maanantai 23. maaliskuuta 2015

Ostoslista

Kun talouteen on tulossa uusi kissa se tarkoittaa sitä, että uusia hankintoja on tehtävä.

 • Kuljetusboksi. Kissat syövät kuljetusbokseissa, joten kolmas on saatava. Se tulee olemaan keskikokoinen Ferplast Atlas, eli koko 20. Meidän nykyiset ovat 10- ja 30-kokoiset. Matkustusta ajatellen kolmas boksi ei olisi pakollinen hankinta, sillä siihen riittää kaksi boksia. Se, minkälaisella kokoonpanolla kaksi boksia täytetään, selviää sitten kun kissojen kemiat ovat selvillä, mutta veikkaanpa, että se tulee olemaan pojat yhdessä ja Jade yksin.
 • Valjaat. Vänttiset, tietysti. Somakissillä on valjaslainaamo, jota varmaan hyödynnämme aluksi mahdollisuuksien mukaan, niin ei tarvitse olla koko ajan ostamassa ja myymässä valjaita kun pentu kasvaa kovaa vauhtia.
 • Sturdi. Uuden pennun kanssa olisi tarkoitus päästä käymään näyttelyissä enemmän, sillä sattuneesta syystä Hugon kanssa se ei ottanut tuulta alleen.. Tällä kertaa en kyllä jaksa alkaa vääntämään itse verhoja (Hugon turkoosit ei mun mielestä ole hyvän väriset siniselle pennulle), joten ajattelin hankkia Sturdin. Sturdi on myös helppo ja nopea pystyttää, kun taas verhojen paikoille saamisessa kestää oma aikansa. Mistähän semmoinen kannattaisi hankkia? Haussa olisi euro-mallinen häkki yhdelle kissalle.

Ainoastaan kuljetusboksi on näistä sellainen, joka on saatava ennen pennun tuloa (ja sen laitoinkin jo tilaukseen), muilla ei ole niin kiire. Uutta hiekkalaatikkoa en kuitenkaan aio hankkia. Olen sitä mieltä että nuo kaksi riittävät vallan hyvin, ja sitä paitsi ei meillä olisi enää tilaakaan kolmannelle hiekkikselle. Pellettihiekkiskin tuntuu olevan vain tiellä..

IMG_9997
"Äiskä sun pitää ostaa sille tyypille myös oma pesä! Koska nää nykyset on mun!"

12 kommenttia:

 1. Meidän mustan (euro)singlesturdin löysin käytettynä, sain 50e vaikka oli käytetty vain pariin kertaan, eli uudenveroinen, eli mielestäni halvalla verrattuna siihen mitä maksaa uutena. Zooplussalta saa noita vielä beigenä (poistuvat valikoimista!) 139e, mutta suoraan sturdiproductilsilta saa varmaan aikalailla samaan hintaan kun ottaa huomioon postikulut...

  Toki jos hyväksyy myös "feikin", niin voi löytää halvemmalla... tosin suomessa markkinoilla aika nihkeästi feikkisinglejä (etenkin eurona), tupliksia kyllä löytyy ja kaikki feikkituplat joita olen nähnyt ovat olleet euroja. Tuplahäkinkinhän saa pidettyä näyttelyssä vain yhden kissan häkkinä (eli toinen puoli kasassa, toinen auki), ja feikkituplan saa halvemmalla kuin aidon singlesturdin, ja nuo ovat usein sturdin habitat-kokoa (eli suurempaa kuin sturdin single euromalli)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös suoraan sturdilta tilatessa tule päälle vielä mahdollisesti tullimaksut, joten sieltä ei välttämättä kannattaisi tilata. Pitää kyllä vakavasti harkita feikkiä, vaikka yleensä suosin aitoa..

   Poista
 2. Suomessa vissiin parhain valikoima on Megaeläimellä - tsekkaa verkkosivut tai pyydä täydellinen luettelo väritietoineen sähköpostilla. Itse hankin Sturdin näyttelyn yhteydessä virolaiselta myyjältä. Oli kympin halvempi ja sain sen värisen minkä halusin.

  VastaaPoista
 3. Hugo on niin ihanan ilmeikäs että ♥

  VastaaPoista
 4. Bongasin muuten ainakin fb:n Kissatarvikkeet-ryhmässä myynnissä laivastonsinisiä singlesturdeja hintaan 90e. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen ei kyllä värinä oo yhtään mun mieleen, mutta kiitti vinkistä!

   Poista
 5. Siis kissat syö kuljetusbokseissa, miksi? :D Tai no miksipä ei, mutta en ole ennen moisesta ruokapaikasta kuullut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas tiedän ainakin pari useamman abyn taloutta, jossa boksiruokintaa harjoitetaan. Se on kätevää, jos on ahneita kissoja. Todennäköisesti huomenna julkaisen postauksen, jossa avaan aihetta hieman enemmän!

   Poista
 6. Ihana pesä kissoilla! Ja upeita kissoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat kiittää kehuista! ♥ Ja tuo Kivikis-pesä on kyllä ihan huippu! :)

   Poista