maanantai 1. joulukuuta 2014

KURAA

Kävin viikonloppuna Mustissa ja Mirrissä hakemassa hiekkaa. Lisäksi halusin tutkiskella uusia Coucoun herkkuja, joista taisin lukea muistaakseni Mustin ja Mirrin Express-lehdestä. Olin myös kuullut että Mustista löytyy joulukalentereita, ja ne osuivatkin silmään heti ovesta sisään päästyä.

IMG_8453

Hiekan lisäksi mukaan lähti siis Coucoun kananmaksaherkkuja ja joulukalenteri kissoille. Arvatkaapa, kumpaa noista tämän postauksen otsikko koskee? Tutustutaanpa vähän tuotteiden sisällysluetteloihin:

IMG_8454
IMG_8457

Joulukalenterihan se kuraa on. Itse asiassa nyt täytyy sanoa etten ole koskaan törmännyt yhtä karmeaan sisällysluetteloon. Joulukalenteri oli pakko ostaa jo ihan sen takia että pääsen esittelemään sen blogissa. Anteeksi kielenkäyttöni, mutta joulukalenterin sisältö on suoraan sanottuna ihan täyttä paskaa. Maitoa, sokeria, viljoja ja muuta kasviperäistä, eli kaikkea mitä se kissa ei tarvitse, ja jotka ovat kaiken lisäksi kissalle haitallisia. Jadelle en ainakaan aio antaa niitä yhtään munuaisjuttujen takia, mutta Hugo sai tänään maistaa. Herkut oli mun mielestä ihan liian isoja, ja Hugo saikin vain suorakulmaisen herkun kaksi kulmaa, loput meni roskiin. Jade sai vaan haistella avatun luukun tyhjää kohtaa, ja ilmeisesti siinä oli herkun hajua jäljellä kun Jade meni ihan hulluksi, hyvä kun ei repinyt muita luukkuja auki sillä aikaa kun tarjoilin Hugolle luukun sisältöä..

Mainitsin joskus blogissa pettyneeni myös Coucoun herkkuihin, mutta nyt merkiltä on ilmestynyt ilmakuivattuja herkkuja, jotka sisältävät 100% lihaa. Muut Coucoun herkut sisälsivät muistaakseni viljaa ja sokeria. Olen tyytyväinen että nyt Coucoullakin on tarjota herkku, jota voi ostaa ja syöttää hyvällä omallatunnolla, sillä olen niin kovasti halunnut ostaa Coucoun herkkuja kun niiden pakkaukset on niin söpöjä! :)

Olen varmaan joskus ennenkin todennut tämän blogissa, mutta sanon sen nyt vielä: Katsokaa siis sinne paketin selkäpuolelle ja vertailtaa tuotteita. Ei kaikki eläinkaupassa myytävät tuotteet ole automaattisesti hyviä ja markettiruuan yläpuolella, vaan kyllä sieltäkin sitä kuraa löytyy!

23 kommenttia:

 1. Tuo on ihan totta, että eläinkaupassa on myös huonolaatuisia ruokia! Mä tilasin kissoille kalenterin Zooplussalta. Se sisältää Cosma-herkkuja. Nehän on niitä kuivattuja lihanameja :) Pitääpä kirjottaa blogiin siitä kalenterista! Noi Coucoun namit on meillä maistunut hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös se Cosman kalenteri (viime vuonnakin oli), eli kissat eivät jää sentään ihan ilman joulukalenteriherkkuja! :)

   Poista
 2. Ai että tulee niin paha mieli tommoisista kalentereista. Tosi mahtavaa, että Coucoullakin on nyt laadukkaampaa tuotetta! :) Minustakin pussi on tosi söpö, mutta se söpöys on aina kaatunut sisällysluettelon vilkaisuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta.. :( Mullakin kaatui ennen Coucoun ostoaikeet aina kun kurkkasin pakkauksen takapuolelle, mutta nyt sain vihdoin pussillisen söpöjä herkkuja mukaani kun sisällysluettelo miellytti! :)

   Poista
 3. Joo, meikä on jättänyt monesti noi kalenterit ostamatta, koska suurin osa on täyttä sontaa. :D nyt on kyllä tullut kaverin liikkeeseen planet petin joulukalenteri, jossa on ilmeisesti ihan kylmäkuivattuja herkkuja sisällä, harmi kun jätin sen silloin ostamatta. :( toisaalta sama se on kai ostaa sit ihan normi pussi ja antaa siitä herkkuja joka päivä. :D luukkujen avaaminen on vaan niin kivaa. :( :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Planet Petin joulukalenteri kuulostaa hyvältä! :) Jos ei halua ostaa valmista joulukalenteria, niin voihan sen askarrella itsekin, niin ei tarvitse tyytyä ottamaan vain pussista joka päivä herkkuja tavalliseen tapaan.. ;) Kaiken lisäksi silloin saa päättää ihan itse mitä herkkuja joulukalenteri sisältää!

   Poista
  2. Mäkin pyörittelin tuota Planet Petin kalenteria (http://www.petnetstore.fi/joulukalenteri_kissoille_-_fresh_meat_snacks#.VH5MknvUf_k) käsissäni Mustissa ja Mirrissä. Olisi tehnyt mieli ostaa se ihan kannatuksesta, kun kerrankin joku oli vähän panostanut kalenterin sisältöön, mutta 9,90e hinta (ja sitä myöten muutaman namin tähtitieteelliseksi nouseva kilohinta) sai mut kuitenkin laskemaan kalenterin takaisin telineeseensä :P

   Poista
 4. Meillä ei ole ollut noita kalentereita muutamaan vuoteen just sen takia, että sitten tulee Olga -kissan takapäästäkin kuraa... ;)
  Tuota Cosma -kalenteria en ole huomannutkaan, jos sitten ensi vuonna tilaisi sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes ole huomannut tällaisia joulukalentereita ennen tätä! :o (Suomessa siis, Zooplussalta tilattiin viime vuonna ekaa kertaa Cosman kalenteri.)

   Poista
 5. Mulla oli muistaakseni viime vuonna Zooplussalta kalenteri ja tosiaan tänä vuonna ostin tuon Mustin ja Mirrin kalenterin luetteloa edes vilkaisematta. Huoh! Siis oikeesti ei noi pojat ois ensinnäkään ees syöny niitä ku tarjosin tosiaan sitä ekaa luukkua. Felixikin halusi vaan kieriä sen päällä ja Simba ei ollut moksiskaan. Ja tosiaan kun tuosta sisällysluettelosta ollaankin jo puhuttu muutamaan otteeseen aikasemmin, niin täytyy todeta et naapuriin menee... :D
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simba ja Felix tietää, ettei tuon joulukalenterin sisältö ole kissoille sopivaa ravintoa.. ;) Meillähän noi siis on varmaan jotain vuohia, kun kaikki kelpaa. :D

   Poista
 6. Itsekin katselin surullisena PrimaCatin uusia herkkuja, jota mainostetaan sillä, että sisältävät vähän kaloreita (voi siis syöttää kissalle hyvällä omallatunnolla), mutta sisältö on tosiaan tuota samaa kuraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä huonoissa Coucoun herkuissa oli myös etupuolella ilmoitus ettei ne sisällä säilöntäaineita joka antoi olettaa että ne on varmaan ihan ok herkkuja, mutta sitten kun katsoin taakse niin siellähän sitä sokeria ja viljaa löytyi. Ei siinä säilöntäaineettomuus paljoa lämmitä jos tuote on pilattu muilla aineilla. :D

   Poista
 7. Mä jätin ton Mustin ja Mirrin kalenterin sinne kauppaan ku vilkasin sisällysluetteloa. Onneks älysin katsoo ennen ostoa, mutta toisaalta mä oon muutenkin sellanen pakettien nuuskija, että omatki kauppareisut venyy sen takia välillä vähän liikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, niin se pitää tehdäkin! :) Mä en katso itse kovinkaan tarkkaan mitä suuhuni pistän, mutta kissojen ruuat katson aina tarkkaan.

   Poista
  2. Niinpä! Itse tulee syötyä niiiiiiiiin epäterveellisesti http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1417503057462.html

   Poista
  3. Ehkä pitäisi miettiä omaakin ruokaremonttia jossain vaiheessa samalla tarmolla kuin kissojen ravitsemusta! :D

   Poista
  4. Mä nuuskin noita ihmisruokien etikettejä ihan vaan sen takia, ettei tuu vahingossa ostettua jotain piilotettua kana- tai muuta eläinlientä yms. mukamas kasvisruuassa ja sitte pölhöjen allergioitten takia - terveellistä mun nykyisestä ruokavaliosta ei saa edes kuvittelemalla vaikka pitäs kyllä yrittää... :D Tai ainakin mun vaakalukemat ja vaatekoko näyttää siltä, että kovin terveellistä elämää ei noilla lukemilla vietetä. :D

   Poista
  5. Allergiat on varmasti kurjia, kun pitää kaikki niin tarkkaan tutkia! :/

   Poista
 8. Meillä maistuu myös noi Coucoun herkut kaikille ! Kissat kyllä jo tunnistaa herkkukaapin ja tietää mikä hylly :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kissat tunnistaa herkkukaapin! Jade taitaa muistaa vielä myös sen kun joskus kauan sitten pidin sen herkkuja tv-tason laatikossa, jonka ovea Jade käy silloin tällöin kaapimassa.. :D

   Poista
 9. Me saatiin tänään Coucoun nameja Mustista ja Mirristä kaupan päällisiksi, en edes hoksannut vilkaista raaka-aineita. Näille nirsoille burmille ei maistu mitkään namit, paitsi just tosi rasvaiset, viljaiset ja sokeriset :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voih. :/ Onneksi herkut on loppujen lopuksi sen verran pieni osa kissan ruokavaliota, että silloin tällöin annettu vähän huonolaatuisempi herkku ei nyt sentään maailmaa kaada!

   Poista