maanantai 23. helmikuuta 2015

Catmax-suunnitelmia

Suunnittelin tulevaa Catmaxia paperille, ja mietin että voisin jakaa sen täällä teidän kanssa. Mulla on jo pitkään ollut suurin piirtein tiedossa osat, jotka kiipeilypuuhun haluan, mutta vihdoin pienet loppusilauksetkin taitavat alkaa olla selvillä.

SCN_0001
Runko unohtui mainita kuvassa, ja se on siis super-runko.

Aloitetaan ylhäältä, eli pilvilinnasta. Vaikuttaa siltä että aika monilla on juuri tämä osa Catmaxissa enkä yhtään ihmettele, sillä se on munkin lempiosa! Seuraavaksi tuleva laiskanlinna on myös kiva, ja uskon että Jade pitäisi siitä erityisesti. Se on hyvän kokoinenkin, eli Jade mahtuu siihen mukavasti löhöilemään. Sitten on iso taso, jonka tärkein virka on se, että sen alle saa viritettyä tuulenpesän. Siitä tulee varmaan sitten Hugon suosikki! Nykyisen kiipeilypuun pussikin on kovassa käytössä, vaikka se vähän erityylisempi onkin. Viimeisenä eli alimmaisena tasona on pieni taso, joka helpottaa tuulenpesään kulkemista. Mietin tähän myös askelmaa, mutta tulin siihen tulokseen, että pieni taso on parempi.

Kiipeilypuun värinkin olen saanut lopulta päätettyä, ja se tulee olemaan harmaa. Arvoin siis harmaan ja vihreän välillä, mutta vaikka vihreä on myös oikein kiva väri tulin silti siihen tulokseen, että kyseinen vihreä on meidän sisustukseen sopimaton vihreän sävy. Kaiken lisäksi harmaa sopii paremmin kaikkien kissojen värien kanssa yhteen.

Lisäksi ajattelin maalata vaneriosat valkoiseksi.

Koko lysti tulee maksamaan postitus mukaan lukien noin 500e. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä laadusta maksaa mielellään! :) Ihan vielä en ole puuta laittanut tilaukseen, mutta hiljaa hyvä tulee.. :D

30 kommenttia:

 1. Kova on kyllä hinta noilla, mut toisaalta kestoikäkin varmasti aivan toista luokkaa, mitä peruspuilla, ja toi omaan käyttöön muunneltavuus iso plussa. Meillähän on itellä yks kotimainen laatupuu, joka tuli aikoinaan kissojen mukana (en millään muista sen valmistajan nimeä, mut sen muistan, että niitä puita ei enää valmisteta), ja edelleen yli kahdeksan vuoden ahkeran käytön jälkeen se on täysin ehjä, mitä ny raapimakankaat vaatis uusimista. Kyllä se laatuun panostaminen vaan yleensä kannattaa ja tulee pitkällä tähtäimellä halvemmaksi kuin halpispuiden hamstraaminen. :) Meillä tosin suositaan vaihtelunhalusta myös halpiksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestävyys tosiaan on ihan eri luokkaa kuin noiden perus pahvipuiden. Mä en enää haluu noita halpis pahvipuita, kun on kokemusta yhdestä katkenneesta sellaisesta.. Ja eipä ne nyt kovinkaan nättejä omaan silmään ole, inhoan varsinkin sitä kangasta, mitä niissä käytetään!

   Poista
 2. Heh, teille tuleekin sitten aikalailla samanlainen kuin meillä. Meillähän on siis superrungossa pilvilinna, laiskanlinna, jonka alla tuulenpesä ja kaksi tasoa (toinen sillä köydellä ja toinen ilman). Alunperin meilläkin oli tuulenpesä noin kuin teillä suunnitelmassa, mutta ehkä puun sijainninkaan takia tuulenpesä ei siinä ollut kovin suosittu. Uudella paikallansa se on meillä suositumpi, mutta ei hitti siltikään - ja tämäkin tosin johtuu varmaan kiipeilypuun paikasta. Mutta niin ihmiset kuin kissatkin tykkäävät meilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä miten meillä käy tuulenpesän kanssa. Onneksi catmaxissa on se hyvä puoli, että osien paikkoja voi vaihdella tarpeen mukaan! :)

   Poista
 3. Hih, meillä on melkein samanlainen kokoonpano makkarissa -nimenomaan harmaana. :D Paitsi siinä on kaksi isoa tasoa ja Tuulenpesä on nykyään terassin puussa, koska se tuntuu olevan kivempi siellä. Puu on ollut meillä jo kymmenisen vuotta, joten se myös kestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää, että muillakin on samantyylisiä kokoonpanoja, ja että ne ovat toimivia ja kissojen mieleen! :)

   Poista
 4. Meillä kokoonpano on (ylhäältä alaspäin) iso taso, laiskanlinna, pieni taso. Pilvilinnaa olen miettinyt, kun sen saisi kiinnitettyä rungon köydellisen osan yläpuolelle, mutta mun silmään ne pilvilinnan pujotellut köydet rumat. lisäksi mulla toi puu on suunnilleen keskellä olkkaria, joten liian massiiviset osat tekisi koko huoneesta ahtaan tuntuisen.
  Mullakin valkoinen maalipurkki odottelee keväisempiä kelejä, että voisi mennä parvekkeelle maalailemaan niitä vaneriosia.

  Tykkään, että kirjoitit "kaikkien kissojen värit" etkä molempien, selvästi jo uuden tulokkaan kotiutuminen on mielessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne köydet ihan munkaan mieleen täysin ole, mutta muuten kyllä tykkään pilvilinnan ulkonäöstä! Mäkin ajattelin odottaa maalausurakka kanssa parvekekelejä, oikeastaan parveke taitaa olla ainoa paikka jossa mahtuisin homman tekemään ilman että saisin seurakseni karvaisia apureita.. :D

   No tottahan toki se on mielessä! Ihan malttamattomana odotellaan pikkupojan saapumista. :) Ja no, mietin tuota kirjoittaessani kyllä sitäkin pidemmälle, sillä catmax varmaan kestää vielä senkin jälkeen kun näistä nykyisistä aika jättää..

   Poista
  2. Ne köydet saa itse vaikka otettua helposti poiskin. :) Ainakin meidän 15 vuotta vanhasta pilvilinnasta saa... (meidän pilvilinna on siis "perintökamaa",setäni teki itse enoni ragdollille vielä hienomman pilvilinnan suuremmassa koossa kun jäi kissan lempipaikka pieneksi - eno halusi sitten nyt vuosia myöhemmin tuon alkuperäisen meille lahjoittaa kun olin catmaxia hankkimassa). Ja tosiaan, catmax kyllä kestää! Meidänkin kasvattajalla on 25 vuotta vanha catmax ja tosiaan enollakin 15v. Puu vanhenee kauniisti kissojen kanssa, sitten joutuu vain uusia tasoja hankkimaan kun kissat vanhenevat ja tarvitsevat hyppyihin helpotusta. :)

   Poista
  3. Kiitti tiedosta, pitääpä sitten katsoa, miltä se näyttää ilman köysiä!

   Poista
 5. Mielenkiinnolla odotan kuvia lopullisesta tuotteesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tuote kiinnostaa! Kuvia on tulossa varmasti. :)

   Poista
 6. Milloin teillä on suunnitteilla ostaa tämä? :) Vaikuttaa tosi kivalta ja varmasti kisutkin tykkää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ihan vielä varma. Mietin että pitäisikö hankkia ennen pennun tuloa, mutta toisaalta haluaisin odottaa keväämmälle, niin saisin maalattua puun heti (koska jos en tee sitä heti niin veikkaan, että se saattaa jäädä kokonaan tekemättä.. :D). Joka tapauksessa parin kuukauden sisään!

   Poista
 7. Näyttää kyllä oikein kivalle!

  (Toivottavasti en kommentoinut jo aiemmin :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää varmasti vielä paremmalta kuvissa, kuin näissä mun "sinne päin" piirustuksissa.. :D

   (Et kommentoinut aiemmin! :D)

   Poista
 8. Voi tuosta tulee kissoille ihanuus!! Askartelu-paskartelua se vain vaatii ensin ;). Meillä ei ole just nyt yhtään puuta, kun ne on kynsitty hajalle ja menneet kissojen painosta poikki.
  Jos piirtäisit meillekin sopivan puun ..? :)
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti! :) Meillä on myös kokemusta yhdestä katkenneesta puusta, ja noi nykyisetkin alkaa varmaan pian olla siinä pisteessä että katkeaminen on mahdollista..

   Poista
 9. Meillä on kaksi Catmaxia ja niissä isoja ja pieniä tasoja. Toinen maalattu valkoiseksi ja toinen mustaksi. Parhaat ostokset ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon, että tulen olemaan erittäin tyytyväinen ostokseen! :)

   Poista
 10. Mä ostin käytettynä raapimareimarin, superrungon ja erinäisiä osia runkoon. Sattui olemaan just tota harmaata väriä mitä säkin suunnittelit! Oon ollut tosi tyytyväinen käytettyynkin eli kestävä on. Osien maalaus on hyvä idea. Mä tuunasin runkoa silleen että pyöritin sisalköyttä sen ympärille kattoon asti. Muutenhan siihen jää mun mielestä aika iso pätkä pelkkää runkoa näkyviin, mutta nyt kun se on köysitetty kattoon asti niin ylimmältä tasolta pystyy vielä ojentautumaan kattoon asti ja kynsimään runkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin kanssa että vois ehkä laittaa köyttä siihen yläosaankin! Riippuu vähän siitä, kuinka paljon sitä jää meillä näkyviin, kun meillä on tuo pilvilinna siellä köyden yläpuolella!

   Poista
 11. Munkin niiiin tekis mieli Catmaxia, mutta en tiedä raskinko ikinä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Catmax maksaa itsensä kyllä takaisin kestävyydellään! Peruspuut kun eivät kestä kuin muutaman vuoden hyvinä, kunnes ne pitää uusia.

   Poista
 12. Huh kun on hintava! Mutta tuo pilvilinna vaikuttaa tosi houkuttelevalta, kissat varmasti tykkäävät ja paljon :)

  VastaaPoista
 13. Meillä on kaksi devonrexiä.
  Pohdin riittäisikö superrunko ja pilvilinna vai tarvitseeko olla tasanteita? Luulisi kissan kiipeävän ylös asti helpostikin.
  Onko kokemuksia??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa varmaksi sanoa, mutta varmasti riittäisi vähemmänkin tasoja, mitä esimerkiksi tässä meidän suunnitelmassa on. Mä vaan tykkään, että kiipeilypuussa on useampia tasoja useammallekin kissalle! :)

   Poista
 14. Suunnittelen siis meidänkin kissoille catmaxia ja mietin just paljonko tasanteita tarvitsee. Mahtuukohan kaksi kissaa pilvilinnaan nukkumaan??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa yhtään varmaksi sanoa, kun en ole pilvilinnaa nähnyt ikinä livenä. Valmistajan sivuillahan on pilvilinnan mitat, kannattaa varmaan niiden pohjalta miettiä asiaa! Kunhan ottaa huomioon, että pilvilinnassa on sisällä myös se reikä, että sinne ylipäätään pääsee..

   Poista