maanantai 6. heinäkuuta 2015

Vastaukset kysymyksiin

Kysy ja voita -postauksessa sain teiltä lukijoilta ihan kiitettävästi kysymyksiä, ja vieläpä oikein mielenkiintoisia sellaisia! Toivottavasti vastaukset ovat myös mielenkiintoista luettavaa! :)

 photo separator_zps3c2a8047.png

Mitä Viktorin sisaruksille kuuluu?

En ihan hirveästi tiedä mitä muille pennuille kuuluu. Riistatyttö meni ainakin sijoitukseen.

Mikä on Jaden lempipaikka?

Isin tietokonetuoli!

Meinaatteko ottaa joskus tyttökisun sijoitukseen, että saatte kokea ihanat pikkupentuset?


Jep, meillehän piti tulla sijoitusnaaras jo nyt, mutta tulikin Viktor sen sijaan. Seuraavana sitten tyttö! Saas kuitenkin nähdä milloin se on tulossa, voi nimittäin olla ettei tähän taloon tule toista tyttöä Jaden aikana.

Jos otat joskus tyttöpennun sijoitukseen, miten meinaat järjestää elämän kollien kanssa?

Sitten kun tyttö tulee, meillä ei enää ole leikkaamattomia uroksia. No problemo, siis! Mä jotenkin oletin että tää on ihan itsestäänselvä juttu.

Leikkiikö Jade Viktorin kanssa vai leikkivätkö pojat lähinnä keskenään?

Viktor jaksaa silloin tällöin yrittää kutsua Jadea leikkeihin, mutta ei Jade siitä innostu. Pojat leikkivät keskenään, mutta joskus Jade saattaa innostua poikien jahtausleikeistä ja liittyä jahtiin (:D) hetkeksi. Jade on kuitenkin sen verran totinen että sitten jos touhu kääntyykin niin että hän on jahdattavana, niin leikki ei ole enää kiva.

Mikä on Viktorin lempiruokaa tai -herkkua?

Nyt täytyy kyllä sanoa että sitä on ihan mahdotonta sanoa, sillä Viktor hotkii kaiken ruokansa/herkkunsa kuin se olisi sen suurinta herkkua. Ihan kaikki kelpaa!

Mikä on paras, kissan hoitoon liittyvä ostos, joka on helpoittanut omaa elämääsi eniten?

Ei tuu nyt muuta mieleen kuin Litter Locker. Tosin en ole käyttänyt sitä pitkään aikaan niin, että siinä olisi niitä sen omia pusseja, mutta toimii se ihan normaaleillakin pikkupusseilla kun avaa roskiksen puolesta välistä ja jättää pussin suun sitten siihen väliin kun laittaa sen kiinni. Nykyään roskis on myös vessassa eikä hiekkalaatikoiden luona, joten otan pussin roskiksen sisältä ja kannan sen hiekkiksille sen sijaan, että kantaisin koko hökötyksen. Tässä vielä havainnollistava kuva pussista:

IMG_9798

Mitä hiekkaa teillä käytetään?

Hajustamatonta Extreme Classic -mikrohiekkaa.

Minkälaiset kissanvessat teillä on käytössä?

Nuo taitaa olla CatIt-merkkisiä, joista olen poistanut katot. Aika isoja, jotta Jadekin mahtuu mukavasti tarpeilleen. Mahtuupa pojatkin samaan aikaan samalle hiekkikselle, vieressä olevasta toisesta hiekkalaatikosta huolimatta!

Onko jokaisella oma vessa?

Kaksi on ollut ihan riittävä määrä meidän kolmelle kissalle.

Mitä ruokia teillä yleensä syödään?

Raakaa, lähinnä broilerin eri osia. Joskus harvoin vaihtelun vuoksi myös kalkkunaa, nautaa ja possua, kissasta riippuen (kaikki ei tykkää kaikista, ja Jadelle ei mielellään anneta muuta kuin siipikarjaa munuaisjuttujen takia).

Tykätäänkö teillä ulkoilla?

Jade on tykästynyt ulkoiluun kovasti täällä Vantaalla! Se ei haluaisi millään lähteä sisään. Jade ei meinaa edes päästää lähelleen ulkona, kun se pelkää että se otetaan syliin ja viedään sisään. :D Viktorin kanssa läpimurto tapahtui aika äskettäin, eli nykyään se viihtyy hyvin ulkona, kunhan sää on hyvä. Hugo pelkää ihan kamalasti ulkona, mutta parvekkeella se tykkää olla.

Mihin asioihin kiinnität huomiota kissanpentua valitessa?

Mä meen väri edellä, eli ensin päätän minkä värisen katin haluan ja sitten vasta muita asioita. Tarkemmin esimerkiksi Viktorin valinnasta seuraavan kysymyksen kohdalla. Lisäksi voisin vielä lisätä, että tietyn pennun valinnan lisäksi on myös tärkeää kiinnittää huomiota pennun vanhempiin, kasvuolosuhteisiin ja kasvattajaan.

Kun suunnitelmat tyttöpennusta eivät onnistuneetkaan, millä perusteella valitsitte juuri Viktorin?

No edelleen tärkein kriteeri oli se sininen väri. Pentueessahan olisi ollut riistanvärinen tyttöpentu, mutta halusin juuri nimenomaan sinisen kissan seuraavaksi, joten valitsin sitten kahden sinisen pojan välillä. Koska toivoin pääseväni käymään pennun kanssa näyttelyissä, niin valittiin sitten Viktor, joka oli lupaavampi sillä saralla. Luonteessa pojilla ei ihan hirveästi eroavaisuuksia ollut, vaikkakin toinen poika oli hieman enemmän sylissä viihtyvää sorttia. Vähän harmittelin alkuun sitä jos Viktor ei viihtyisi sylissä, mutta toisaalta mullahan oli jo kunnon sylikissa eli Hugo. Myöhemmin on kuitenkin käynyt ilmi että kyllähän Viktor viihtyy sylissä vallan mainiosti!

Mitkä on sun top 5 kissarodut?

1. abessinialainen
2. norjalainen metsäkissa
3. brittiläinen
4. ocicat
5. singapura

Abessinialainen on kirkkaasti mun lempparirotu. Abylla on ihan mahtava luonne! Turkin helppohoitoisuus on mulle tärkeää ja värit on myös mun mieleen.

Norjalainen metsäkissa ei turkin pituutensa puolesta kuuluisi tälle listalle, kun mulle on tullut selväksi ettei turkin hoito oo mun juttu. Silti se on ensimmäinen kissarotu johon tutustuin ja sen vuoksi se onkin mulle tärkeä rotu ja ansaitsee paikan tällä listalla. Norski on mun mielestä söpöin pitkäkarvarotu, ja norskin pään muoto on eniten mun mieleen kaikista kissaroduista. Norskin luonteessa on kuitenkin toivomisen varaa.

Siniset britit on hurjan nättejä! Ja golden tipped -britit myös. Ennen haaveilin sinisen tai amber-värisen norskin omistamisesta, mutta sininen tai golden tipped -britti voisi olla turkin pituuden puolesta nykyään varteenotettavampi vaihtoehto joskus tulevaisuudessa. Luonteen puolesta tämä rotu eroaa muista listan vilkkaammista kissaroduista (poislukien norski).

Ocicatin ja singapuran taustalta löytyy abyverta, joten siinä mielessä nämä on luontevia valintoja listalle. Tykkään singapuran seepianvärisestä tickingturkista, vaikka hieman samantyyliset hopea-abyt ei kuitenkaan kuulu mun mieltymyksiin.

Jos sinun pitäisi valita vielä yksi uudenrotuinen (eli jokin muu kuin norski tai aby) kissa lemmikiksi, minkä rotuisen ottaisit?

Edellisen kysymyksen perusteella sanoisin brittiläinen, mieluiten se sininen koska olen heikkona sinisiin kissoihin.

Mitä Harry Potter-kirjojen hahmoja kukin teidän kissoista muistuttaa eniten ja miksi?

Hmm, mielenkiintoinen ja haastava kysymys!

Jade olisi selvästi Minerva McGarmiva. Tiukkoja tätejä molemmat! :D

Hugo on vaikea! Hugo on pelkuri mutta kuitenkin älykäs ja äärimmäisen kiltti, mikä on aika haastava yhdistelmä. Ajattelin että joku Puuskupuheista olisi varmaankin lähimpänä, ja päädyin lopulta Justin Finch-Fletchleyyn.

Viktorin kohdalla päädyin Seamus Finniganiin. Mulle tuli vaan mieleen se kun Seamus aina räjäyttelee kaikenlaista, ja sitten ajattelin Viktoria. :D Viktorinkin pitää kokeilla kaikkea, ja joskus voi käydä hullusti, mutta se ei menoa haittaa! Viktor on saanut nimensä Viktor Krumin mukaan vaikka näiden kahden välillä ei oikein ole samankaltaisuuksia, muuten kuin että Viktor välillä sinkoilee kuin huispauskentällä konsanaan!

Jos saisit ottaa lemmikiksi ihan minkä vaan kaikista maailman eläimistä (lajityyppiset olosuhteet olisi kanssa ihan kohdillaan tässä mielikuvitusleikissä) niin mikä se olisi?

Kauhean vaikea valita! Vastaan nyt tylsästi ja ennalta-arvattavasti että tiikeri.

Mikä on teidän lempitemppu?

Hugon lempitemppu mangustiasento. En nyt sanoisi että Jadella olisi jokin lempitemppu, vaikka se muutaman osaakin.. Viktor ei osaa vielä temppuja.

Mikä on mielestäsi paras tapa aktivoida sisäkissaa?

Ihan perus leikittäminen, siitä kun taitaa innostua kissa kuin kissa. Ulkoilu ja temppujen opettelu on myös mainioita tapoja aktivoida, mutta niissä on vaan se ongelma ettei kaikki kissat niistä innostu. Hugolle paras on temppujen opettelu, Jadelle ulkoilu/leikittäminen ja Viktorille vielä tässä vaiheessa leikittäminen. Haluaisin kokeilla jossain vaiheessa kissa-agilityä Viktorin kanssa!

Jos kissasi olisivat jotain muita eläimiä kuin kissoja, mitä ne olisivat luonteen perusteella ja miksi?

Hugo olisi hiiri! Kaipaako tämä edes selittelyjä..?
Viktor olisi leijona, koska se ei pelkää mitään!
Jade olisi kimalainen, koska ne on hieman laiskahkosti lentäviä karvaisia palloja, jotka kuitenkin tarvittaessa kiukustuvat.

Tämä oli ehdottomasti vaikein kysymys, Jaden ja Viktorin eläimiä oli tosi haastava keksiä! 

Mitä pahojaan teidän kissat tekee saadakseen huomiota esimerkiksi kun luet kirjaa tai yrität nukkua, mutta tyypit haluaisi, että vietät tämän ajan heidän viihdyttämiseensä?

Jade pureskelee kaikenlaista. Viktor vaan hösöttää ympäriinsä, ja joskus se voi vaikka  nappaista ihmistä pienesti hampaillaan. Hugo on kiltti poika, se ei oikeastaan tee mitään ärsyttävää. Jos se haluaa huomiota ja mä vaikka istun tietokoneella, niin se nojaa tuoliin niin että se on takajaloillaan, ja toisella etutassulla täppää mua selkään/mahaan, että "hei, mä oisin tässä, tehtäiskö jotain yhdessä?"

Mikä on paras ottamasi kuva kaikista kissoista erikseen?

IMG_2677
Niin kaunis tyttö ♥
IMG_8691
Meinasin valita Hugostakin poseerauskuvan, mutta sitten muistin tämän kuvan. Ihan hyvä, sillä Hugosta on liikaa tosi hyviä poseerauskuvia, vaikka itse sanonkin.. ;D Valinta olisi siis ollut niiden välillä todella vaikea!
IMG_0433
Pentu poseeraa.

Voisitko kuvitella ottavasi löytöeläintalosta kissaa vai pysytteletkö rotukissoissa?

Voisin kuvitella, mutta tällä hetkellä pysyttelen rotukissoissa. Mulle on tärkeää, että tiedän kissan taustoista mahdollisimman paljon.

Minkä tempun haluaisit opettaa Hugolle tai Viktorille?

Viktorille haluan opettaa olkapäälle hyppäämisen! Hugolla on harjoittelun alla noutaminen, saa nähdä onnistuuko se (nyt on ollut aika pitkä tauko treeneissä taas, tällä hetkellä Hugo osaa ottaa lelun suuhun, muttei kuljettaa sitä), Viktorin kanssa noutaminen voisi olla myös ihan kiva temppu, kun se tekee sitä välillä muutenkin.

Mikä on paras asia Jadessa?

Se, kun Jade tulee mahan päälle makoilemaan ja pyörähtää siitä kainaloon selälleen! Se on niin söpöä. ♥ Tai ihan vaan selälleen kierähtäminen ja massusilitysten kerjääminen jos Jade makoilee vaikka pöydällä. Pojat ei yhtään tykkää massusilityksistä, mutta Jade tykkää senkin edestä!

Miksi sinulla on juuri kissoja?

Kissa valikoitui yksinkertaisesti sen takia, että meillä oli kissa jo silloin kun mä olin pieni. Tuttu ja turvallinen valinta siis.

Mikä kissoissa on parasta?

Mä tykkään siitä, että kissat on sellasia tietyllä tavalla itsenäisiä, mutta kuitenkin kaipaavat ihmisen seuraa. Kissat eivät myöskään "mielistele" omistajaa, mutta kuitenkin osoittavat hellyyttä.

Mikä on mielestäsi tärkein neuvo kissojen totuttamisessa toisiinsa?

Älä laita kissoja "kylmiltään" nenäkkäin! Eli ei niin, että tuot boksin keskelle olohuonetta ja päästät uuden tulokkaan sieltä ulos niin, että sitä on heti vastassa entuudestaan taloudessa ollut/olleet kissa/kissat.

Miten paljon enemmän aikaa viikossa käytät Jaden turkin hoitoon viikossa verrattuna poikien turkkeihin?

Poikien turkkeihin en käytännössä kajoa ollenkaan muuta kuin silittämällä. Jaden turkkia tulee siis automaattisesti hoidettua enemmän, tosin siinäkin pitäisi olla ahkerampi! En todellakaan saa aikaiseksi harjattua sitä edes kerran viikossa. *nolo* Kyllä mä sormin tutkin aina pahimmat takkukohdat (kainalot ja kauluri) ainakin kerran viikossa ja availen ne myös käsin, mutta kunnon harjausta on ehkä parin-kolmen viikon välein. Pojat tosin tarvitsevat ajoittaista pesua, Hugo rasvoittumisen ja Viktor näyttelyiden takia. Jade pestän vain, jos se on sotkenut turkkinsa hiekkalaatikolla, eli nykyään onneksi todella harvoin.

Jos ottaisit neljännen kissan niin minkälainen se olisi?

Abessinialainen sijoitusnaaras. Värillä nyt ei niinkään väliä enää ole, kun mulla on jo molemmat mun lemppari aby-värit, riista ja sininen. :)

Voisitko kuvitella elämää ilman kissojasi?

Lyhyesti ja ytimekkäästi: en.

Mistä kissasi nimet ovat peräisin?

Jaden nimen taustalle ei sinällään liity mitään erikoista, paitsi että serkkuni ehdotti nimeä ja mä sitten tykkäsin siitä niin että nimesin Jaden Jadeksi. Pojat ovat sen sijaan saaneet nimensä populaarikulttuurin hahmojen mukaan. Hugo sai nimensä Lost-sarjan Hugon mukaan ja Viktor on nimetty Harry Potter -kirjasarjan Viktor Krumin mukaan.

Käykö teillä paljon vieraita? Miten kissat suhtautuvat vieraisiin?

Meillä käy aika vähän vieraita. Jade ei vierasta ollenkaan, ja sen pitää päästä aina nuuhkimaan vieraan kengät ja laukut. Hugo vilahtaa silmäräpäyksessä sängyn alle jos vieras on uusi. Hugo on tottunut vain yhteen meillä hieman useammin käyvään vieraaseen, jolloin se ei lähde sängyn alle. Sen sijaan Hugo käyttäytyy välinpitämättömästi. Sitä ei voisi vähempää kiinnostaa, kun vieras on todettu vaarattomaksi. :D Viktor tykkää vieraista, se tulee tervehtimään ja ei ole moksiskaan, jos vieras ottaa sen vaikka heti syliin!

 photo separator_zps3c2a8047.png

Oliko jokin vastauksista erityisen yllättävä?

15 kommenttia:

 1. Ehkä se oli vähän yllättävää, että Hugo on vähän tuollainen "nössö". :D

  VastaaPoista
 2. Kivat vastaukset! Ihana tuo Hugon hyppyasento!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Hugon kuva on kyllä ehkä erikoisin kuva jonka olen tähän mennessä ottanut! Ja muutenkin yksi parhaimpia ottamiani kuvia ylipäätään. :)

   Poista
 3. "Mä tykkään siitä, että kissat on sellasia tietyllä tavalla itsenäisiä, mutta kuitenkin kaipaavat ihmisen seuraa. Kissat eivät myöskään "mielistele" omistajaa, mutta kuitenkin osoittavat hellyyttä."

  Siinä se on täydellisesti kyteytettynä, miksi kissat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli tuossa vähän vaikeuksia selittää mitä tarkoitan, mutta ilmeisesti onnistuin ilmaisemaan sen hyvin kun kerran säkin olet samaa mieltä! :)

   Poista
 4. Mikään kysymyksistä/vastauksista ei yllättänyt, niiden vähäinen määrä kylläkin... Oisin aatellu, että enemmän tiedonhaluisia ihmisiä ois kyselly asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oisin halunnu enempi kysymyksiä! Kysymyksiin vastaaminen on kivaa, tosin muutaman kysymyksen kohdalla se oli aika haastavaa.

   Poista
  2. Mä ainakin taisin missata koko postauksen :( Varmaan moni muukin on ollut kesäkiireiden takia poissa koneelta. Mutta: näitä oli tosi kiva lukea!

   Poista
 5. Oih, noi kuvat on kyllä aivan mahtavat! ♥ Hienoja kysymyksiä ja vastauksia, aika yllättävänä tuli, ettei neljättä kissaa ole mahdollisesti tulossa vielä pitkään aikaan! Uskotko, että Jade ahdistuisi isommasta kissamäärästä vai onko kyse enemmän ihmisten määrämieltymyksestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jade ei varmaan tykkäisi siitä että lauma kasvaisi entisestään, kun ei se edelleenkään näytä olevan hyvää pataa Viktorin kanssa. Lopullisesti asia kuitenkin ratkeaa vasta sitten kun Viktor tuosta kasvaa ja rauhoittuu, sillä nyt Jade ei ole heti murisemassa Viktorille, jos poika on ihan rauhassa eikä hösellä mitään Jaden lähettyvillä.

   Lisäksi on alkanut tuntua siltä että mä en ehkä ole vielä valmis ottamaan toista tyttöä, kun Jade on mun prinsessa ja en halua viedä sitä "kruunua" siltä. :D

   Poista
 6. Ei mulle nyt tullu mitään mieleen, vaikka vastaukset luin kun ollaan niin paljon jo puhuttu kaikesta näistä aikaisemminkin. :D Mutta kiva postaus ja kattava kaikin puolin! :)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aika arvattavissa, että tässä postauksessa ei ollu sulle paljoa mitään uutta! :)

   Poista
 7. En tunne norskeja yhtään, tekeekin mieli kysyä, mikä siinä luonteessa sitten on vikana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sanoisi että luonteessa on sinällään mikään vikana, mutta haluan että kissa on sosiaalisempi ja aktiivisempi. Kyllä Jadekin osallistuu ja kiinnostuu asioista perus hyvin kasvatetun kissan tavoin, mutta ei se vedä abylle vertoja, lähellekään.

   Poista