keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Rokotusreissu

Kissat saavatkin tällä kertaa kertoa meidän eilisestä reissusta. Teksti on värikooditettu, jos et muista millä värillä kukakin katti puhuu niin kurkkaa bannerista, millä värillä kissan nimi on kirjoitettu!

catvetissakollaasi

Eilen käytiin koko perheen voimin Catvetissa. Mukana oli tietysti äiskä ja isi, mutta sen lisäksi oli myös pojat. Mä sain matkustaa tuttuun tapaan omassa ylhäisessä rauhassani, kun taas pojat tungettiin samaan koppaan.

Eläinlääkäri laittoi mulle sellasen perusrokotuksen. Se ei sattunu yhtään. Munuaiskontrollikäynnin yhteydessä selvisikin jo, että mulla on taas hammaskiveä kertynyt. Vasta noin vuosi sittenhän multa sitä poistettiin. Äiskä on kyllä viime aikoina unohtanu pestä mun hampaita, vaikka mä niin tykkään siitä tahnasta. Hammaskiven poiston jälkeen se jaksoi puolisen vuotta ahkerasti harjailla, mutta sitten se vähän jäi. Äiskän syy, ni!

Hei mä sain myös sellasen tavallisen rokotuksen! Äiskä ja isi sano että olin aika reipas poika, vaikka mua selvästi jännitti. Mullakin oli hammaskiveä kuulemma suht runsaasti. Ne poistetaan kuulemma sitten kun tulee joku toinen operaatio, josta äiskä ei mulle kerro.. Mikähän se mahtaa olla? Äiskä sanoo että toivottavasti sen toisen operaation aika olis pian, mutta mulla on jotenkin semmonen tunne etten mä tuu tykkäämään siitä, hmm..

Mäpäs sain sellaisen vähän erikoisemman rokotuksen! Se oli semmonen rabies-rokotus. Tarviin sen, että pääsen näyttelyyn Ruotsiin ensi kuussa. Lisäksi sinne kuulemma tarvii lemmikkipassin. Mutta sitten se täti teki jotain outoa. Se kouri mua hännän alta! Vähän ihmettelin että mitähän tässä nyt oikein tapahtuu. Mutta sitten se täti kehui että hienot on pallit ja aivan oikeilla paikoillaan. Sain siitä vielä todistuksen, kuvitelkaa että joitain ihmisiä kiinnostaa että mulla on komeet palleroiset takapäässä, hihhi. On niitä kyllä ennenkin kehuttu, viime näyttelyssä tuomaritäti sanoi että onpas komeet pallerot, niistä tulee varmasti nättejä pentuja! Täh, onks mun palleroissa muka pieniä kissanpentuja, häh? En ymmärrä. Eläinlääkäritäti yritti myös kuunnella mun sydän- ja hengitysääniä, mutta eipä se mitään kuullut kun mä kehräsin vaan koko ajan!

 photo separator_zps3c2a8047.png

Kissojen paino oli yhteensä 12,1kg, ja se jakautui kolmelle kissalle seuraavasti: Jade 5,6kg, Hugo 3,2kg ja Viktor 3,3kg. Viktor on siis mennyt painossa jo isin ohi. Tosin Hugohan on siis ihan liian laiha, mikä johtuu selvästi huonontuneesta ruokahalusta (johtuen osaksi lisäravinteista). Lisäksi molemmilla pojilla on viime aikoina ollut ripulia, joka ei tietystikään auta asiaa. Jaden painosta on varaa laskea jonkin verran, sanoisinko että 200-300 grammaa vähemmän olisi aika ideaali. Viktor on painoltaan täysin ok. Hugolle voisi antaa noi Jaden ylimääräiset grammat ja vielä vähän lisääkin! Miehen kanssa puhuttiin käynnin jälkeen, että molempia hävetti kun Hugo on niin järkyttävän laiha. Mutta minkäs teet jos kissa ei vaan syö, vaikka kuinka tungetaan ruokaa sen nenän eteen. Ei sitä voi pakottaakaan kurkusta alas. Hugolla on ollut ruohahaluongelmia oikeastaan siitä lähtien kun Viktor tuli taloon, eli ihan ymmärrettävää että se alkaa jo vähän näkymäänkin.. Viime vuonna Hugon paino oli 3,5kg ja sitä edellisellä rokotuskäynnillä 3,6kg.

Tänä aamuna Hugo ja varsinkin Jade on olleet aika maassa, eikä kummallekaan maistunut aamuruoka. Arvasin heti että Jade on vähän pipi ennen kuin edes nousin sängystä, koska Jade ei yrittänyt murtautua makkarista pois aamulla normaaliin tapaansa. Molempien ilmeistä myös huomaa että ovat vähän ressukoita nyt. Mutta kyllä se tästä! :)

16 kommenttia:

 1. Hugon ruokahalu todennäköisesti tulee paranemaan reippaasti sen tulevan mystisen operaation jälkeen. ;) Meillä Beisa oli ennen pentuja ja leikkausta to-del-la huono syömään, nirso ja pieniruokainen. Vaikea nykyään uskoa, että joskus olin huolissaan sen syömisistä. Nytkin toki saa olla siinä mielessä huolissaan, ettei se liho, mutta nirsoilu on taakse jäänyttä elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin uskon niin! Sitten pitää olla tarkkana, ettei Hugo lipsahda lommokyljestä pallomahaksi. :D

   Poista
 2. Hei, miten sä olet hoitanut noi rokotusajat yhteisesti? Kätevää olisi kissoja käyttää kerran vuodessa yhteisillä rokotuksilla, kun parin kuukauden välein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaden ja Hugon rokotukset oon saanu samaan aikaan niin, että vein joskus jomman kumman (en muista kumman) vähän aikasemmin rokotukseen kun toisen rokote alkoi umpeutua, ei se sen kummallisempaa ole. Taisi olla jopa pari kuukautta aikaisemmin, ei se niin tarkkaa noiden kanssa ole. Viktorille en vielä viittiny antaa normirokotusta kun sen aika on vasta huhtikuussa, mutta kyllä senkin ajattelin jossain vaiheessa saada samaan rokotusrytmiin.

   Poista
 3. Ruokahalu kyllä taatusti parantuu operaation jälkeen! :) Hih, siellä onkin pieniä poikia. Meidän kissojen yhteispaino on melkein sama kuin teillä, 12,7 kg, siitä Kiira vie 3,8 kg, Eemeli 4,4 kg ja jättimäinen Tomu-tirppana 4,5 kg. Tomu on tosin punnittu viimeksi kaksi viikkoa sitten että varmaan paino on taas noussut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas Tomu iso! Meidän pojat on niin rääpäleitä.. :D

   Poista
 4. No onpa teidän pojat kevyitä... Penallakin sais toi ruokahalu mennä vähän lepotilaan vähäks aikaa, jos vaikka pallomahasta tulis kuoppakylki... :D

  VastaaPoista
 5. Onneksi käytiin vasta poikien kaa rokotuksilla! :D Hmmm tosin pitäisi Simbaa käyttää mahd. pian tarkistuksella tai otetaan viimein selvää miksi se virtsailee tekstiileihin. Nyt on pari kertaa sänkyyn, mutta onneksi meillä on suihkuverho siinä päällä juuri tämän varalta. :D
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kai se ois ihan kannattavaa käydä tarkistuttamassa, jos se epäilyttää! Tai sitten se merkkailu vaan jäi päälle.. :/

   Poista
  2. Voi olla, että on vaan jääny ja tykkää pehmeelle tehdä. Selvästi oli aamulla taas menossa, mutta katsoin vierestä niin huomasi minut ja luikki pakoon. Tietää siis tekevänsä tuhmia. :D No eipä se oikeestaan meitä haittaa kun ne on niin helppo poistaa tuosta sängyn suihkuverhon päältä! Pääasia ettei ala minnekkään muualle taikka sohvalle ruikkimaan. Siltä vielä säästytty. *koputtaa puuta*. :D

   Poista
  3. Sohva olisi kyllä vähän haastava jos Simba sen keksisi.. :s

   Poista
 6. Höhhöh, toivottavasti ruokahaluoperaation aika koittaa pian. ;) :D Ja toivottavasti se auttaa! Rakulla ei ole järin suuri ruokahalu, vaikka se onkin leikattu. Se ei ole liian laiha, mutta nostovaraa on. Pitää vaan toivoa, että paistisuikale tekee hiljalleen tehtävänsä. :D

  Harmi kun hammaskivet kiusaa! Noralle pääsi kertymään paha kivikerros eliminaatiodieetin aikana kun en tajunnu aloittaa harjausta ajoissa. Pitää poistattaa kivet keväällä. Onneksi suu ei kuitenkaan haise ja hampaiden harjaus sujuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ollaan jo aika pitkään odoteltu, että tyttökissa juoksee.. Hugolla on aikaisemmin ollut hyvä ruokahalu, mutta tosiaan Viktorin tultua huomasin selkeän eron.

   Meillä ell sanoi että tänä syksynä kannattaisi kivet poistattaa, mutta Jaden kanssa odotellaan jonkin aikaa kun sillä nyt on ollut niin monta ell-käyntiä parin kuukauden sisään että saa vähän hengähtää. :D Ja Hugo tosiaan vasta sitten kun se toinen operaatio tulee, niin tulee sitten kaksi operaatiota yhdellä rauhoituksella.

   Poista
 7. Voi ei, meillä ollaan jättiläisiä! :D Myrsky painoi kuukausi sitten 4,9kg ja Hannibal 5,8kg. Pitäsi varmaan käydä ell tarkistuttamassa, että onkohan liikaa painoa, ja rokotuttamassa. :D Hannibalilla varmasti on vähän, mutta maha varmaan pienenee kun yritän saada taas ruokavaliota enemmän koostumaan raa'asta lihasta (Hannibal ei oikein tykkää) ja Myrskyssä ei kyllä mun mielestä ole hirveästi ylimääräistä. :D Mutta eriasia mitä mieltä itse on ja ell!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä raakailuun totutteluun, meilläkin se oli Jaden kanssa hyvin vaikeaa, mutta nyt Jade on meillä se, joka ei nirsoile yhtään mitään! :) Meidän tappelu ruokavaliomuutoksesta kesti about puoli vuotta..

   Nyt ell ei sanonut että Jadella olisi ylimääräistä, mutta mun mielestä voisi olla aavistuksen vähemmän. Poikienkaan painoa ell ei kommentoinut mitenkään, taisi vaan sanoa Hugosta että hoikka poika. Se on aika nätisti sanottu Hugosta, joka on oikeesti kunnon luuviulu tällä hetkellä.. :s

   Poista