perjantai 12. kesäkuuta 2015

CATMAX

Se on täällä - CATMAX-kiipeilypuu nimittäin! Kauan siitä haaveilin ja nyt vihdoin raaskin sen hankkia. Kallista lystiä nimittäin tämä suomalainen laatu, mutta ajattelen tätä sijoituksena: Catmaxin käyttöikä kun on ihan eri sfääreissä kuin perinteisten pahvipuiden. Pulitin koko setistä postituskuluineen 518e.

IMG_9755
Mee pois, mä haluun sinne!
Ei kun nyt on mun vuoro, oo sä siellä yläkerrassa.

Meidän Catmax-kokoonpano

Super-runko
Pilvilinna
Laiskanlinna
Iso taso
Tuulenpesä
Pieni taso

catmax3
Ensin saatiin pieni ja iso taso paikoilleen.
hugocatmax
Hugo oli aluksi hieman epävarma uudesta kiipeilypuusta.
catmax2
Kaikki tasot paikoillaan.

Maalausurakka kesti neljä päivää, maanantaista torstaihin. Varmaan olisi mennyt kolmessa päivässä, mutta kun parvekkeella ei ollut tarpeeksi tilaa kaikkien tasojen samanaikaiseen maalaukseen, joten sitä piti vähän porrastaa. Maalasin maalikaupan tädin ohjeiden mukaan ensin pohjakerroksen laimennetulla maalilla, jonka jälkeen maalasin kaksi kerrosta normaalisti. Jätin tasoista maalaamatta ne kohdat, jotka ovat runkoa vasten, mutta kun tasot ovat paikallaan niin huomattiin, että maalaamattomat osat jää vähän pilkottamaan rakosista. Jossain vaiheessa varmaan maalailen ne piiloon, mutta nyt saavat kelvata tuollaisina.

IMG_9748
IMG_9762
IMG_9820

Kun puu sitten saatiin pystyyn oli siinä kissoilla ihmettelemistä. Ensimmäisellä kerralla Hugo kiipesi kiipeilypuuhun apinatyylillä hyvin hitaasti ja varovaisesti. Sen jälkeen sillä on ollut vaikeuksia päättää miten sinne kiipeilypuuhun oikein kannattaa mennä. Se on hypännyt avoimen ikkunan päälle ja sitä kautta tuulenpesään, pienelle tasolle hyppääminen selvästi epäilytti aluksi Hugoa jossain määrin. Viktor hyppäsi ikkunalaudalta kerran suoraan tuulenpesään, ja kerran se pääsi hyppäämään myös isolle tasolle samasta paikasta. Tuulenpesään pääseminen on myös ollut aivopähkinä. Hugo on mennyt sinne vaikeimman kautta, eli ison tason päältä tuulenpesän pienen rakosen kautta hivuttautumalla. Jade ei ole omin neuvoin vielä uskaltautunut Catmaxiin, vaan se on aina nostettu sinne. Alas se on kyllä osannut itse, paitsi pilvilinnasta se piti nostaa alas.

Catmaxin plussia ovat ehdottomasti erinomainen laatu ja se, että voit koota itsellesi mieleisen ja omille kissoillesi sopivan kokoonpanon useista eri vaihtoehdoista. Jos joku miinus pitäisi keksiä, niin nuo ruuvijutut joilla tasot kiristetään on aika rumia. Lähinnä siis nuo harmaamarmorin väriset, valkoiset on ok.

IMG_9757
Enpä tiiä, tykkään tästä vanhasta kiipeilypuusta enempi.. Toi uusi on vähän epäilyttävä!
IMG_9803
Okei, tykkään tästä uudestakin!
 IMG_9810
Tää on hyvä lymypaikka!

 photo separator_zps3c2a8047.png

Nyt pitäisi sitten päästä eroon vanhoista kiipeilypuista, ne ei mahdu oikein minnekään. Sen myötä pitää keksiä kissojen "pehmoleluille" parempi säilytyspaikka, sillä tähän asti niitä on pidetty kiipeilypuun kolossa. Nyt ne on väliaikaisesti valkoisessa pesässä. Vaihdettiin uuden kiipeilypuun myötä myös vähän järjestystä olohuoneessa. Olen jo pitkään miettinyt että hiekkalaatikoille on keksittävä parempi paikka, jossa lattialle päätyvä hiekka ei häiritsisi ihan niin paljoa kuin alkuperäisessä paikassa (siitä kuljetaan koko ajan ohi). Lipasto siirtyi siis sohvan toiselle puolelle ja hiekkalaatikot siirtyivät lipaston vanhalle paikalle. Olohuone näyttää heti jotenkin paljon valoisammalta, kun ikkunan lähellä ei ole mitään isoa huonekalua!

Mitä mieltä Catmaxista?

30 kommenttia:

 1. Hugo on kyllä niin mahdottoman ilmeikäs kissa!

  Tuli hyvän näköinen tosta teidän puusta! Mulla vielä kuultomaalipurkki odottelee, josko pääsisi catmaxin pintaan joskus, josko kesälomalla sitten. lopputulos ei tule olemaan yhtä hohtavan valkoinen kuin teillä, kun on sellainen läpikuultava maalikyseessä.

  Olen ihan samaa mieltä, että nuo ruuvit on rumia. Teillä ne sentään sopii edes jotenkin väreihin. Meillä on beigeä huopaa tasoissa, niin harmaamarmoriruuvit ei sovi sitten ollenkaan.

  Catmaxin plussapuoliin lisäisin vielä sen, että kun se on lattian ja katon väliin pingotettava niin se ei tarvitse alapäähän mitään isoa, painavaa ja tilaa vievää levyä, ja sen saa asennettua yllättävän pieneenkin paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä plussia nuo mainitsemasi! Tuosta on nyt paljon helpompi imuroidakin, kun on vain yksi tolppa. :)

   Poista
 2. Jospa se Hugokin alkaa pian tottumaan! :D Ihana kiipeilyhomma siitä tuli!
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se pikkuhiljaa, nytkin Hugo kököttää tuolla pesässä. :)

   Poista
 3. Tuo on hieno! Kyllä teillä siinä riittää ihmettelemistä ja kapuamista! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
 4. Catmaxista: Tykkään (tähän peukku ylöspäin)! Kevätvietit on nyt siis tyydytetty, kun pesää on rymsteerattu ja kissat ovat tyytyväisiä. Sehän on pääasia! :D

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää! Teillä onkin tosiaan aika sama setti kuin meillä, sillä erolla että meillä ei ole tuota pikkutasoa vaan sen tilalla iso taso köysireunalla. Ja meillä tietysti eri värisenä.

  Muunlaista kiipeilypuuta ei kyllä tänne varmaan vähään aikaan tule, Catmax kun on laadukas ja palvelu on erinomaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekään ei kyllä enää muuta puuta kuin tuo Catmax!

   Poista
 6. Tosi hieno. Luksuskissoille luksusta!

  VastaaPoista
 7. Mä ostin meidän kissoille myös Catmaxin joskus muutama vuosi sitten, pelkästään tuon rungon + pilvilinnan koska halusin että ne käyttäis tota runkoa kiipeämiseen. Noh... Sinne pilvilinnaanhan on aika vaikeaa päästä ellei ole tosi pitkät kynnet että saa sieltä napattua kiinni, mutta nyt taso on näppärästi takan vieressä jonka tasolta pääsee loikkaamaan. Jouduttiin kyllä ottamaan pilvilinnasta toi köysijuttu pois koska aby ei todellakaan mahtunut kulkemaan siitä muuten.

  Catmax on kyllä kivan ajaton ja laajennettavissa oleva, itseasiassa taidan ostaa ton saman tason pilvilinnan alle joka teilläkin on. siihen pääsee kiipeämään helpommin kuin pilvilinnaan.

  T. Jehu ja Nuubi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meilläkään ei oo kovin innokkaasti oltu menossa pilvilinnaan, saas nähdä otetaanko meilläkin nuo köydet pois jossain vaiheessa, josko se sitten auttaisi asiaan..!

   Poista
 8. Oishan se Catmax kiva ja laadukas (ruuvit on kyl hirveet), mutta meikäläisen tuloilla ei tollasta kyllä ikinä pysty hankkimaan... Tästä jos jonain päivänä pääsis vähän kaupoille kiertelee ni sais vihdoin hommattua tarpeet ihan omaan halpaan korvikkeeseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkkinä, että Ikea Hackers -sivustolta löytyy hyviä kiipeilypuuideoita jos haluaa (ja osaa, mä en osaisi) sellaisen itse nikkaroida! :)

   Poista
 9. Kaunis puu ja tarjoaa mahtavasti apinointimahdollisuuden! :D Meillä varmasti Raku ja Nora tykkäisi! Varmaan Haikukin. :D Hitsi, mie itse tykkään enemmän perinteisistä puista, mutta ehkä kissojen vuoksi tuo pitää pistää harkintalistalle... Jos joskus vuosien päästä olisi varaa ostaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apinointimahdollisuuksia kyllä löytyy, tosin meidän laiskimukset käyttää aika paljon vielä noita vanhoja kiipeilypuita. Saas nähdä minkälainen shokki tulee sitten, kun molemmista vanhoista on päästy eroon.. :D

   Poista
 10. Hauskoja kyllä nuo Hugon ilmeet :D tosi hieno tuo catmax, ja varmasti hyvää vaihtelua kissoillekin, kun joutuvat vähän enemmän kiipeilemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vaan kiipeilisivätkin! Vielä on ollut vähän laiskanpulskeaa meidän kattien meno kiipeilypuun suhteen.. :D

   Poista
 11. Onpas heillä nyt hulppea puu :)!
  Siis voi luoja noi Hugon ilmeet ...hahaha ... Jos osais vaan ihmisten kielen ... ;)!

  VastaaPoista
 12. Komea kokonaisuus ja varmasti mieleinen.
  Meillä Kassulassa on kaksi Catmaxin kokonaisuutta. Kestävät Kassun Keken kiipeilyä, oleilua ja välillä pientä painiakin hyvin. Parvekkeen telineessä vietetään toiminnalliset hetket ja sisätiloissa oleva Majakkatorni aurinkoparvekkeella on enemmän levon ja nautiskelun paikka.
  Erittäin tyytyväisiä olemme molempiin. Eivät hetku, kitku eivätkä ole meneet rikki vaikka kaksi vajaa kuusikiloista kollia niissä välillä kovaa menevätkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on tuo parvekkeen puu aika samanlainen kuin meillä! :)

   Poista
 13. Apua! On nuo vain niin sympaattisia tapauksia! Olen blogisi ihan tuore lukija, ja täytyy myöntää tämän vieneen sydämen näin kissanomistajana. Itseltänikin sattuu löytymään kilpikonna Norjalainen metsäkissa-risteytys Miona eli Minski :)

  löytyykö teiltä/oletteko kokeilleet sellaista laser-kissalamppua (kauheen vaikee keksiä sille ymmärrettävä nimi). Ovatko kissasi tajunneet sen :)

  - http://melkein-massan-mukana.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkoitat sellaista lattialle laitettavaa josta tulee laser lattialle, niin ei, sellaista meillä ei ole. Mutta normi "laser"lelu meillä on, ja siitä kissat tykkää. Eikä meillä kyllä ymmärretä että mistä se valo oikein tulee. :D

   Poista
 14. Meillä on kaksi Catmaxia ja molemmat maalattu, toinen valkoinen ja toinen musta. Esteettisesti puut on mun silmään kauniit ja kevyet, eikä vie tilaa juuri ollenkaan toisin kun tavalliset puut. Kissatkin tykkää, onneksi. Niihin mennään apinatyyliin ja ihan hyppimällä tasoille. Meillä tosin on vaan tasoja eikä pesiä.

  Paras puu ikinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän puuta voisi ehkä sanoa kevyeksi, mutta meillä kun on noita pesiä niin ne tekee puusta mun mielestä selkestä raskaamman. Varsinkin tuo laiskanlinna on kooltaan aika massiivinen! Toisaalta vähän häiritsee kun puu on vähän raskaampi, mutta toisaalta tykkään, kun kerrankin tasot on tarpeeksi isoja niin että vähän isompikin kissa mahtuu!

   Poista
 15. Catmax ei omaa silmääni oikein puhuttele, mutta tämä valkoinen on kyllä hienoin, mitä olen nähnyt. Hyvää työtä :) Ja Viktor on kyllä <3 Oma pentukuume nostaa taas päätään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Catmax ei varmastikaan ole kaikkien makuun! Kiva kuitenkin kuulla, että tää meidän puu on edes vähän nätimpi sun mielestä kuin muut.. ;D

   Teillehän sopisi vielä yksi kissa lauman jatkoksi, niin kissat ja koirat ois sitten tasapainossa! ;)

   Poista