maanantai 2. maaliskuuta 2015

Meillekö eläintarha?

Olen aina ollut kovin eläinrakas ihminen, ja kissojen lisäksi pidän paljon myös muista eläimistä. Päätin listata muita eläinlajeja, joista olen kiinnostunut.

K O I R A

Whippet
Kuva: puck90CC BY-NC-SA 2.0

Ei varmaan kaipaa selittelyjä, olenhan jo ehtinyt puhua blogissa aiemmin että poden koirakuumetta. Koirarotu olisi ehdottomasti whippet! Tämä koiravillitys on mulla kuitenkin aika uusi juttu. Joo, kyllähän mä koirista pienenäkin tykkäsin, mutta vasta tässä vuoden parin sisään olen innostunut niistä toden teolla.

L I N T U

Bo

Lintua olinkin jo melkein hankkimassa ennen kuin Jade tuli meille, äiti ehti soittaa jo yhdelle papukaijakasvattajallekin (koska itse olin vielä silloin alaikäinen). Ruusukaijanen tai senegalinkaija olisi varmaankin valintani ensimmäiseksi linnuksi, muita itseä kiinnostavia lajeja ovat aurinkoaratti ja amatsonit. Lintuhaaveet on kuitenkin mitä todennäköisimmin poissuljettuja kissojen takia. En varmaan raaskisi ottaa lintua kissatalouteen, kun siinä on se riski että ne stressaisivat kissoja liikaa ja kynisivät itsensä kaljuiksi. :/

K Ä Ä R M E

Max's Reptile Birthday 17

Ennen Jaden tuloa mietin myös käärmeen hankintaa, mutta sille en saanut siunausta kun asuin silloin vielä kotikotona. Käärmeet on mun mielestä hurjan kauniita ja kiehtovia olentoja. Mua eniten viehättävin laji on ehdottomasti viljakäärme, muita en todennäköisesti edes harkitsisi. Viljiksissä on niin monta upeaa värimuunnosta, joista olisi tosi vaikea valita, omia suosikkejani ovat mm. butter, (hypo) lavender, coral ghost ja coral snow. Toivottavasti viljakäärmeen saisin joskus hankittua, mutta vielä ei ole sen aika sillä haluan, että terraariolle olisi oma huone jonne kissat eivät pääsisi valvomatta.

H E V O N E N

Braided horse

Mä olen ollut pienenä heppatyttö ja vieläkin hevoset ovat sydäntä lähellä, vaikken ratsastusta enää harrastakaan. Tuskin ikinä tulen kuitenkaan hevosta hankkimaan, mutta jos hankkisin niin se olisi todennäköisesti lehmänkirjava tupsujalka eli irlannincob. Ennen kuin lopetin ratsastusharrastuksen, kävin tallilla jossa kaikki hevoset olivat irlannincobeja, rakastuin siellä siis tähän rotuun kovasti. Muistan edelleen lempiheppani, Mathildan ja Aidanin. Aina välillä mulle tulee ikävä ratsastusharrastusta ja tekisi mieli varata jostain vaikka ihan vaan yksittäinen irtotunti.

 photo separator_zps3c2a8047.png

Aikamoinen eläintarhahan mulla olisi koossa, jos kaikkien ylläolevien lajien edustajia omistaisin. Listasta puuttuisi vielä jyrsijät sun muut pikkuelukat, mutta niistä en ole koskaan ollut niin innostunut. Mietin myös että olisin ottanut listaukseen mukaan sellaisia lajeja, joita ei lemmikkinä pidetä, mutta päätin nyt kuitenkin pitää tämän lemmikkipainotteisena.

Ja onneksi mulla on nyt muuta ajateltavaa kuin nämä tässä mainitut lajit, tarkoitan siis tietysti tulevaa Hugonpoikasta! ♥ Ei tarvitse miehenkään kuunnella jatkuvasti koiran hankinnasta mankumista, heh.. :D

Mistä muista eläinlajeista pidät kissojen lisäksi?

24 kommenttia:

 1. Meillä on tällä hetkellä kaksi gerbiiliä ja niistä pidän. Koira olisi myös kiva; sellainen kissan kokoluokkaa oleva kaveri. Iso pupu voisi olla myöskin hauska pomppimassa kissojen kanssa :) - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas haluan että koiralla on vähän enemmän kokoa kuin kissalla, muttei kuitenkaan liian iso koska oon ite niin pienikokoinen.

   Poista
 2. Yh, käärmeitä :( Niitä ja hämähäkkejä lukuunottamatta tykkään kaikista eläimistä. Joskus itselläni oli kauhea frettikuume, mutta nykyään haaveilen vain koirasta ja hevosesta - entinen heppatyttö siis täälläkin :) Hevosta tuskin koskaan tulee, mutta koira varmasti hankitaan joskus. Erityisen paljon tykkään terriereistä (lapsuudenkodissa oli cairnterrieri), joten sellainen olisi todennäköinen valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käärmeet on nättejä! Mutta kyllä muakin kauhistuttaisi jos vaikka kyyn kohtaisin luonnossa..

   Poista
 3. Kissat ovat olleet minulle ykkösjuttu jo ihan pienestä, jostain 4-vuotiaasta saakka kun vierailin ensimmäistä kertaa kissanäyttelyssä ja hullaannuin kissoihin täysin. Jos nyt hankkisin jonkun muun eläimen kuin kissan, ensimmäinen vaihtoehto olisi varmaan koira (suursnautseri on nyt aika pitkään kiinnostanut). Toinen vaihtoehto olisi lisko - sinikieliskinkki. Linnuistakin pidän, mutta sen lisäksi että varmasti stressaisivat kissoja, olen kuullut että kissoilla elää suussa joku bakteeri joka on ilmeisesti hengenvaarallinen linnuille - tämän olen kuullut useaan kertaan lintuharrastajilta messuilla kun olen lintuja ihastellut ja todennut että harmi kun ei kissojen takia voi sellaista harkitakaan. Tosin, huomaan että kissaa sopivampaa eläintä minulle ei ole olemassa ja kissatkin riittävät mainiosti. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, kyllä se kissa on ja tulee aina olemaan numero yksi, mutta siitä huolimatta tykkään tosi paljon myös muista lajeista. :) Muistelen muuten kuulleeni jotain samantyyppistä joskus kissoista ja linnuista, ehkä..

   Poista
 4. Kun olin pieni (joskus 90-luvun puolella), meille ostettiin leopardigekko, joka nimettiin Klonkuksi. Emme tienneet onko se tyttö vai poika, joten sille valittiin suht. neutraali nimi. Sukupuolen varmistuttua nimi oli tarkoitus muuttaa, mutta lisko jäi kuitenkin Klonkuksi. :)
  Minulla on myös ollut kaksi suloista gerbiiliä, jotka tulivat Klonkun jälkeen.
  Olen aina pitänyt käärmeitä kiehtovina, mutta sellaista tuskin tulen koskaan hankkimaan. Minunkin valintani olisi viljakäärme, sillä ne tuntuvat olevan ainakin jollain tasolla sosiaalisia sekä muutenkin helppoja käsitellä. Kun asuin vielä kotona, mietimme jossain vaiheessa käärmettä, kun äitinikin niistä pitää.
  Olen myös aina pitänyt hevosista kovasi, mutta allergian takia en voinut aloittaa harrastusta. Olen kyllä käynyt muutamilla yksityistunneilla, mutta hevosten kanssa puuhastelu on jäänyt vähemmälle.

  VastaaPoista
 5. Meidän perheessähän on niin, että mies on se kissaihminen. Minäkin nyt olen oppinut niistä tykkäämään ajan kanssa, kun mies on niitä perheeseen salakavalasti jo kolme onnistunut kantamaan! :D

  Meillä on koiria, kissoja, kaneja ja kanoja. Ja niin monista eläimistä tykkään. Olen aivan sydän sykkyrällä erilaisten eläinten kanssa. Juuri viikko takaperin käytiin rapsuttelemassa alpakoita ja aasia, oijoi.. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon nähnyt kerran alpakan, ja se oli kissanäyttelyssä. Se oli aika vekkulin näköinen! Aasitkin on kyllä söpöjä.

   Poista
 6. aika ihania elukoita! Meilläkin on koirahaave mutta sen aika on vasta sit joskus kun on paljon isompi asunto. Koira olisi rodultaan shiba, koska olen siitä pienestä pitäen haaveillut ♥ Mäkin oon ratsastanut ja haluisin joskus vuokrata hevosen kun oma on kuitenkin aika kallis, lemppari hepparotu on mulla friisiläinen mutta myös arabit on ihania. Kerran olen yhdellä arabilla mennyt ja se oli niin ihana heppa! Ja jos mennään lemmikkieläimistä ulkopuolelle niin olen ehdoton susifani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arabit on tosiaan nättejä, mutta noi tinkerit kyllä vei mun sydämen niin etten muuta huolis. :) Jos mun pitäis sanoo joku villieläin mitä fanitan, niin se olisi varmaankin valkohai. :D

   Poista
 7. Mä oon myös erittäin eläinrakas , aina ollut kotonakin joku varrukka, parhaimmillaan kissa, akvaario , kolme marsua , kesyhiiriä ja pupu yhtäaikaa , kun olin pieni :). Koiraa oon haaveillut , jotain pientä rotua taí jos voittais lotossa ja vois muuttaa maalle maalle , niin sitten bokseri tai rotikka ;). Papukaijakin olis kiva, mutta tosiaan kahden kissan talouteen hieman hankala yhtälö .. kesyrotan omistajakin olin ennen nykyisiä kisuja , rotatkin on ihania <3 .Entinen hevostyttö minäkin <3. Akvaario kisujen lisäksi todennäköisin vaihtoehto nykyhetkessä , se on ollut viimeisimpänä harkinnassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon miettinyt akvaarion hankintaa, se vois toimia fisutelkkarina kissoille. :D Mutta akvaarion puhdistus ei kyllä nappaa, joten oon jättänyt sen siksi hankkimatta.

   Poista
 8. Oot sää hurrrrja. Kärmes ja hepokin! Mulle riittää kissat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän kisut sanoisi kärmeksestä.. Tai jos pääsisivät heposen kyytiin.. Varmaan järkyttyisivät ikihyviksi. :D

   Poista
 9. Miulla on ristiriitaiset tuntemukset koiranotosta, ennen olin valmis koiranottoon, jos jakaisin omistajuuden jonkun kanssa, mutta nykyään koirakuumetta ei enää ole sitäkään vertaa. Jos sattuisin löytämään puolison, joka tahtoo koiran niin miksei, mutta päävastuu pitäisi silloin olla sillä, miulla ei riitä aika eikä jaksamus isoon vastuuseen koirasta. Koiraa mielekkäämpi lemmikki oisi kuitenkin kettu ♥

  Liskojahan meiltä löytyy ja niitä tulee vielä pitkään olemaankin kun nuorimmat on 5 v ja elinikä väh.15 v. :D Olin ajattellut, etten enää ota liskoja kun kahdesta vanhuksesta aika jättää ja jäljelle jäisi vielä 2 lismua, mutta haluan sittenkin pitää luvun ainakin kolmena. :) Ruokaeläinhiirikasvatus miulla oisi haaveissa ja tottakai yksi kisu vielä sitten kun saan töitä ja on rahaa enemmän. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin mietin että kun joskus sen käärmylin hankin, niin pitäiskö sille sitten kasvattaa ite ruoka.. Toisaalta en kyllä tiiä riittäiskö mulla rahkeet lopettamiseen tosta vaan pelkästään ruuaksi, mutta kai siihenkin jossain vaiheessa varmaan turtuis..

   Poista
 10. Yhdellä tallilla, jolla olin hetken töissä, oli yksityinen tinker ja se oli kyllä hauska tapaus. Yllättävän pieni se oli, ahne kuin mikä ja osasi avata solmun kuin solmun. :D Itsekin siis pidän hevosista (olenhan taaskin tallilla töissä) ja aloitin hetki sitten uudestaan ratsastuksen ja ai että kun sitä harrastusta oli ikävä ja se on niin kivaa aina päästä tunnille. :) Oma suosikkirotuni on kyllä kotoisa suokki.
  Jos jonkun muun lemmikin ottaisin, niin ehkä jonkun linnun, myös siili, rotta, hiiri ja pupu on käyneet mielessä. Niin ja fretti! Se ehkä jopa pärjäisi kissojen kanssa tappelussa. ;) Mutta toisaalta haluaisin siistin lemmikin, joten kissat taitaa tällä hetkellä olla se oikea valinta, siis ennen sitä maatilaeläintarhaa. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, vähänkö siistiä että oot tallilla töissä! :) Fretit on kans ihan kivoja.

   Poista
 11. Kissat on tietysti ykkönen, mutta meillä on ollut myös kilpikonna ja niitä rakastan, niissä on jotain niin hauskaa.
  Hevosista pidän myös ja lammas olis kiva. Alpakoista olen myös haaveillut.
  Ylipäätänsä olen aika heikkona kaikkiin eläimiin, koiriinkin. Käärmettä en haluaisi, mutta muut kaikki kyllä kelpais...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän naapurissa oli joskus kaksi lammasta lemmikkinä! :D Ne oli hassuja.

   Poista
 12. Ihan oikeasti en tähän kotiin ottaisi muita kuin kissoja. Mutta noin yleensä: musta elefantin- ja kirahvinpoikaset on ihania. Kanit. Muutama apinalaji. Monet kissaeläimet, tai siis KAIKKI kissaeläimet. Koirista osa. Lampaat.

  Mutta pelkään monia kissanpoikasta pienempiä olentoja. Hiiret ja semmoiset... pienet... ei vaan nappaa. Eikä matelijat eikä linnut. No ehkä se komea puhuva papukaija jos nyt sattuis kohdalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvaelefantit ja -kirahvit on tosiaan söpöjä! :) Ja turha edes mainita niitä kissaeläimiä, sehän on itsestäänselvä juttu. ;D

   Poista