maanantai 3. elokuuta 2015

Tassutohtorilla

Jade pääsee taas kantamaan kortensa kekoon blogin sairastelukertomusten osalta, valitettavasti.

IMG_1299

Jade alkoi yhtäkkiä ontumaan toista takajalkaansa torstai-iltana. En sitten tiedä oliko se alkanut jo päivemmällä, kun itse olin töissä ja mies ei osannut sanoa vaikka olikin lähes koko päivän kotona kesäloman ansiosta. Perjantai-aamuna soiteltiinkin sitten eläinlääkäriaikaa, ja saatiin lopulta aika tälle päivälle Eläinsairaala Aistiin (jossa ollaan käyty Jaden kanssa pari kertaa aiemminkin), kun CatVetissä ei ollut perjantaille eikä maanantaillekaan aikoja. Varasin kuitenkin samalla Jadelle CatVetistä munuaiskontrolliajan parin viikon päähän, jännityksellä odotetaan että mihin suuntaan se homma on kehittynyt..

Mutta mitä siitä jalasta sitten selvisi? Kun viikonloppuna kopeloin itse jalkaa, en meinannut millään löytää tarkkaa kipupistettä, vaan tuntui että Jade arastaa välillä tassua anturan kohdalta ja välillä nivusesta tai jostain siltä väliltä. Lopulta sain kuitenkin paikannettua kivun kinnerniveleen, jonka eläinlääkäri sitten vastaanotolla varmisti. Ontuminen on kuitenkin sen verran lievää, ettei otettu vielä röntgenkuvaa jalasta, vaan odotellaan vielä viikko ja jos jalka vaivaa edelleen, niin sitten kuvataan. Ja tietysti aikaisemmin jos vaiva pahenee. Viikonlopun aikana ei tapahtunut minkäänlaista muutosta suuntaan tai toiseen.

IMG_1290
Välillä Jadekin saa nauttia parvekkeesta ihan omassa rauhassaan, kun oven laittaa raolleen niin ettei pojat mahdu välistä.

Hoito-ohjeeksi saatiin tulehduskipulääkeen anto ja lepo. Tulehduskipulääke ei tuota ongelmia, mutta mitenpä kiellät kissaa hyppimästä pöydille? Meidän pitää varmaan teljetä Jade makkariin, kun siellä ei ole mitään kovin korkeaa tasoa. Jade oli viikonlopun yöt aina telkien takana ettei Viktor turhaan juoksuta sitä, mutta päivät se on saanut olla vapaasti asunnossa tähän asti kun sitä on voinut valvoa. Jade ei tykkää että sitä tuolla tavalla rajoitetaan, mutta pakko kai se on.

Peukut pystyyn, että kyse on vain revähdyksestä!
(Mä oon sonjamaisesti käynyt mielessäni läpi kaikki mahdolliset diagnoosit revähdyksestä syöpään..)

28 kommenttia:

 1. Pidetään peukkuja! Toivottavasti lepo auttaa.

  VastaaPoista
 2. Voi mahoton ei siis mitään tarkkaa juttua siellä osattu sanoo... no jospa ensi kerralla jos kipu jatkuu tai lähtee toivottavasti itsekseen pois. :(
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vaiheessa ei ilmeisesti oo vielä syytä epäillä että se ois mitään vakavaa, joten siksi seuraillaan. Mä oon kuitenkin paatunut pessimisti ja oletan että viikon päästä ollaan siellä röntgenkuvissa..

   Poista
 3. Toivottavasti kyseessä on vain revähdys ja että se paranee nopeasti!

  VastaaPoista
 4. Miten estää kissaa hyppäämästä. Siinäpä on työtä, kun kissa tykkää korkeista paikoista. Good luck!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin! Jade varsinkin rakastaa kaikilla pöydillä ja muilla kovilla tasoilla hengailua, joten..

   Poista
 5. No höh, onpa mälsää tuommoiset kipuilut :( Toivottavasti on tosiaan vain se revähdys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syy selvinnee viikon kuluessa, joko jalka paranee ja kyseessä on revähdys, tai sitten ei jolloin kyse on jostain muusta! Voi Jade parkaa, kun sillä on noiden tassujen kanssa ollut aikaisemminkin ongelmia (=yksi varvas amputoitu kun murtui tapaturmaisesti)..

   Poista
 6. Voi Jadea, toivotaan ettei tuo ole mitään vakavaa! Pöydille hyppimistä on vaikeaa estää, mutta kannattaa laittaa pöytien viereen tuoleja tai jotain muita vastaavia korokkeita, jotta rasitus jaloille olisi mahdollisimman pieni. Meidän Eemelilläkin saattaa nyt olla jotain jalkavaivaa. Sen reisilihakset välillä värähtävät hieroessa ja se tuntuu Eemelistä selvästi inhottavalta, joten mun täytyisi varmaan varata aika fysioterapeutille. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on yks vaihtoehto.. Onneksi Jade pääsee lempipaikalleen eli lipaston päälle ilman korkeita hyppyjä sohvan kautta.

   Ai teilläkin jalkavaivoja, höh! Toivottavasti fyssari auttaa teillä ja vaivat kaikkoaa! :)

   Poista
  2. Joo, meidän Kiirallahan on nivelrikkoa ja tuon sukurasitteen takia myös Eemelin lonkat kuvattiin, ja ne olivat ihan puhtaat. En sitten tiedä mikä ihme niitä lihaksia jumittaa.

   Poista
  3. Mä mietin että voisiko tää Jaden juttu olla nivelrikkoa. Kun googletin tuon kinnernivelen pikaisesti ell-käynnin jälkeen niin luin jostain että kyseinen kohta on eräs otollinen nivelrikkokohta!

   Poista
 7. Toivotaan parasta, että selviätte vain revähdyksellä! :/

  VastaaPoista
 8. Äh, kurjaa kun teilläkin on näitä lääkärijuttuja. Pidämme peukut ja tassut pystyssä, että on vaan ohimenevä revähdys. Jospa Viktor on vaan leikittänyt rouvaa liikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se mahdollista että Viktor on Jadea juoksuttanut, ja Jade on sitten käänyt vaikka johonkin jumiin tms.. Ei voi tietää!

   Poista
 9. No voi, toivottavasti kipu menee ohi vähemmällä hyppimisellä ja kipulääkkeellä.

  VastaaPoista
 10. Kovasti paranemisia Jadelle, toivottavasti lääkitys auttaa! :( Ja tsemppiä munuaiskontrolliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkityksestä ei kyllä ole ollut mitään näkyvää apua. Annettiin samaa kipulääkettä jo sunnuntaina. Halusin kuitenkin sitä samaa lisää kun se on parempi vaihtoehto munuaisvaivaisille!

   Poista
 11. Voi Jade-raukkaa :/ toivottavasti olis vain revähdys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jade on kyllä onneksi ollut ihan reipas, ei siis näytä yhtään reppanalta vaikka vähemmän liikkuukin. :)

   Poista
 12. Toivottasti olisi vain revähdys! Muistan tuossa toukokuussa kauhistuneeni, kun Ruska ison pentumasunsa kanssa hyppäsi alas sängyltä ja rääkäisi - pari minuuttia ontui silloin jalkaansa, onneksi meni nopeasti ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää Jaden ontuminen on tosi lievää, mutta ontuu se kuitenkin sen verran että sen huomaa. Luulis että semmonen parantuis nopeesti, mut edelleenkään ei oo näkyny paranemisen merkkejä.

   Poista
 13. Yhden nivelrikkoisen kissan huoltajana: ongelman kanssa voi elää ja oireita hillitä. Kipulääke ei siis muuttanut ontumista mitenkään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kipulääkkeellä ei ole ollut minkäänlaista vaikutusta.

   Poista