keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Hieman laskenut kreatiniini

Otsikostakin sen huomaa, eli eläinlääkärikäynti Catvetissä ei tuonut tullessaan niin huonoja uutisia kuin pelkäsin kuulevani. Kreatiniini oli laskenut hieman (viimeksi 245, nyt 228), mutta kyllä se edelleen ylärajan (212) ylittää. Urea oli noussut sen sijaan hippusen, mutta käytännössä nousu on merkityksetön ja arvo on edelleen viitearvojen sisällä (vaikkakin ylärajalla, missä se tosin oli viime kerrallakin). Edellisen kontrollikerran mietteitä voit kurkata täältä.

IMG_8912

Tämänkertaisen ajan varasin toiselle eläinlääkärille (edellisillä kerroilla, eli hampaanpoisto + krea-kontrolli, oli eri eläinlääkäri) siltä varalta, että jos asia on pahentunut ja tarvitaan ruokavaliohoitoa niin eläinlääkäri olisi hieman enemmän perehtynyt asiaan, sillä viimeksihän meille tuputettiin jo niitä munuaisraksuja, joista kieltäydyin (muuten olin kyllä edelliseenkin elliin tyytyväinen). Tällä kertaa ei tullut puhettakaan mistään raksuista, kun heti alkuun mainitsin toiveeni raakaruokavalion jatkumisesta, ja olin todella tyytyväinen ettei päätöstäni yritetty muuttaa. Tulosten perusteella vielä ei kuitenkaan ole tarvetta fosfaatinsitojalle eikä kaliumlisälle.

Kun verikokeessa osoittautui ettei suunta ole tällä hetkellä pahempaan päin vaan tilanteen voisi todeta olevan tässä vaiheessa aika stabiili, ei otettu edes pissanäytettä. Onneksi, sillä ärsytti jo valmiiksi se että joka paikka olisi ollut kotona ihan pissassa kun se valui viimeksikin Jadelta mahasta aika kauan.. Tuskin näytettä olisi muuten saatukaan, sillä Jade kävi juuri ennen lähtöämme pissalla. Se oli vähän outoa, ihan kuin Jade olisi tiennyt minne ollaan menossa, sillä se teki normaalia pienemmän pissan. Olen pitänyt nyt pari kuukautta päiväkirjaa Jaden hiekkiskäyttäytymisestä, ja sen tyylihän on että pissalla käydään kerran tai ihan maksimissaan kaksi kertaa päivässä, ja jos vain mahdollista niin pisut hoidetaan öiseen aikaan. Pissat ovat suuria, mutta kun olen verrannut niitä Hugon tuottamaan määrään niin eroa ei ole juurikaan, ja sekin ero tulee luultavasti kissojen kokoerosta, iso kissakin pissaa hieman enemmän kuin pienempi! Ja Hugohan siis lorottaa hiekkiksellä varmaan viisi kertaa vuorokaudessa pienempiä pissoja. Asian seuraamista helpottaa pissojen kokoeron lisäksi myös se, että Jade pissaa joka kerta samaan kohtaan, ja se on ihan hiekkiksen etupääty.

IMG_8877

Olin muuten ottanut laukkuuni Jadelle matkaevääksi namitikun, jonka Mella oli lähettänyt jouluksi meille. Jade sai herkutella sillä, kun oli ollut niin kiltti tyttö eläinlääkärillä. :) Siitäpä neiti piristyikin selvästi, eikä enää kyhjöttänyt boksin perällä ihan niin surkean näköisenä.

Olen ihan tyytyväinen asioiden tämänhetkiseen tilanteeseen, sillä huonomminkin voisi olla. Odotushuoneessa ennen omaa aikaamme tunnelma meinasi kuitenkin vaipua aika epätoivoiseksi, sillä samaan aikaan oli sattunut eutanasia toiselle kissa-asiakkaalle. :/ Hurjan empaattisena ihmisenä siinä oli kyllä itkussa pitelemistä, kun toisesta huoneesta tuli ulos itkuiset omistajat ja näin vieläpä toisen heistä jättämässä hyvästejä pöydällä makaavalle karvakaverille, ennen kuin ovi sulkeutui ja kaveri oli jätettävä sinne. Siinä hetkessä mietin vaan että milloinkohan meillä on tuo edessä Jaden kanssa, sillä vaikka tila on nyt stabiili, niin se mitä luultavimmin tulee etenemään pikkuhiljaa.. Kaikki varmaan haluaisi sanoa tuohon että ei semmoista pidä ajatella, mutta mä vaan olen semmoinen etten voi sille mitään. :(

Seuraavaan kontrolliin suositeltiin tulemaan 3-6 kuukauden kuluttua tai aikaisemmin, jos juominen ja/tai pissaaminen lisääntyy tai paino alkaa laskea.

14 kommenttia:

 1. Hyvä että munuaisarvot olivat nyt paremmat. Rapsutuksia Jadelle!

  Ymmärrän kyllä täysin murheesi. Kun saatiin eläinlääkäristä kotiinviemisiksi Kiiran nivelrikkodiagnoosi, olin monta päivää ihan hajalla. Tiesin kyllä että nivelrikon eteneminen on pitkä prosessi eikä sitä tule tapahtumaan (todennäköisesti, koputan puuta) ainakaan muutaman vuoden sisällä. Kuitenkin ajatus siitä että mun rakkaalla pikkuneidillä on krooninen sairaus jossa suunta on vain alaspäin oli vaan niin kauhea, että tuli itsekin mietittyä niitä Kiiran viimeisiä päiviä. Alkujärkytys meni onneksi ohi ja pystyn taas ihan puhtaasti nauttimaan jokaisesta yhteisestä päivästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla se alkujärkytys oli oikeastaan jo silloin pari kuukautta sitten. Oon tosin jo tottunut tähän Jaden murehtimiseen, oon "harrastanut" sitä jo noin viisi vuotta (siitä asti kun sen varvas amputoitiin).. Välillä tulee pahempia hetkiä, kuten silloin pari kuukautta sitten, mutta tämän verikokeen tulokset varmaan vähän rauhoittaa kun tilanne ei sentään näytä etenevän pikavauhtia. :)

   Poista
  2. Uuu. Mikäs Jaden varpaaseen tuli? En ehkä ollut tuolloin vielä lukijanne, kunnei nyt muistu mieleen...
   Onneksi nyt kreatiniineissä suunta on hyvä!

   Poista
  3. Siitä on joo aikas kauan, ja varpaan amputoinnista en olekaan tainnut mainita blogissa muuta kuin sivulauseessa. Jadella siis murtui varvas noin yksi vuotiaana, kun Jade tiputti keittiöjakkaralla kuivumassa olleen kokopuisen keittiötason (meillä tehtiin keittiöremppaa) ja varvas jäi sitten sen alle. Onneksi oli vaan se yksi varvas, nimittäin olisihan se jalka voinut murtua pahemminkin..

   Poista
 2. Emäntä: No ei varmaan tuntunut kivalta olla odotushuoneessa ja miettiä.. En ole pitänyt kirjaa meidän kissojen pisseistä, mutta sen olen huomannut että Pepsi käy ehkä 2 kertaa päivässä pissillä ja Max sitten paljon useammin. Max juo muutenkin vettä paljon enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on puhelimessa Jaden pissit -niminen muistiinpano. :D Ja molemmilla erikseen omat päiväkirjat, jos tapahtuu jotain muuta ihmeellistä.

   Oiskohan se joku tommonen neitien juttu, että ei voi käydä useasti hiekkiksellä..? :D Ja pojat sitten käy useammin. Mä veikkaan että Hugon tapauksessa useat pissat päivässä saattaa johtua myös kolliudesta. Mutta toisaalta Hugolla on varmasti myös nopeampi aineenvaihdunta aktiivisena kissana verrattuna Jadeen, mikä voisi selittää myös erilaisen pissakäyttäytymisen!

   Poista
 3. Hei kyllä se Jade siitä paranee! <3 Tsemppiä täältä karvapojilta ja ihana hymyhaukotus näkyy olevan tuossa viimeisessä kuvassa. :3
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti tästä ei kyllä enää parannuta. :( Tällä hetkellä en tosin miellä Jadea vielä sairaaksi, vaikka se munuaisten vajaatoimintaa varmasti onkin, koska oireita Jadella ei vielä ole.

   Poista
 4. Onneksi ei pelättyä pissitestiä täytynyt tehdä! Toivomme teille hyviä vointeja. Tosi paljon toivomme. Siitä tuntuu olevan vain hetki kun minä jouduin päästämään Helmin paremmille metsästysmaille. Vieläkin kirpasee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei jouduttu pissanäytteeseen! Ei siinä muuten mitään, mutta kun sitten olisi joutunut siivoamaan. :D

   Helmistä ei tosiaan ole kulunut vielä pitkää aikaa, muistan sen hyvin sillä se kosketti kyllä koko kissablogimaailmaa. Meidän Minni nukkui ikiuneen hieman yli kuusi vuotta sitten, ja sekin on vielä vähän liian hyvin muistissa.. Mutta onneksi meillä molemmilla on ihania karvaisia lohduttajia! ♥

   Poista
 5. Kiva kuulla, että arvot oli nyt edes vähän paremmat ja että toivettasi ruuan suhteen kuunneltiin. Toivottavasti Jadella on vielä paljon hyviä vuosia edessään.
  Itse olisin varmaan kyynelehtinyt siellä odotushuoneessa, pisti itkettämään jo ihan pelkästään sekin kun luin täältä, että olet joutunut näkemään kun toiset jättävät kissalleen hyvästejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usko vaan, että oli mullakin täysi työ pidätellä sitä itkua! Silmät kastui hieman, mutta kunnon kyynelehtimisen pystyin pidättämään.

   Poista
 6. Hyvä, ettei arvo ollut noussut eikä lääkkeitä vielä tarvittu! Toivottavasti Jade ei tarvi niitä vielä piiiitkään aikaan. :) Onnistuisiko pissimisten kanssa veden lisääminen ruokaan? Meillä pissii jokainen kisu about 3 kertaa päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä miettinyt että voisi kokeilla veden lisäämistä ruokaan, mutta musta tuntuu ettei Jade sitä kovin paljoa aio lipitellä.. Kun käytännössähän se sitten lilluu siellä lautasen pohjalla.

   Poista