maanantai 17. elokuuta 2015

Munuaiskontrolli

Edellisestä munuaiskontrollista on noin puolisen vuotta aikaa, ja jos joku ei muista/tiedä mistä on kyse, niin kannattaa lukea tämä ja tämä postaus. Mennään suoraan asiaan, eli tuloksiin.

IMG_1553

Kreatiniini oli taas laskenut hieman. Edellisellä kerralla se oli 228 (ja sitä edellisellä 245), ja nyt se oli 214. Viitearvon yläraja on 212. Ureassa ei ollut muutoksia, eli se oli edelleen viitearvojen sisällä, mutta ylärajalla. Elektrolyyttiarvot olivat mainiot. Virtsan pH oli hyvä, sedimentti oli puhdas (=ei kiviä tms) ja ominaispainokin oli huippuluokkaa. Virtsarakon seinämä näytti olevan myös hyvässä kunnossa. Hyviä uutisia siis kaikin puolin! Seuraava kontrolli on vuoden päästä, ellei sitä ennen tule muutoksia Jaden vointiin.

Jade sai taas kovasti kehuja reippaudestaan, neiti pysyi hyvin paikallaan sekä verikokeen että pissanäytteen oton yhteydessä. Pissanäyte otettiin siis suoraan virtsarakosta ultran avustamana.

IMG_1577
Turkin pesu on tärkeää pissanäytteen oton jäljiltä, sillä virtsaa voi vuotaa vaihtelevissa määrin. Viimeksi vuosi ihan lammikoiksi asti, mutta tällä kertaa ei juuri nimeksikään.

Kyselin siinä samalla myös vähän akillesjännejutuista (koska halusin jutella näistä asioista myös kissoihin erikoistuneen eläinlääkärin kanssa), ja kuulemma voi hyvinkin mennä jopa kuukausi paranemisessa. Tällä hetkellä tassu on ollut kipeänä kaksi ja puoli viikkoa. Harvoin tämmöistä aletaan leikaamaan ellei jänne ole mennyt kokonaan poikki, sillä leikkauksen jälkeisessä hoidossa on omat ongelmansa. Tassu oli viikonloppuna tosi hyvä, mutta eilen illalla ja tänään se on taas ollut kipeämpi. Asiaa ei auta se, että kipulääkkeen antoväli pääsi kasvamaan nyt useammalla tunnilla kun saatiin lisää kipulääkettä vasta tänään iltapäivällä, ja kun yritin sitä antaa ruuan mukana eläinlääkärikäynnin jälkeen niin Jade oksensi kaikki ulos. Taisi syödä liian innokkaasti, kun olin ostanut sille lohdutukseksi kaupasta Shebaa. Ahmatti mikä ahmatti!

14 kommenttia:

 1. Erikoinen juttu nuo viitearvot. Meidän Sofin koetuloksissa on urean viitearvot 3,6-10,7 ja crean 27-186. Ja muissakin meillä nuo ylärajat olivat alemmat kuin teillä, paitsi glu, joka oli suunilleen sama. Voiko noissa olla eroa lääkäriasemien välillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisellä kerralla kun näistä arvoista tuli puhe, niin muistaakseni eläinlääkäri sanoi että jonkun asteikon mukaan olisi ylärajalla ja toisen mukaan selvästi yli eli kyllä, erilaisia asteikkoja on olemassa. Onko nuo erot kuitenkaan sitten niin merkittäviä, kun ottaa huomioon että viitealueet on aika laajoja..?

   Poista
  2. Täytyykin kysyä ensi kerralla meidän ell:ltä myös. Sofilla tosiaan on vain crea koholla (215), mutta urea ok. Puolen vuoden päästä kontrolli.

   Poista
  3. No niin teillä on sitten krea samoissa lukemissa kuin meillä tällä hetkellä!

   Poista
 2. Ihania uutisia!! Näyttää siltä, että Jade on munuaisten osalta terve kisu, mistä lie syystä arvo oli hieman enemmän koholla alunperin... ♥ ♥ ♥

  Kurjuus kun ehti jo näyttää jalka hyvältä ja sitten taas huononi. :/ Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Kiva että munuaisarvot ovat laskeneet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! :) Toivottavasti saataisiin jätettyä tämä munuaisasia taakse, mutta eihän sitä koskaan tiedä jos se tuosta vielä jossain vaiheessa paheneekin.

   Poista
 4. Reipas Jade! Lääkäreiden lempilapsi. Hienoa, että arvot ovat rajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jade piristyi myös heti, kun koettelemusten jälkeen sai Cosma-herkkuja, jotka olin ottanut reppuun mukaan juuri sitä varten. :)

   Poista
 5. Hyviä uutisia on aina kiva kuulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa vaan tulisi hyviä uutisia tassustakin ensi maanantaina!

   Poista
 6. Munuaishommat jeeee, jalkahomma buuuuu :/

  VastaaPoista