keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Luovaa ajattelua

Muistatteko tämän postauksen, jossa hankin testiin Nutrolin Kissa-öljyä kyllästyttyäni Salmopetin pulloon, josta kaataessa pullo väistämättä öljyyntyi ennen pitkää pullon ulkopuolelta niin ettei siihen tehnyt mieli koskea? Päätin silti antaa Salmopetille vielä mahdollisuuden, sillä se on mielestäni hinta-laatusuhteeltaan oikein mainio öljy, mutta tuotteen pakkauksen suunnittelu on sen sijaan to-del-la syvältä!
Yleensä olen pärjännyt ihan hyvin Salmopetin kanssa, jos olen hankkinut 100ml pikkupullon, sillä siinä ajassa kun tuon kokoinen pullo tulee käytetyksi pullo ei vielä ehdi yhtä kamalaan kuntoon kuin isomman, 300ml pullon tapauksessa. En kuitenkaan millään raaskinut ottaa nyt pientä pulloa, sillä onhan isompi pullo tietysti litrahinnaltaan edullisempi. Tämä kuitenkin vaati sen, että piti keksiä luovia ratkaisuja öljyn annosteluun niin, että pullon ulkopuoli pysyy puhtaana ja öljyä tarjoilevan ihmisen mieli tyynenä. :D

Mulla on neljä suunnitelmaa:

Plan A
Vaihda Nutrolin-pullon "suukappale" Salmopet-pulloon.

IMG_1103

Plan A osoittautui toimimattomaksi, sillä Nutrolin-pullon suukappale oli aavistuksen liian pieni Salmopetin pullonsuuhun. Tätä kikkaa varten pitäisi kuitenkin vähän askarrella, sillä kyllä tuo Nutrolin-suukappalekin falskaa aavistuksen. Falskaus johtuu siitä, että suukappaleessa oleva ura on umpinainen, ja kun siihen kertyy tarpeeksi öljyä se valuu kaadettaessa pullon ulkoreunalle. Tämä asia on kuitenkin korjattavissa tekemällä pari reikää uran pohjaan, jolloin sinne joutunut öljy valuisi takaisin pulloon.

Plan B
Käytä Salmopet-pullossa kaatonokkaa.

IMG_1101

Oliiviöljyn mukana tuli tämmönen kaatonokka, mutta koska onnistuin pilaamaan oliiviöljyn (ilmeisesti oliiviöljyä ei kuulukaan säilyttää jääkaapissa..) niin kaatonokka jäi käyttämättömäksi. Kaatonokka sopi aikas hyvin Salmopet-pulloon, mutta saatan ehkä varmuuden vuoksi painaa sitä pulloa kohti kaadettaessa. Tämä suunnitelma vaatii toimiessaan todennäköisesti sen, että kaatonokkaa pitää uusia tietyin väliajoin, jos öljy haurastuttaa kaatonokan tiivisteitä. Olen nyt pari kertaa käyttänyt tätä metodia ja vaikuttaa erittäin lupaavalta! Kaatonokasta tulee muuten ihan semmonen huippukokki-fiilis, kun liruttaa öljyä suoraan pullosta lautaselle siksak-muodossa. :D Huonoksi puoleksi on muodostunut jo kuitenkin se, että kaatonokka pitää aina pestä käytön jälkeen ja vaihtaa tilalle normaali korkki.

Plan C
Salmopetin oma pumppu tai Full of Lifen pumppu

Salmopetin omaa pumppua en ole nähnyt missään myytävän, mutta ilmeisesti sellainen on olemassa. Huomasin kuitenkin Salmopetiä ostaessani vieressä olevat Full of Lifen pumput, kävisiköhän semmoinen Salmopet-pulloon, tietääkö kukaan?

Plan D
Laita Salmopet-öljyä Nutrolin-pulloon.

Plan D olisi tietysti yhtä toimiva kuin Nutrolin-öljy Nutrolin-pullossa. Tämä on varasuunnitelma siltä varalta, että Plan B ja Plan C osoittautuvat toimimattomiksi.

 photo separator_zps3c2a8047.png

Ehkäpä tämän myötä Salmopetin kanssa tappeleminen vihdoin loppuisi..!

10 kommenttia:

 1. Tuo kaatonokka näyttää hauskalta. :D Mie olen mennyt helpoimman kautta ja tyytynyt aina pyyhkäisemään paperilla pullon suun ympärystän käytön jälkeen, tosin kohta ei tarvi enää sitäkään tehdä kun nykyisen pullon jälkeen siirrytään käyttämään vain öljykapseleita, josta tulee samalla D- ja E-vitskut. :) Neulalla reikä kapselin pohjaan ja puristus ruuan sekaan, vielä tosin pitää hioa tekniikkaa, sillä sormet sotkeentuu siinä vaiheessa kun puristaa viimeisiä pisaroita siitä reiän lähettyviltä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen lisäksi että se näyttää hauskalta, sitä on myös hauska käyttää! :D Mäkin oon kyllä harkinnut kapseleihin siirtymistä, mutta vielä en ole viitsinyt.. Vasta ostin D-vitskutablettejakin, ja ne menis ihan hukkaan jos en niitä kissoille antais öljykapseleihin siirtymisen takia, ite kun syön vain hyvänmakusia purutabletteja :D

   Poista
 2. Meillä ei kelpaa kumpikaan öljy :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Meillä oli ennen sama juttu, ja pruuttasin Jadelle ruiskulla suuhun. Thank god sillä naksahti joku päässä ja nyt se rakastaa öljyä nuollen lautasen viimeiseen pisaraan. :D

   Poista
 3. Mulla on niin lyhyt pinna tuommoisten asioiden kanssa, että kokeilisin varmaan suoraan Plan D:tä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos Plan B ei toimi niin varmaan kyllä skippaan Plan C:n, koska oon laiska. :D

   Poista
 4. Oon tosiaan kanssa oppinu inhoomaan tota Salmopetin pulloa - ei luulis olevan kovin vaikeeta tehdä siitä sellasta, että ei ois ulkopuolelta ihan klähmänen hetikohta kun on ottanu käyttöön... Toi kaatonokka vaikuttais aika hyvältä idealta samoin kuin pumppukin, mutta mietin, että pääseeköhän noillakin molemmilla tavoilla pikkuhiljaa öljyä valumaan pitkin pullon reunoja enemmän tai vähemmän. Ainakin oliiviöljypullosta tulee kaatonokankin kanssa öljyinen jos ei ole tarkkana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis siihenhän riittäisi vaan paremmin suunniteltu suukappale, että öljy ei valuisi ja sotkisi pulloa ulkopuolelta.. Mä painan vielä tuota kaatonokkaa pulloa vasten ettei pääsisi mitään valumaan, ja tossa on kyllä hyvät eristeetkin vai miksikäs noita kutsutaan.. :D Mutta kyllähän noi eristejutut voi haurastua ajan myötä! Mutta saa nähdä miten käy..

   Poista
 5. Hetkonen. Onkohan mulla jokin viallinen Salmopetin pullo? :D Kertaakaan ei ole öljyt läikkyneet yli itse pulloa tahraamaan. Runsaasti sitä kyllä tulee, joten annostelu on vaikeaa, mutta muuten ei ole mitään vikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pidän itteäni kyllä aika etevänä pullosta kaatajana, mutta Salmopet ei vaan haluu tykätä musta..

   Poista