lauantai 5. syyskuuta 2015

Arvoitus ratkeaa

Perjantaina esittelin teille arvoituksen suupieliä lipovasta Jadesta. Nyt saatte siihen vastauksen.

IMG_1849

Jade lipoi suupieliään omega-3-kapselin jäljiltä. Joku arvasinkin, että kyse voisi olla öljystä. Muutkin arvaukset olivat sellaisia, että ihan hyvin olisi voinut niistäkin olla kyse!

Hankin kapseleita testiin, sillä Hugolle ei ole pitkään aikaan maittanut lohiöljy (saatikka mikään muukaan lisäravinne, mutta vähiten lohiöljy) ja ajattelin, että nyt olisi ehkä jo aika tehdä asialle jotain. Päätin ostaa Möller Tupla -kapseleita, jotka ovat hyvin konsentroituneita eli öljymäärä on pieni, jolloin annos menisi ehkä helpommin ruuan mukana alas. Eikä noita kapseleita ilmeisesti ihan joka päivä tarvitse myöskään antaa.

Hugo tutki kapselia kiinnostuneena, kunnes paikalle saapui eräs toinen..

IMG_1856
IMG_1857
IMG_1859

Viktor nappasi kapselin Hugolta ja pupelsi kapselin hurjan murinan saattelemana. Viktor murisee aina, jos se saa jotain toiselle kissalle alun perin tarkoitettua syötävää. Jadellekin tarjosin kapselia ja  kelpasi ihan hyvin, vaikka vähän epäilin ettei se välttämättä tykkää. Ruokailun yhteydessä Hugo söi ruokansa tuttuun tapaan hieman nirsoillen, mutta kuitenkin hieman paremmin kuin yleensä. Kokeilin itsekin miltä öljy maistuu, ja en kyllä tykännyt, yäk. :D

Ajattelin, että Hugo saisi tästä lähtien omegansa kapseleista, mutta Viktor ja Jade siirtyvät kapseleihin  vasta sitten, kun lohiöljy ja D-vitamiinitabletit on käytetty loppuun. Tämän jälkeen meillä olisi käytössä ravintolisistä Möller Tupla (=omega-3+ADE), sinkki ja merilevä (=jodi), minkä lisäksi BE-liuos pitäisi vaihtaa vielä B-liuokseen tai muuhun B-vitamiinivalmisteeseen. Ongelmaksi jää vain se, että mitähän maksan syöttämisen kanssa tekisi, sillä se maistuu pojille aika huonosti. Ehkä juuri ja juuri saisi muutamia pieniä paloja piilotettua ruuan seassa. Montakohan grammaa maksaa tarvittaisiin about 3,5kg ja 5,5kg kissoille Mölleristä tulevan A:n lisäksi? Terveisin: en jaksa laskea. :D Vielä parempi olisi, jos löytyisi jokin muu vaihtoehto kuin maksan syöttäminen!

14 kommenttia:

 1. Voi mitä ihania ilmeitä!
  Sitä on siis liikeellä, että lisäravinteet ei oikein tahdo maistua... Pena ei kanssa meinaa suostua syömään mitään lisäravinteita ja jos lohiöljyä laittaa ruokaan jää ruoka syömättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläkin. :/ Odotan innolla että Hugo pääsisi kastroitavaksi, sen jälkeen ongelma toivottavasti katoaa kun ruokahalu herää ihan uudella tavalla. :D

   Poista
 2. Heh, enpä ihmettele että kyse on öljystä, meilläkin kissat ovat satunnaisesti saaneet jotain omega3-kapseleita mitä meiltä löytyy - ja se kielellä lipominen on silloin aikamoista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika hartaasti piti suupielet lipoa kapselin jäljiltä!

   Poista
 3. Haha, nuo ilmeet :D
  Meillekin ostettiin lohiöljyä tässä jokin aika sitten, ja hyvin maistuu lusikasta vaikka sellaisenaan :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä maistui Hugolle pari vuotta sitten myös, mutta niin se vaan kissankin mieli muuttuu..

   Poista
 4. 3,5-kiloiselle joku 20 grammaa broiskunmaksaa viikossa olisi ihan hyvä, 5,5-kiloiselle 30 grammaa, tai puolet vähemmän naudanmaksaa. Oletko koittanut naudan- tai broilerinmaksaa sellaisena pakastekuivattuna herkkuna? Ne saattavat maistua vaikka raakana ei maistuisikaan. Keittämistä ja/tai paistamista kannattaa myös koittaa. Vaihtoehto maksalle on Fullolifen turskanmaksaöljy, mutta siinä saattaa olla maistuvuusongelmia (vaikkakin tuo öljy tuntuu yleisesti olevan melko maistuva).

  Heh, söpö murisija! Meidän pirpana ei osaa puolustaa mitään ruokaansa. Kiira ja Eemeli alkavat kyllä murista, jos syövät palalihoja ja joku muista kissoista tulee liian lähelle, mutta Tomu ei. Tirppanan syömistä täytyy siksi aina vähän vahtia, se nimittäin vain väistäisi kupilta jos aikuiset päättäisivät ängetä syömään sen ruuat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siis tuollaiset maksaherkut voisi ajaa saman asian vai? Kyllä meillä maksaherkut on menneet ihan ongelmitta alas. Taitaa vaan tulla turhan kalliiksi antaa sellaisia. Keittämistä/paistamista en oo kokeillu, varmaan pitäisi.. Eläinten lohiöljyt ei tuu kysymykseenkään.

   Meillä se on taas niin päin että mitä nuorempi sen ahneempi ja röyhkeämpi. :D

   Poista
  2. Joop, noin 7 grammaa kuivattua broiskunmaksaa ajaa saman asian kuin 20 grammaa tuoretta. Onhan se kalliimpi ratkaisu kuin tuore, onneksi grammamäärät ovat kuitenkin melko pieniä. :)

   Poista
  3. Pitää vähän miettiä mitä tässä tekisi.. Kokeilen ehkä ensin kypsennystä!

   Poista
 5. Upea kuva Mölleristä ja kiva, että maistui! :) Kannattaa kokeilla maksan kypsentämistä, meillä Nora aikoinaan inhosi raakaa maksaa, mutta mikrossa kypsennetystä piti kovasti. Monilla muillakin on lähtenyt kypsennyksen kautta maistumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinkahan kauan sitä kannattaa mikrossa sitten pitää? :o Kyllä meillä siis ennen maistui Hugolle, mutta Viktorin kohdalla on ollut jatkuvampia ongelmia..

   Poista
  2. Siinä ei mene kauaa kun maksa kypsyy, joten sitten kun pinta on ruskea voi laskea sekunneissa milloin kannattaa ottaa maksa pois. Jos oikein muistan niin korkeintaan minuutti, ehkä puoli, menee koko jutussa. :)

   Poista
  3. Okei pitääpä kokeilla pikapuoliin! :)

   Poista