keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Soittokello

Tilasin vähän aikaa sitten Hugolle soittokellon eBaysta, koska halusin opettaa Hugon soittamaan sitä. Ei olla pitkään aikaan opeteltu Hugon kanssa uusia temppuja, kun en vaan ole keksinyt sille sopivia uusia temppuja. Voi olla, että sovelletaan soittokellon käyttöä vaikka johonkin hajutreeniin, vai miksi sitä nyt kutsutaankaan.. Eli jos jollain on hyviä hajutreenivinkkejä, niin kerro pois!

IMG_1037
Soittokello on vähän vino, valitin siitä eBay-myyjälle ja uusi odotteleekin jo postissa.

Hugolla ei kestänyt montaakaan treenikertaa, että se osasi soittaa kelloa. Ensin Hugo tajusi että soittokelloon pitää koskea tassulla. Se kuitenkin koski aluksi vain kello-osaan, eikä pikkuruiseen nuppiin, josta kellon saa kilahtamaan. Sitten kun sen pienen nupin päähän laittoi sinitarralla kiinni pienen pahvin palasen, Hugo tajusi heti että siihen pitää koskea. Aluksi Hugo ei saanut kelloa joka kerralla soimaan, mutta palkitsin sitä silti siitä, että tassu oli oikeassa kohdassa. Heti seuraavalla kerralla palkkiota ei tippunutkaan ennen kuin kello soi.

hugokello

Pitäisi alkaa piakkoin totuttaa Viktoriakin naksuttimeen. En kyllä tiedä mitä tästä seuraa, kun Viktor ei kykene vielä oikein keskittymään mihinkään kun herkut on esillä.. Mutta niinhän se oli Hugonkin kanssa aluksi. Silti jotenkin tuo pentumainen hössötys on sellainen juttu, että se saattaa hankaloittaa asioita jonkin verran! Joka tapauksessa Viktorin kanssa avautuu laajempi repertuaari temppuja opetettavaksi - Viktor kun ei esimerkiksi pelkää korkeita paikkoja kuten Hugo, eli voin opettaa (tai ainakin yrittää opettaa) Viktorin hyppäämään vaikka olkapäälle tms. Ensin tietysti aloitetaan näistä helpommista, jotka Hugokin jo osaa! Tulevaisuudessa haaveilen myös kahden kissan temppujen opettamisesta pojille.

Perjantain postauksessa näettekin videolla mm. soittokello-tempun! 

6 kommenttia:

 1. Khih, näen jo sieluni silmin, kuinka tuota kelloa rämpytellään keskellä yötä herkkujen toivossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä muuten rämpytetä, kun se on piilossa muulloin kuin treenatessa. Ja sitä paitsi Hugo ei tee yhtikäs mitään pyynnöstä ellei herkut oo näkyvillä.. :D

   Poista
 2. Kello kuulostaa kivalta tempulta! Ja kivaa, että Viktorin kautta temppumahdollisuudet laajenee! :) Kaikilla kisuilla on omat vahvuusalueensa, joten uuden kisun kanssa on aina jännää mitä temppuja on hyvä lähteä sille opettamaan ja onnistuuko kenties opettamaan jotain, mikä ei muiden kanssa onnistu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :) Nyt vaan pitää toivoa, että Viktor on yhtä nopea oppija kuin Hugo-isi! :D

   Poista