perjantai 24. heinäkuuta 2015

Rotuseminaarissa

Tänään järjestettiin Hämeenlinnassa rotuseminaari, jossa käsiteltiin seuraavia rotuja: abessinialainen, somali ja kategorian IV-kissat. Rotuseminaarin järjestivät yhdessä Somakiss, Abys, Siam-Orient ja BaJaVa.

IMG_0885

Tilaisuus oli siis järjestetty tuomareille ja tuomarioppilaille, joita paikalle oli saapunut kokonaista 17 kappaletta. Aluksi oli power point -esitys, jossa käytiin rotuja läpi, ja sitten kutsuttiin kissat väreittäin eteen, joita seminaarin vetäjä, tuomari Eric Reijers, esitteli muille osallistujille. Siniset abyt oli heti ensimmäisenä, niin olin vähän pihalla siitä, että mitähän mun täytyy milläkin hetkellä tehdä. Ensin tuomari puhui yleisellä tasolla, jonka jälkeen katsottiin toinen sininen aby, joka oli jo aikuinen, ja sitten oli meidän vuoro. Kissa oli pöydällä aika vähän aikaa, enimmän osan ajasta pitelin Viktoria näyttelyasennossa, jossa poika viihtyikin oikein nätisti. Sen jälkeen kissa vietiin osallistujien lähempää syyniä varten. Mua jäi haittaamaan se, että esittelin Viktorin tosi nopeasti, kun olin ensimmäinen enkä tiennyt miten se kannattaa tehdä, joten mä vaan tyyliin kävelin pöydät läpi Viktor näyttelyasennossa, kun taas muut laittoi kissat pöydälle ja eteni hitaammin. Kyllä jotkut ehtivät silti Viktorin tickingiä ja pohjaväriä onneksi katsoa.

IMG_0884

Muistatteko, kun kirjoitin extreme abytyypistä aiemmin tässä kuussa? Siitä oli tietysti myös puhetta, ja useita esimerkkejäkin nähtiin kuvien muodossa. Harmi kun en muistanut ottaa kuvaa diasta, jossa näytettiin eri kattojärjestöjen alla vallitsevista abyn pään muodoista. CFA:ssa pää oli aika extreme, kun taas GCCF:ssä pää oli muistaakseni vanhempaa mallia korvatupsuineen. FIFe-pää oli sitten harmoninen välimuoto näistä kahdesta. Yhdessä diassa (tästäkään mulla ei harmikseni ole kuvaa) oli myös kuva kissoista, jotka oli rakenteeltaan selvästi itämaisia, mutta turkit olivat kuin abylla. En oikeasti osaa sanoa kumpia ne siinä kuvassa olivat, ja esittäjäkin taisi sanoa kyseisestä diasta, että hänelle ne eivät ole kumpiakaan!

IMG_0890
Esimerkkejä extremetyypistä.
IMG_0898
Sketsi (Nebuankhet Quetzalcoatl) hurmasi tuomarit ja tuomarioppilaat ♥
IMG_0927
Mukana oli myös yksi hopea-aby.

Seminaarissa sattui myös harmillisempi tapahtuma, kun eräs somali sai käsittääkseni jonkinlaisen kohtauksen. :( Yhtäkkiä alkoi vain kuulumaan hurjaa sähinää, ja sitten huhuiltiin äkkiä eläinlääkäriä, jollainen onneksi löytyi osallistujien keskuudesta. Mä sen sijaan sain tapauksen johdosta jonkinasteisen paniikkikohtauksen, eli jos joku ihmetteli että mikä mulle tuli niin siinä selitys. Sain itseni kokoon hieman ennen kuin Viktor nousi estradille, mutta pieni tärinä oli edelleen meneillään, minkä lisäksi hävetti kun mun naama oli varmaan ihan järkyttävän näköinen. Tämän takia mulla jäi osa esityksestä kuulematta, mikä on harmi, sillä koin oppivani paljon uutta siitä osasta, jonka ehdin kuulemaan.

IMG_0957
IMG_0963

Seminaarista saatiin kotiinviemisiksi seminaarilehtinen, joka sisältää tärkeää tietoa rodusta. Hugon kuvakin oli päässyt lehtiseen kuvaamaan abyn luonnetta. ♥

Sunnuntaina auton nokka kääntyy uudelleen kohti Hämeenlinnaa.
Muistakaa tulla moikkailemaan!

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa olleen mielenkiintoinen seminaari ja vähän jännitystäkin mukana... Toivottavasti kyseinen somppu on toipunut kohtauksestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännitystä oli tosiaan kerrakseen, mutta onneksi kissa on jo toipunut. :) Mutta kyllä se säikäytti varmasti kaikki paikallaolijat, ainakin jossain määrin!

   Poista
 2. Hahahaha ihana kun Hugo pääsi lehteen! Harmillista tosin tuo kissan ja sinun kohtaus... :(
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin mahtava kuva Hugosta, että ihan oikeassa paikassa se on tuossa lehtisessä, vaikka nyt itse sanonkin! :D

   Kuten jo tuossa ylempänä sanoin, niin kissa onneksi toipui kohtauksesta. Ja nyt mä vaan toivon ettei kukaan saanut ikuistettua punasilmä-Sonjaa kameran muistikortille..

   Poista
 3. Tosi kivoja kuvia olet saanut, vaikka siellä ei kovin hyvät valaistusolosuhteet ollutkaan! :)

  Lentävä Hugo on kyllä ehdottomasti paras otos kuvaamaan abysomppujen luonteen aktiivisuutta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ois pitäny käyttää Jutan tapaan salamaa niin ois saanu vähän lisää valoa, mutta laiskuus iski enkä jaksanut.

   Poista
 4. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta seminaarilta, kiva kun semmoinen järjestettiin!! :) Se on inhottavaa kun menee johonkin tärkeään tilaisuuteen eikä tiedä tarkkaan miten siellä kuuluu olla ja eritoten jos tekeekin sitten erillä tavalla kuin muut, mutta tärkeintä on, että Viktor pääsi esille. :) Tosi mahtavaa kun Hugon kuva pääsi lehtiseen, on kyllä niin upea kuva!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi mielenkiintoinen! Yritin kyllä kysellä etukäteen että mitä mun pitää tehdä, mutta alkuun tuntui olevan kaikki muillekin aika epäselvää kissojen esittelyyn liittyen. :D

   Poista
 5. Vau, hurjan mielenkiintoinen seminaari!

  VastaaPoista
 6. Varmasti mielenkiintoinen seminaari. Tuleeko siitä enemmän juttua jonnekin? Äärimmäinen tyyppi sopisi mielestäni Marsin kissapopulaatioon pohjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Somakissin lehteen on ilmeisesti jonkinlainen juttu tulossa, mutta en sitten tiedä että missä laajuudessa tai mistä näkökulmasta se seminaaria käsittelee. Kannattaa käydä rotupöydässä kyselemässä jos saisi nähdä tuon lehtisen, se on tosi informatiivinen! :)

   Poista