyhöttämässä pesukoneen päältä, se oli aikas söpöä. :) Hugo varmaankin haki Jadesta turvaa, kuten sillä on tapana pelottavissa tilanteissa tehdä. Onneksi Jade silloin päästää Hugon lähelle, vaikkei muuten haluakaan olla Hugon kanssa kovin läheisissä tunnelmissa!

IMG_7545
IMG_7598

Kun sitten päästin kissat pois vessasta, Jade nuohosi kaikki paikat läpi. Pää vaan pyöri kun oli niin paljon uutta nähtävää! Hugo sen sijaan eteni perä matalana ja kaula pitkällä samalla mouruten. Loppuillan Jade oli todella innostunut ja näytti selvästi nauttivan. Se löysi heti myös oman paikkansa, josta tulen varmaankin kertomaan myöhemmin lisää. Hugo rentoutui selvästi lauantaina, eli muutosta seuraavana päivänä. Öisin Hugo on kyllä mouruillut, mutta toivon mukaan sekin loppuisi pian..

16 kommenttia:

 1. Emäntä: Meillä Max on pelännyt kovasti parissa muutossa tai niiden jälkeen kotiutumisessa. Siksi nykyiseen kotiin muuttaessamme kävimmekin kissojen kanssa kahdesti tutustumassa uuteen tyhjään kotiin ja kun muuttopäivä tuli ei Max pelännyt yhtään uudessa kodissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu että tuo ei Hugon kanssa toimisi, se kun ei totu uuteen paikkaan kovinkaan nopeasti. Ja omat tavarat ja niiden tutut hajut varmasti auttoivat tuossa sopeutumisessa verrattuna tyhjässä asunnossa vierailemiseen. Esimerkiksi jos otan Hugon mukaan kun lähden käymään kotikotona, niin siellä sopeutuminen kestää selvästi kauemmin, kun tuttuja hajuja ei ole..

   Poista
 2. Voi Hugoa, kyllä se siitä! :) Teilläkin näyttää olevan pienet tuuletusikkunat, ne on tosi näppärät! Meillä on vaan parvekkeen oven yllä, mutta on ollu tosi käytännöllinen. Tuulettuu asunto ilman että tulee kylmä. :)

  VastaaPoista
 3. Jännä että toinen kissa on suorastaan innoissaan ja uteliaan tutkimishaluinen ja toinen järkyttynyt. Niin yksilöitä ovat kissat. Jadehan vois varmaan muuttaa vaikka joka kuukausi, mutta Hugo stressaantuu.

  VastaaPoista
 4. Mä muistan miten Simba reagoi muuttoon, koska mulla on siitä videomateriaalia, mutta en muista Felixiä. Kai se oli kiinnostunut paikoista kuten Simbakin. :D Mutta voi ah, se tunne kun huomaa, että kissat asettuukin odotettua nopeammin paikoilleen. :)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Hugo ei ainakaan reagoinut yhtään samalla tavalla kun se muutti meille. Silloin se ei arastellut yhtään. Ehkäpä se johtui siitä, että se oli vielä pentu tms.. Mutta eihän se ihan sama asia muutenkaan ole (siis kissan muuttaminen yksin uuteen kotiin vs. kissat+ihmiset muuttavat yhdessä).

   Poista
 5. Tosi kivoja kuvia! Hyvinhän tuo menee, loppujenlopuksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vähän on ollut hakemista tuon kuvauksen kanssa uudessa ympäristössä, mutta kyllä se siitä!

   Poista
 6. Voi Hugoa. Onneksi Jade oli suotuisa tällä kertaa ja päästi Hugon lähelle hakemaan turvaa. Minne Vantaalle muutitte muuten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Länsi-Vantaalle, noin parin kilsan päähän edellisestä paikasta. ;)

   Poista