keskiviikko 26. elokuuta 2015

Trimmauksessa

Näyttely lähestyy taas, ja tällä kertaa valmistaudumme kissan pesun lisäksi myös trimmaamalla hieman korvakarvoja. Viime näyttelyssä tuomari nimittäin muistutti korvien huolittelusta.

Olen yhden kerran ollut katsomassa kun abyn korvakarvoja trimmataan. Trimmatessa kissan korva käännetään päälakea vasten niin, että karvat sojottavat ylöspäin (vrt. curlien korvat). Siitä sitten aletaan harventamaan karvoja niin, että kärjestä lähtee enemmän karvaa ja tyveen sen sijaan jätetään karvaa jäljelle reilummin. Korvien trimmaus on tietysti tarkkaa puuhaa, ettei vaan mene leikkaamaan korvasta! Lisäksi pitää myös varoa ettei karvoja tipu korvakäytävään.

Olen nähnyt näyttelyissä jossain itis-rotupöydässä myytävän pikkiriikkisiä höyliä tähän tarkoitukseen (=bikini shavereita). Abylle sopii kuitenkin paremmin kynsisaksilla trimmaus, sillä abyn korvia ei haluta ihan kaljuiksi, toisin kuin itiksillä ilmeisesti tehdään.

Tässä ennen ja (melkein) jälkeen -kuvat Viktorista korvakarvatrimmauksen suhteen:

viktorkorvat

Trimmaus suoritettiin niin, että mies piteli Viktoria ja mä sitten leikkasin. Viktor ei oikein olisi halunnut pysyä paikoillaan, ja sakset kiinnostivat poikaa ihan liikaa. Se vaan olisi halunnut purra saksia. Pitää vielä uudelleen hienosäätää leikkausta, koska nyt ne on vielä aika epätasaiset. Kuvasta sitä ei ihan niin huomaa, mutta kyllä ne vaan epätasaiset ovat!

 photo separator_zps3c2a8047.png

Päivitin muuten juuri näyttelykalenteria, sillä Viktor on tänään ilmoitettu ensimmäiseen ulkomaan näyttelyynsä, eikä ihan mihin tahansa ulkomaan näyttelyyn, vaan World Showhun! FIFe World Show 2015 järjestetään Malmössa Ruotsissa 24.-25.10.


Mä en kuitenkaan ole viemässä kissaa näyttelyyn, vaan Viktor lähtee ystäväni Sanna-Leenan (jolta löytyy kotoa mm. Hugon tytär Kiipi) matkaan. Kaikki tulee varmasti menemään hienosti, sillä Viktor ei ole ujostelija! Ennen näyttelyä pitää vielä hankkia poitsulle passi ja rabies-rokotus.

Kotimaassa meitä voi tulla seuraavaksi moikkailemaan sunnuntaina 30.8. Rurokin näyttelyyn Hyvinkäälle!

18 kommenttia:

 1. No nyt ollaan sielläkin päästy korvatrimmauksen makuun, hyvältä näyttää lopputulos ainakin kuvien perusteella. :) Itiksillä tosiaan ajetaan aika lailla kaikki karvat pois, mutta Mulan vihaa tätä toimenpidettä niin paljon, etten ole siinä koskaan onnistunut. Kiva, että Viktor pääsee kokeilemaan näyttelymenestystä ulkomaillakin!

  Ja kappas, pitäisikö tällä kertaa yrittää nähdä? Olen nimittäin tulossa Mulanin ja Mikaelin kanssa myös Hyvinkään näyttelyyn. Mulla on todennäköisesti kasvattajan pieni ADHD-kissaneiti ensikertalaisena vahdittavana, mutta eiköhän aikaa riitä kiertelyynkin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti meillä helpottuisi korvatoimenpide ajan kanssa..

   Katsotaan, jospa tällä kertaa törmättäisiin. :) Yritän katsella itisrivejä ja etsiskellä teitä!

   Poista
 2. Hyvän näköiset trimmatut korvat Viktorilla. Ja loistavaa, että Viktor pääsee Malmöhön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaukaa ne näyttää hyvältä, mutta saas nähdä huomauttaako tuomari epätasaisesta lopputuloksesta kun näkee korvat lähietäisyydeltä..

   Poista
 3. Mekin tullaan sunnuntaina, siis Nala ja Tiiti! Ja nyt emäntä alkoi panikoimaan meidän korvakarvojen kanssa....

  VastaaPoista
 4. On sulla siisti poika :) Onnea tuleviin näyttelyihin!

  VastaaPoista
 5. Mitä ne tuomarit oikeen höpisee? Viktorin korvakarvathan on just söpöt! Musta kuulostaa vähän hassulle, että jos/kun kissalla kerran kasvaa luonnostaan noita korvavarvoja, niin miksi ne pitää näyttelyä varten trimmata pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäkin sanoisin, että tykkään korvakarvallisesta Viktorista enemmän.. Onneksi korvakarvat on kuitenkin uusiutuva luonnonvara! :)

   Poista
 6. Minua on jotenkin aina huvittanut tämä että kissojen korvakarvoja trimmaillaan. Toki moni sitä tekee omassakin rodussa (Fifé-standardi sanoo että korvan sisäpuoli lähes karvaton, ticassa taas karvoituksen pitäisi peittää puolet korvan sisältä), mutta suurin osa ei taida jaksaa vaivautua. :D Ellan korvakarvoja ohennellut pari kertaa, yleensä en viitsi.

  Onnea tuleviin näyttelyihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan tää kyllä aika turhamaista, sen voin myöntää. Saas nähdä jaksanko itse kovinkaan montaa kertaa korvakarvoja ajella, varsinkaan jos Viktor ei rauhoitu trimmatessa.. Liian iso vaiva niin pienen hyödyn vuoksi!

   Poista
 7. Johas on tarkkaa tuo korvien trimmaus! :D En tiennytkään, että joillakin roduilla kuuluu trimmata korvakarvoja, olen aina luullut, ettei niitä vain ole. :D Trimmaus kuulostaa varsin oudolta, karvojen kun on tarkoitus suojella korvaa.

  Vau, World Show'n ihan!! Siinä on varmasti jännitettävää, kovasti onnea siihen ja myös tähän Suomen näyttelyyn! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en usko että korvakarvojen ajelemisesta on mitään haittaa, varsinkaan sisäkissalle. Korvakarvojen ajelu on sen lisäksi sentään aika mitätön juttu, jos vertaa mitä kaikkea ihmiset on valmiita tekemään näyttelykissojensa menestyksen eteen.. Ihan jo jalostuksen tasolta lähtien.

   Poista
  2. Juu en mie sillä, että olisi haittaa! Siis siten kuulostaa oudolta, että kun karvoilla on jokin tarkoitus niin miksi sitä näyttelymaailmassa katsotaan joidenkin rotujen kohdalla pahalla. Minusta nuo karvat on söpöt. :)

   Poista
  3. Kyllähän ne karvat söpöt on, eikä niiden olemassaolo muakaan haittaa ollenkaan vaikka ne trimmasinkin Viktorilta. :)

   Poista
 8. Pitääkin kurkata Penan korviin kun se tuosta herää, meille ei oo tuomarit koskaan korvakarvoista sanoneet mitään niin tuli mieleen, että onkohan tolla karvattomat korvat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on todennäköisesti kyse henkilökohtaisista mielipiteistä! Tuskin niillä korvakarvoilla tai niiden puuttumisella mikään suuri merkitys on.

   Poista