maanantai 12. tammikuuta 2015

Ruokakulut 2014

Pikkupedot-blogissa oltiin listattu edellisvuoden ruokakuluja, ja mä sitten ajattelin että voisin itsekin tehdä samanlaisen postauksen kun kerran olen kissojen ruokaostoksista pitänyt kirjaa.

IMG_7197

Ostan lihaa sekä eläinkaupasta että marketista. Luiset lihat (=kaulat), broilerin sydämet ja kivipiirat tulevat eläinkaupasta ja muut lihat (=broilerin eri osat) sitten marketista. Olen pitänyt kirjaa puolen euron tarkkuudella, sillä en koe että tarkemmilla senttimäärillä olisi mitään merkitystä.

 • Tammikuu: 38,5e
 • Helmikuu: 45e
 • Maaliskuu: 34e
 • Huhtikuu: 48e
 • Toukokuu: 64e
 • Kesäkuu: 44e
 • Heinäkuu: 30e
 • Elokuu: 59,5e
 • Syyskuu: 15e
 • Lokakuu: 76,5e
 • Marraskuu: 62e
 • Joulukuu: 44e

Keskiarvoksi saadaan n. 46,5e/kk, eli n. 23e/kk/kissa. Laskuissa ei tosin ole mukana lohiöljyä, Multicatia, sinkkiä ja merilevää, mutta eivätpä ne kuukausitasolla varmaankaan paljoa tuota lukua nosta.

12 kommenttia:

 1. Pitäisiköhän itekkin alkaa laskemaan ruokakuluja, hmm noh ehkä ensikuussa vasta, koska tän kuun kuiteista osa taitaa olla jo roskissa :D

  VastaaPoista
 2. Onpa teillä nätin pienet luvut. :D Meillä olisi ollut 2013 tuota luokkaa, jos hiiriä ei olisi laskettu mukaan. Hiirut on kovin kalliita, mutta Haiku ja Nora rakastaa. Tosin Noralla on vieläkin vähän nirsoiluttaa viime syksyn jäljiltä ja aina jännittää syökö se mukisematta vai ei. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin haluisin kokeilla hiiriä. Kerranhan ollaan jo kokeilu, mut toiselle (en nyt millään muista kummalle) ei kelvannu hiirenpinkki. Voisihan sitä kuitenkin kokeilla uudelleen!

   Poista
 3. Meilläkin pidetään ruoista laskua, mutta on hieman kalliimpaa kun syövät hyvä laatuisia teollisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvälaatuiset teolliset tosiaan maksaa aika paljon! :/

   Poista
 4. Mä aloin kanssa pitää vuoden alusta kirjaa ihan kaikista ostoistani ja jos vuoden lopuksi ei lukemat oo ihan nolon suuria, niin sitte ehkä kerron koko maailmalle miten hirveesti meillä Penan ruokaan rahaa menee. :D Ja edellyttää tietty myös sitä, että jaksan niitä summia koko vuoden kirjailla ylös - oon toisinaan tosi hyvä aloittamaan asioita ja sitten hetikohta myös unohtamaan koko homman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin luvuista niin suuria tulee että sitä pitäisi jotenkin nolostella! :D Mä kirjaan summan heti ylös kun tulen kaupasta, mulla on jääkaapin ovessa semmonen post-it-lappu johon kirjaaminen käy hujauksessa, eli ei vaadi paljon vaivaa. :)

   Poista
  2. Ei sitä koskaan tiiä ku on meikäläisestä kysymys... Tiiä mitä sisäfileitä tolle vielä rupee syöttämään. :)
   Mulla on koneella ihan taulukko mikä laskeskelee itekseen summia ja piirtää kivoja pylväitä, siihen pyrin aina kauppareissujen jälkeen kirjaamaan summat ylös, mutta vähän epäilen innostuksen jatkumista ihan koko vuodenksi. :)

   Poista
  3. Mä en osaa tommosia taulukoita tehdä. :D Ja se olisi mun makuun liian vaivalloistakin, kun pitäisi koneelle päivitellä lukuja, kynä ja paperi on nopeampi!

   Poista
 5. Aika edullinen keskiarvo yhdelle kuukaudelle, pitäisi varmaan itsekin alkaa pitämään kirjaa :)

  VastaaPoista