perjantai 3. heinäkuuta 2015

Teinileuka

Kerroin aiemmin blogissa, että Hugolla oli jonkin verran aknea leuassa. Ongelma saatiin kuitenkin parilla tuotteella nopeasti pois ja nyt leuka on oikein siisti. Tällainen tilanne oli kuitenkin pahimmillaan:

IMG_9927
Finnit ympyröity. Kuvaa voi tarkastella isompana Flickrissä klikkaamalla kuvaa.

Isoimman finnin kohdalta lähti hieman karvojakin. Se ei ehkä kuvassa näytä kovin isolta, mutta olin juuri ehtinyt rapsuttaa sitä kunnes älysin että kuva pitää ottaa. Hugo ei kuitenkaan rapsutellut leukaa mitenkään maanisesti.

IMG_9930

Akne hoidettiin pois Septidinillä ja Echinaforce-tipoilla. Kolmen-neljän päivän jälkeen leuka oli kunnossa, ihmeellistä! En odottanut, että se kävisi noin nopeasti. Tämän jälkeen leuassa on ollut ihan yksittäinen minimini finni, mutten ole niin pientä juttua alkanut hoitamaan. Olen tsekannut leuan joka päivä ja jos finnit alkavat taas lisääntymään niin sitten aloitetaan hoito uudelleen.

Onko teidän kissoja vaivannut joskus akne? 
P.S. Hugon tilanne ei ole läheskään paha, googletin juuri feline acne ja kuvahaku oli aika karun näköistä.. :o

24 kommenttia:

 1. Meillä on kaikilla ollut vuorollaan aknea. Perlalla oli sitä joskus jopa hännäntyvessä..
  Tuo Hugon leuka ei tosiaan näytä ollenkaan pahalta, eikä siinä taida olla varsinaista finniä ollenkaan, pelkkää "purua". Meilläkään ei onneksi kukaan ole kehittänyt leukaansa mitään varsinaista finnipaisetta.

  Katlan leuassa on nyt kesällä ollut jonkin verran purua. En ole sitä sen enempää toistaiseksi hoitanut, mutta kohta pitänee ryhtyä putsaamaan, jos se ei muuten rauhoitu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vain Hugolla ollut aknea. Nuorempana Hugolla oli semmonen paise, se erottui ihan selvästi kun kissaa katsoi suoraan edestäpäin, leuka oli niin toispuoleinen. Onneksi se kuitenkin parani myös suht nopeasti, vaikka isolta näyttikin!

   Poista
 2. Meillä oli Ruffella viime kesänä jotain mustaa töhnää leuassa ja suupielissä ylhäällä ja alhaalla. Karvaa lähti kun sitä rapsutti, eikä oikein edes viittinyt rapsuttaa kun se oli ihan semmosta rupi töhnää. Sit käytiin lääkärissä sen takia oltiin sillon just mökillä ja saatiin siihen lääkkeeksi kortsonipiikki o..O ja sitten se lähti pois ja kun mentiin kuukauden päästä taas mökille palasi akne ja kun käytiin lääkärissä saatiin taas kortsionipiikki.... Ei puhettakaan tommosista puhdistusaineista, tosi kivaa toimintaa taas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tepäs ootte saaneet herkästi kortisonipiikkiä. En nyt tiedä miten ihmisen ja eläinten aknet vertautuu toisiinsa, mutta ihmisillä kortisoni ei kuitenkaan kuulu aknen hoitoon, joten sen perusteella kuulostaa aika oudolta!

   Poista
 3. En tiennytkään et kissalla voi olla akne,mut hyvä kun löyty apu ongelmiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuulostaahan se vähän hassulta että kissallakin voi olla akne! :D

   Poista
 4. Pennillä on välillä mustapäitä, pari kertaa rapsuttanut karvat pois pieneltä alueelta, ja sieltä onkin löytyny taas mustapäitä.
  Morrikselta en oo koskaa löytäny mitään.
  Ruuti nyt ei oo kissa mut sillä on jatkuvasti muutama finni leuassa, ne tulee ja menee eikä aiheuta mitään ihmeempää. Alavatsassa on kans aina mustapäitä ja pari näppyä.
  Hurjia noi googlen tapaukset ._.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä meni Hugolla itestään ohi silloin kun sillä nuorempana oli, mutta kun tää vaan lisäänty niin aattelin että nyt kokeilen hoitaa. Olisi aika kamalaa jos menisi niin pahaksi kuin googlen kuvahaussa! :o

   Poista
 5. Hui, tietysti piti mennä heti googlaamaan... :D en tiennyt minäkään, että kissoillakin voi olla akne! Hyvä tietää, jos tulee joskus oireita, että noilla aineilla pitäis lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, muistan että olin vähän ihmeissäni kun Hugolla oli ekaa kertaa akne, en tainnut mäkään silloin tietää että kissoillakin voi olla.

   Poista
 6. Ilonallahan oli yksi pieni aknenpoikanen. Lähti pois tuolla puhdistusaineella muutamassa päivässä, eikä ole sen jälkeen näkynyt.

  VastaaPoista
 7. Ekasta kuvasta tuli Trypophobia mieleen... D:
  xoxo Mella

  VastaaPoista
 8. Meidän kissallamme oli vähän päälle kymmenen vuoden iässä paha akne, joka kyllä saatiin hoidettua, mutta finnejä tuli aina vain lisää. Tilanne kuitenkin rauhoittui kissan ollessa noin viisitoista. Sen jälkeen ei ole mitään huomattu, vaikka leukaa ollaankin ihan kunnolla tutkiskeltu. Tällä hetkellä kissamme on jo kaksikymmentäyksivuotias : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti ei sentään ollut yhtä paha kuin tuossa googlen kuvahaussa! Hyvä kuitenkin ettei akne vaivaa enää. :)

   Poista
 9. Kääk, ei kannata googlailla. :D Mie joskus googlasin miltä näyttää lievä ientulehdus ja tottakai niitä ääripäitä tuli vaan vastaan... :D Meillä on Noralla jonkin verran aknea, pitäisi kans putsailla, josko menisi yhtä hyvin ohi kuin teillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En taida googlettaa tota ientulehdusta.. :D

   Tuli noista aknekuvista mieleen ihan se, kun töissä katselin joskus Terveysportista aknekuva-arkistoa.. Kyllä ihmisilläkin voi akne mennä niin pahaksi että meinasi kyllä pahaa tehdä, ja tulipahan selväksi että saa olla tyytyväinen ettei itsellä ole tämän enempää näppyjä! :D

   Poista
 10. Meillä on Ellalla ja Onnilla ollut aknea (vuonna 2010), Ellan kohdalla kasvattaja epäili hormonitoimintaa syyksi (ilmestyi kuitenkin "pahimpaan teiniaikaan") , Onnin kohdalla mahdotonta sanoa miksi sille ilmestyi samaan aikaan aknea... Ellan kohdalla hoitui ihan parissa viikossa rapsuttelemalla sitä mustaa pois, Echinaforcea laittamalla ja hiukan Bepanthenia perään. Onnilla samoilla aineilla rumba kesti ihan älyttömän kauan, puolisen vuotta muistaakseni ja leukaan jäi selvät arvet. Pariin kertaan vetäsinkin Onnilta koko leuan karvattomaksikin hoidon helpottamiseksi, ja se auttoi aina hetkellisesti, kunnes taas karvan kasvaessa paheni.

  Tällä hetkellä jotkut kuivaruuat aiheuttavat selvästi Onnille aknea, mitään yksittäistä ruoka-ainetta en ole onnistunut kyseisistä ruokakokeiluista löytämään mikä sen voisi aiheuttaa, mutta nykyään tarkkaillaan herran leukaa jos ollaan syötetty väliaikaisesti jotain muuta ruokamerkkiä tai maisteltu näytepusseja. Viiimeksi taisi tuossa talvella olla leuassa iso, ikävännäköinen finni, joka jätti kyllä aika komean arven taas jälkeensä. Ei haluta kyllä tuota riesaa enään koskaan takaisin siinä mittakaavassa mikä se Onnilla oli silloin 2010-2011, huh. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugon aknen syystä en ole ihan satavarma, voi olla hormonaalista (aknen alkamisen aikoihin sillä oli yksi lyhyt mourukausi) tai sitten johtuu raksuista, joita yritin tuolloin syöttää pois.

   Poista
 11. Tasan on ollut aknea... Haftalla on tälläkin hetkellä puolet leuasta karvattomana mustapäiden takia. Hormonit eivät sovi meidän neidille ollenkaan. Onneksi ollaan kuitenkin vältytty finneiltä. Pyrimme putsaamaan Haftan leukaa lähes päivittäin, jotta mustapäät pysyvät hallinnassa ja todennäköisesti vaiva helpottaa taas sitten, kun Hafta laitetaan pillereille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on onneksi pysynyt leuka puhtaana, vaikken ole sitä puhdistanut ehkäisymielessä ollenkaan.

   Poista
 12. Heippa! Eksyin tänne lukemaan kissojen kanesta, ja olen jostain kuullut että voivat saada aknea ja mustapäitä myös ruoka-astioista; metallisista ja muovisista. Posliinisten ja lasisten astioiden ei pitäisi aiheuttaa mitään. Kannattaa siis ainakin varmuuden vuoksi vaihtaa ruoka/vesiastiat Posliinisiin tai lasisiin. :)
  T:Mia 5:den aknettoman kissanomistaja ja meillä on aina käytetty vain posliinisia ja lasisia astioita ihan sattumalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka-astioista johtuva akne on varmasti aika yleistä, mutta meillä se ei kyllä siitä johdu koska meillä on posliiniset ruokalautaset kissoilla. :)

   Poista