lauantai 7. helmikuuta 2015

Ostoksilla

Tällä viikolla shoppailin apteekissa ja kirjakaupassa kissoihin liittyviä juttuja.

Apteekista tarttui mukaan Nutrolin Kissa Seniori -öljyä. Ja miksi senioria? No, siinä oli enemmän DHA- ja EPA-rasvahappoja. Hintaeroa pentujen&aikuisten öljyyn oli parisen euroa (seniori oli siis halvempi), toisaalta senioriöljyssä ei ole arakidonihappoöljyä, jota taas pentujen ja aikuisten öljyssä on.

IMG_9387
IMG_9394

Uusi öljy tuli tarpeeseen, vaikka edellistä Salmopetiä oli vielä jäljellä. Olen kurkkuani myöten täynnä Salmopetiä, koska pullo menee öljystä likaiseksi vaikka kuinka huolellisesti yrittää kaataa öljyä lusikalle. Mun tapauksessa tuppaa sitten usein käymään niin, että mitä likaisemmaksi pullo tulee, sen vähemmän haluan koskea pulloon ja antaa sitä kissoille. Tämä ei tietenkään ole hyvä, ja välillä Jade alkaakin kutisemaan ja rapsuttelemaan itseään, jos öljyn annossa on ollut pidempikin tauko. Nyt siis otin itseäni niskasta kiinni ja hankin uuden öljyn, ja tällä kertaa uskaltauduttiin pitkästä aikaa testaamaan meille ihan uutta öljymerkkiä. Maistuvuus osoittautui onneksi ihan yhtä hyväksi kuin Salmopetin tapauksessa, ja kaiken lisäksi pullon korkin alta paljastui erittäin toivottu ylläri: pullonsuu on suunniteltu niin, ettei öljy pääse valumaan pullon ulkoreunoja pitkin! Tai siltä se ainakin vaikuttaa, että öljy pääsisi tuosta ulomman ja sisemmän rinkulan välistä takaisin pulloon.

Ainut miinuspuoli Nutrolin-öljyssä on se, että se sisältää auringonkukkaöljyä. Auringonkukkaöljy on kasviperäinen öljy, jota kissa ei pysty kunnolla hyödyntämään, minkä lisäksi se sisältää pääasiassa omega-6-rasvahappoja, joita tulee ravinnon mukana ihan tarpeeksi muutenkin. Auringonkukkaöljyssä on kuitenkin runsaasti E-vitamiinia, ja oletan että se on tuotteessa juuri tämän vuoksi.

Se siitä öljylisästä, nyt on kirjakaupan ostoksen vuoro.

IMG_9411

Kuvastakin sen näkee, mutta kyseessä on siis Päivi Ylikorven kirjoittama Kissanhoidon käsikirja. Kiinnostuin kirjasta, kun Kissakas piti arvonnan jossa oli palkintona kyseinen kirja, mutta arpaonni ei siis suosinut minua. Tutustuin arvonnan myötä kirjan sisällysluetteloon, ja se vaikutti mielenkiintoiselta. Ennestään kirjahyllystäni löytyy Kissan uusi kotilääkäri -kirja, joka käsittelee siis lähinnä kissojen terveyttä, kun taas Kissanhoidon käsikirjan pääpaino on kissan elintavoissa ja käyttäytymisessä. Oikein mukava lisä kirjahyllyyni siis!

Mitä lohiöljyjä teillä on käytössä?
Oletteko lukeneet Kissanhoidon käsikirjan?

16 kommenttia:

 1. Mäkin ostin Nutrolin öljyä tänään, tosin sitä epä-seniorimallia, kiinnitin myös huomiota tuohon auringonkukkaöljyyn.. aiemmin meillä on ollut käytössä, Dibo lohiöljy, se on pumppupullossa, niin on ollut ihan superhelppo annostella ruuan sekaan.
  Tuon kirjan taas ostin viime syksyn kirjamessuilta. Melkein kokonaan olen sen jo lukenutkin. Se on muuten oikein hyvä, mutta toisinaan rivien välistä paistaa mun makuun turhan salliva suhtautuminen vapaaseen ulkoiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta lohiöljystä en ole ennen kuullutkaan, pitääpä tutustua!

   Mä en ole vielä lukenut kirjaa kuin muutaman kymmentä sivua, mutta silti olen jo ehtinyt huomata saman tuon ulkoilun suhteen.

   Poista
 2. Meillä ei ole mitään öljylisää käytössä. Kissojen turkit tuntuvat olevan oikein hyvässä kunnossa, jos kasvattajan ja eläinlääkärin sanaan uskoo.
  Minulla on juuri tällä hetkellä tuo kirja yöpöydällä, mutta en ole vielä niin pitkälle päässyt, että osaisin jotain mielipidettä sanoa. Minkälainen kirja tuo Kissan uusi kotilääkäri on? Olen varsin stressaava kissojen terveyden suhteen ja hyvä lääkärikirja olisi kiva lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jadella on vähän semmonen turkki, että se kuivuu helposti jos ei rasvahappolisää anna. Ja vaikka turkki olisikin hyvä, niin öljylisä pitäisi silti olla ruokavaliossa kun kerran raakaillaan. Öljylisää Jade alkoi saamaan kutinan vuoksi jo ennen kuin raakaruokavalio tuli kuvioihin.

   Kissan uusi kotilääkäri on oikein hyvä kirja, tosin kokonaan en sitä ole lukenut. Tärkein ja mielenkiintoisin osio kirjassa on ehdottomasi kissan ensiapu, siinä tuli paljon uusia asioita esille! Suosittelen hankkimaan. :)

   Poista
 3. Meillä otetaan nyt salmopet vihdoinkin käyttöön, harmi vaan, että heti kun sain vihdoin aikaiseks ostaa pullon, ni heti alkaa joka puolelta tulla näitä 'yäk ku pullo on tahmanen' -tarinoita. :D
  Toi kirja kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, pitänee tutustua tarkemmin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. Olen muuten Salmopetin kanssa huomannut, että sen ihan pienimmän pullon (100ml) kanssa ei ole yhtä pahaa sottaamisongelmaa kuin isompien pullojen kanssa, ehkä se johtuu siitä että öljy tulee käytettyä nopeammin eikä pullo ehdi niin pahaan kuntoon!

   Poista
 4. Tosi kätevä tuommoinen suuaukko! Minuakin tympii Salmopetissä sen sotkevuus ja aina käytön jälkeen pitääkin äkkiä pyyhkäistä öljynoro purkin kyljestä talouspaperilla. Siitä huolimatta joskus sotkeentuu ja pitää käyttää hanan alla, että on taas mukava koskea pulloon. Salmopetiin ilmeisesti saa nykyään pumpunkin, mutta se taasen ei ole käytännöllinen öljyn säilyvyyden kannalta.

  Tuo kirja on tosi hyvä! :) Mielenkiintoista tekstiä ja kiva kun perustuu niin paljon tutkimuksiin ja tieto on muutenkin hyvin ajan tasalla. Ainut mikä jätti vähän pahaa makua suuhun oli rivien välistä luettava ulkokissakannatus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kuullutkaan että Salmopetiin saa pumpun. Eikös sitä sitten voisi pitää aina vain annostelun aikana pullossa, ja muulloin sitten normikorkkia? Toisaalta olisi sekin vähän hankalaa.. Paras olisi sellainen adapterikorkki, josta voi ruiskulla ottaa!

   Sielläkin on siis huomattu tuo ulkokissajuttu.. :/ Ei tosiaankaan kiva juttu!

   Poista
 5. Salmopet on meilläkin käytössä ja niiiin tajuun ton inhon öljyiseen pulloon. Mä ostin kerran tietämättömyyttäni euforion öljyä, ja käytänkin nyt sitä pumppupulloa salmopettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että olet keksinyt pulmaan luovan ratkaisun! :)

   Poista
 6. Toi on hyvä kirja! Lainasin sen kirjastosta ja luin ennen kuin Oiva tuli kotiin. Hyvä perusteos kissojen kanssa elämisestä mun mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esimerkillistä toimintaa, kunpa kaikki kissan hankkijat lukisivat edes tämän kirjan ennen kuin kissa tulee kotiin!

   Poista
 7. Meillä on vissiin kans edelleen tallessa joskus hamassa menneisyydessä ostettu Salmopet-puteli, joka jäi käyttämättä ton sotkuisuuden takia. Pistänki tän Nutrolinin samantien muistiin, koska siinä ois taas yks mahollinen kokeilutuote Sinnin kutinaa vastaan, eli kiitti vinkistä! :)

  VastaaPoista
 8. Meillä on Salmopet pullossa se pumppu koko ajan paikallaan, enkä ole kyllä huomannut että se vaikuttaisi öljyn säilyvyyteen mitenkään :o Mutta siis en mä yhtään tiedä, voiko se jotenkin huonontaa säilyvyyttä. Ei ainakaan mitään näkyvää huonontumista ole tapahtunut. Ilman pumppua siitä hommasta ei tule kyllä yhtään mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sen pumpun kautta pääsee ilmaa helpommin pulloon, ja kai se sitten voi härskiinnyttää öljyn nopeammin.

   Poista