keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Testissä: Sampo-kuivikepelletti

Kuten jo aiemmin hamppupellettien saapumisen yhteydessä mainitsin, mua on kiinnostanut jo pitkään kokeilla puupohjaista kissanhiekkiksen täytettä, ja nyt sitä on sitten testailtu kuukauden päivät.  Sampo-hamppupelletti on saatu blogin kautta testiin.

IMG_9498

Pidin koko testin ajan pellettejä pelkiltään omassa hiekkiksessään, eli en jaksanut totuttaa kissoja siihen hiljalleen. Hugo nimittäin kävi pelleteillä täytetyssä laatikossa ihan ilman totutteluakin. Hugo kävi hiekkiksellä viikoittain ainakin pari kertaa, mutta Jade ei käynyt kertaakaan muuta kuin haistelemassa. Kun Hugo käytti pellettejä niin näytti siltä, ettei pelletit olleet ihan täysin sen mieleen noin niin kuin tassutuntuman kannalta. Pellettien ehdoton valttikortti on se, että hiekkiksen ympäristö pysyy täysin siistinä. Yhtäkään pellettiä ei ole löytynyt lattialta! Miinuspuolena on paakkuuntumattomuus, siinä tapauksessa siis jos et omista ns. pellettivessaa.

Plussat

+ ei kulkeudu
+ ei pölyä
+ ekologisuus
+ hajuttomuus

Miinukset

- ei paakkuunnu -> asettaa vaatimuksia hiekkalaatikon mallille
- ei tunnu tassujen alla yhtä mukavalta kuin hienojakoisempi materiaali

Veikkaanpa, että pelletit eivät ole oikea valinta meille sillä haluan, että hiekkiksessä on paakkuuntuvaa materiaalia. Seuraavaksi taidan kokeilla jotain hienojakoisempaa puupohjaista kuiviketta, vaikka niiden kanssa kulkeutuvuus tietysti lisääntyy pienemmän raekoon vuoksi..

Oletteko kokeilleet pellettejä?

16 kommenttia:

 1. Meillä käytetään pellettejä ja ne ovat meidän taloudessa se oikea valinta kissanhiekkikseen. Niin minä kuin kissat ollaan tyytyväisiä. Meillä oli myös Sampo testissä ja siitä on tulossa arvio blogiin lähiaikoina (työnalla) :) - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että teillä on pelletit toimineet! :)

   Poista
 2. Haha, joo kokeilin pellettejä joskus muinoin yhden kissan aikaan. Perla luuli saaneensa laatikollisen kivoja leluja, joita kävi tassulla noukkimassa yhden kerrallaan ja juoksi sitten ympäri kämppää sen pelletin perässä.

  Kyllä pelletit kelpasivat sitten vessaksikin ja olivat käytössä hetken aikaa, mutta juuri tuo mainitsemasi paakkuuntumattomuus ja siitä johtuva siivouksen hankaluus sai vaihtamaan paakkuuntuvaan malliin. Paakkuuntuva puupohjainen on kevyttä ja sitä on ihan joka paikassa (välillä meinaa mennä hermo), mutta ainakaan meidän hiekkoja ei tuoda pohjoisamerikasta ja käytön jälkeen ne eivät päädy kaatopaikalle makaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paakkuuntumattomuus on tosiaan iso miinus, varsinkin kun on ehtinyt niin tottumaan paakkuuntuvan hiekan helppouteen!

   Poista
 3. Kokeiltu on , eikä toimi neljän kissan kanssa. Meidän kissat ovat niin kovia kuopsuttamaan, että purua oli sitten ympäri huushollia ja tosi iso miinus siitä, ettei paakkunnu. Yhden tai kahden kissan kanssa varmaan ihan varteenotettava vaihtoehto juuri tuon ekologisuuden takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella, että pelletti ei tunnu hyvältä myöskään ihmisen jalan alla, jos semmonen on kuopsutettu lattialle ja sattuu sen päälle astumaan..

   Poista
 4. Kiva, että sille on kuitenkin ollut käyttäjä tassutuntumasta huolimatta! :) Uskoisin, että näille olisi enemmän kysyntää, jos olisi hienojakoisena. Monella kisulla taitaakin tyssätä tykättävyys tuohon koostumukseen. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo ei voi antaa laatikon olla puhtaana, musta tuntuukin että toi oli vähän semmosta "merkkailupissailua", koska Hugo ei siellä joka päivä käynyt!

   Poista
 5. Joo, meillä on ollut pelletit kesästä asti käytössä, tykätään kaikki. Eivät haise niin paljon, ja kakat voi heittää suoraan pönttöön. Niin ja levinneet murut huuhdella viemäriin. :) Vielä kun saisi pellettivessan rakennettua, niin vaihtaminenkin helpottuisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole ollut hajuongelmaa minkään hiekan kanssa, vaikka taloudessa on leikkaamaton kolli. :D

   Poista
  2. Yh, meillä haisee! Pissa nyt ei kamalasti (paitsi jos Kajsa pissaa viemärikaivoon), mutta molempien kakat...

   Poista
  3. Meillä ei onneksi haise edes numero kakkonen, tai sitten mulla ei oo hajuaistia.. :D

   Poista
 6. Tavallaan tekis mieli kokeilla pellettiä, mutta toi paakkuuntumattomuus on vähän inha juttu... Meillä käytetään Ökoplussaa ja se toimii hyvin, mutta leviää kissan mukana ihan joka paikkaan, ei auta edustamatot eikä katettu huussi ja tuo myös pölyää välillä niin, että meillä aivastelee sekä ihminen, että kissa kun huussia putsaillaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon aina luullu että Ökö Plus on pellettiä.. :D Nyt kun katoin tarkemmin niin sehän on semmosta murua! Aina näköjään oppii jotain uutta. :D

   Poista
  2. Sama firma tekee kyllä pellettejäkin, mutta ei oo tullu kokeiltua...

   Poista