keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Viktorin Vänttiset

Somakissillä on muutamat Vänttisen pentuvaljaat, joita lainataan yhdistyksen jäsenille. Muistin sitten PetExpossa kysellä, että olisiko valjaita vielä vapaana, ja olihan niitä! Sain siis heti mukaani pikkuruiset valjaat Viktorille kevään ja kesän ulkoiluja varten. Ajattelin, että ehkä tänä tai seuraavana viikonloppuna voitaisiin Viktorin kanssa käydä ensimmäistä kertaa haistelemassa ulkoilmaa muualta kuin parvekkeelta käsin.. Viktor muuten rakastaa parveketta, se on heti salamana siellä kun ovi aukeaa!

IMG_1014
Aluksi valjaat oli vähän epämukavat..
IMG_1017
IMG_1020
IMG_1031
..mutta aika nopeasti Viktor rentoutui!

Messuilla harmittelin, kun sopivan kokoisia valjaita oli niin tylsissä väreissä, mutta kotona mieli muuttui ihan totaalisesti. Tuo tylsä, aika mitäänsanomaton neutraali beigen sävy nimittäin sopii ihan täydellisesti siniselle abylle! Olin ajatellut hankkivani Viktorille sitten joskus Vänttiset jossain vihreän sävyssä sitten kun poitsu on täysikokoinen, mutta saattaakin olla, että hankin saman väriset kuin nämä pentuvaljaat..

Olen muuten unohtanut esitellä ensimmäisen kunnon yhteiskuvan Hugosta ja Viktorista:

IMG_1006

Otin kuvan sunnuntaina. Kuva ei ehkä ole kaikista edustavin kummankaan osalta, mutta ei anneta sen häiritä. Kisut olivat nukkuneet pitkän tovin viekukkain kiipeilypuun pussissa, ja sitten kun ne siitä heräsi niin nappasin tämän kuvan. ♥

26 kommenttia:

 1. Hienot valjaat (: Antoiko Viktor laittaa ne ilman suurempaa rimpuilua?(= Meillä Mimmu ei oikein välittänyt kun valjaat puettiin päälle ensimmäistä kertaa. Voi olla ettei vielä tänä kesänä tai ehkä loppu kesästä päästään Mimmuakin ulkoiluttamaan (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin antoi laittaa, mutta saa nähdä miten se suhtautuu kun valjaita laittaa toisen kerran päälle nyt kun se tietää, mitä tuleman pitää.. :D

   Poista
 2. Voihan Vänttiset. Joka paikassa niitä kehutaan, joten pitäisköhän meidän Lillillekin nyt sellaiset hankkia, ettei neiti tunne oloaan ihan ulkopuoliseksi ja epämuodikkaaksi :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti hankkia Vänttiset. Meillä on kaikilla kissoilla Vänttiset enkä muita valjaita huolisikaan, Vänttiset on vaan yksinkertaisesti parhaat, turvalliset ja upea näköisetkin! :)

   Poista
 3. Oot varmaan onnesta soikeena, kun Hugo ja Viktor tulee niin hyvin juttuun kun Hugo ja Jade ei oo aina olleet noin läheisiä toistensa kanssa. :D
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä kyllä ihan vielä ole onnesta soikeana, sillä ei noi vielä kovinkaan kauaa toisiaan kestä noin lähekkäin.. Hugolla menee hermot kun Viktor vaan haluu leikkiä sen hännällä! :D Ja sama juttu Jaden kanssa.

   Poista
 4. Hienosti meni! EI mitään valjashalvausta, niinkuin meidän Cinnalla :) Väntttiset on muuten ihan parhaat. Ja niitähän voi Arjalta tilata sitten mittatilausmitoilla ja mielesellä värillään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedetään, kaikki meidän Vänttiset onkin suoraan Arjalta tilattu, koska muualla ei ole yhtä hyvä värivalikoima!

   Poista
 5. Ihana yhteiskuva... Molemmilla just niin sama ilme!
  Mä just tässä yhtenä päivänä hoksasin, että on menny toi valjaitten lainausaika vähän pitkäksi, pitänee nyt viikonloppuna näyttelyssä käydä palauttamassa ja katsoa jos ihan omat ostaisi... :) Vänttiset on kyllä ihan parhaat ku ne on niin kätevät pukea ja ottaa pois kissalta, ei oo täällä enää paluuta tavallisiin valjaisiin.

  VastaaPoista
 6. Vänttisiä täältäkin löytyy yhtä monet kun on kissojakin, koska ne vaan on parhaat ja bonuksena vielä niiden ulkonäkö ;) Ja tietty: kotimaista käsityötä.

  VastaaPoista
 7. Vänttiset on ihan ykköset ja tuo väri sopii Viktorille täydellisesti :)

  Hugolla on aina hyvät ilmeet kuvissa eikä taida poika jäädä yhtään huonommaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaisi tosiaan siltä, että Viktor on perinyt isänsä ilmeikkyyden.. ;D

   Poista
 8. Meilläkin Nala hetken arpoi Vänttisten mukavuutta mutta säännöllinen kotioloissa harjoittelu on tuottanut meilläkin tulosta. Eipä olisi emäntä uskonut että ne noin hyvät on, suosittelut tulee täältäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut valjaat päällä vasta kerran (kun nuo kuvat otin). Katsoo nyt harjoitellaanko vielä, vai pistetäänkö valjaat vaan niskaan ja pentu ovesta ulos, niin ettei valjaita ehdi ihmetellä! :D

   Poista
 9. Nätisti tosiaan sopii tuo beige siniselle abylle!

  Meilläkin vannotaan Vänttisten nimeen, Onnilta löytyy peräti kahdet (joista toiset syöty melkein poikki...) ja Ellalta yhdet. Ruskalta ei vielä löydy omia, lainaa välillä Ellan valjaita. Jossain vaiheessa kyllä tilaan Ruskallekin omat, tosin ongelmana on vihreän sävyn valitseminen... Ellalla on limenväriset, mutta ne on Ellallekin liian vaaleaa sävyä, saati sitten intensiivisemmän silmienvärin omaavalle Ruskalle... Keväänvihreätä varmaan testataan Ruskalle, ellen sitten tilaa jotain ihan muun väristä. Toisaalta voisinhan tilata vaikka Ellalle uudet keväänvihreät, ja sitten Ruskalle joku söpö kukkakuvio tai jotain. :D Onnin nykyiset valjaat ovat kirkkaankeltaiset, ai että sekin on muuten nätti väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä harkitsin aikanaan Jadelle joko niitä keväänvihreitä, tai sitten smaragdinvihreitä. Päädyin lopulta smaragdinvihreeseen, koska se sävy on samalla jadenvihreä! :D

   Poista
 10. Onkohan samat valjaat, joita pikku-Inu käytti viime keväänä/kesänä :') Nyt sillä on ihan omat, punaruskeat Vänttiset, mitkä sopii sen turkin sävyyn. Toi valjaslainaamo on huippujuttu! Ei tarvinnut ostaa omia pentuvaljaita, mitkä käy nopeasti pieneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaapi hyvin ollakin! :) Tosi kiva tosiaan ettei tarvitse vielä pentuaikana ostaa omia vlajaita, jotka kuitenkin jäisivät pieniksi.

   Poista
 11. Meinasinkin kysyä eka kuvan nähdessäni, että aiotko ostaa samanvärisenä aikuiskoon kun näyttää passaavan niin hyvin värit yhteen. :D Ihana tuo viimeinen kuva, on pikkuaby ja isoaby ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että joku muukin huomasi heti, että valjaiden sävy on kuin tehty siniselle abylle! Ja livenä yhteensopivuus on vieläkin parempi.

   Poista
 12. En malta olla hieman täydentämättä: Somakissin lainavaljaat on tehty nimenomaan aby- ja somppupentujen mitoituksella, eivät siis ole ns. hyllykokoja. tuo beige väri valikoitui siksi, että nahka on hieman erilaista kuin muissa väreissä ja kestää paremmin desinfioinnin eri käyttäjien välillä.

  Meillä valjaisiin totuttelu aloitettiin aikoinaan niin, että valjaat päälle muutama juoksutus huiskalelun perässä ja valjaat pois. Ensimmäiset kokeilut kestivät vain parikymmentä sekuntia, eikä pentu varmaan ehtinyt edes huomata valjaita. Toistin tätä muutamia kertoja päivässä pidentäen valjaiden päälläoloaikaa vähitellen. Valjashalvauksesta tai "kaatumataudista" ei ollut tietoakaan. Ulkoilmaan ja suuren maailmaan totuttelu onkin sitten ihan eri juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä kuulinkin, että kyseinen väri on valikoitunut desinfioinnin vuoksi. En viitsinyt itse niin tarkasti valjaslainaamosta tässä kertoa, kun blogia kuitenkin lukee paljon muiden rotujen omistajia niin turha mainostaa.. ;D

   Meille leikittiin huiskalla myös kun laitoin Viktorille valjaat päälle. Itse asiassa se leikki huiskalla tuossa kuvassa jossa poika on kiipeilypuussa. Tänään laitoin tosin vlajaat taas päälle ja mentiin suoraan ulos. Batman-paitakin laitettiin päälle, kun tuolla ulkona on vähän koleaa.. :)

   Poista
 13. Muistin tästä postauksesta, että mun pitää etsiä jostain Leokolla olleet pentuvaljaat ja palauttaa ne huomenna. Ne on ollut päällä viimeksi joskus syksyllä ja nauratti se vyötäröremmin koko, nyt ei varmaan edes tyypin kaula mahtuisi siihen. :D Meillä oli oranssit punaisella pennulla, niin sekin mätsäsi hyvin.
  Viktor on aivan huippusuloinen otus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oranssit varmaan sopii tosiaan hyvin punaiselle abylle! :)

   Poista