lauantai 24. lokakuuta 2015

Havaintoja

Olenkin jo pikaisesti maininnut kissoissa tapahtuneista muutoksista kun Viktor on ollut reissussa, mutta ajattelin käydä asiaa läpi myös vähän pidemmän kaavan mukaan.  Lisäksi mukana on vähän muutakin pohdintaa. Sekä Jadessa että Hugossa on näkyvissä muutoksia, tosin Jadessa tapahtuneet muutokset ovat selvästi lievempiä. Tekstistä tuli todella pitkä, saas nähdä kuinka moni jaksaa sen lukea!

 photo separator_zps3c2a8047.png

Kuten jo tuoreeltaan Viktorin lähdettyä kerroin, Hugo muuttui heti samana iltana dramaattisesti. Sitä en kuitenkaan postauksessa kertonut, että tuloksena ei ollut mitään ennennäkemätöntä, vaan "vanha" Hugo, jollainen herra oli ennen pennun tuloa.

IMG_1897

Pistin jo aika pian Viktorin tulon jälkeen (sen jälkeen kun pennun uutuudenviehätys hälveni) merkille, että Hugosta tuli jokseenkin vaisumpi ja etäisempi mua kohtaan. Uskokaa tai älkää, mutta Hugon perusilmekin vaihtui sellaiseen murjottavaan ja ahdistuneen näköiseen ilmeeseen, eikä Hugo oikein enää osallistunut mihinkään samalla tavalla kuin ennen. Huiskaleikitkään ei ole poikaa kiinnostanut enää kunnolla, koska Viktor hyökkää heti huiskan perään ja jos pennun laittaa eri huoneeseen, Hugo kiinnostuu oven takaa kuuluvasta huudosta ja leikki unohtuu. Tempputreeneistä Hugo kyllä edelleen innostuu, ja silloin Hugon ilme on hyvin innostunut, keskittynyt ja siitä selvästi näkee, että se nauttii yhteisestä tekemisestä mun kanssa. Muun osan aikaa tuntuu, että Hugo on vaan niin kiinnostunut Viktorin tekemisistä ettei sillä riitä aikaa mulle, tai silloin kun Hugoa (harvoin) kiinnostaisi mun kanssa olla, niin Viktor tulee ja omii mut ja Hugo sitten luikkii takavasemmalle, vaikka kuinka yrittäisi estellä Viktoria tunkemasta mukaan ja rohkaista Hugoa ettei se lähtisi pois. Nyt Hugo on kaikessa heti mukana, se esimerkiksi istuu aina sylissä kun meen vessaan ja on heti tunkemassa jääkaappiin kun sen avaan, molemmat sellaisia juttuja jotka kiinnosti sitä ennen pentua. Nyt Viktor on se, joka hoitaa noita hommia, mutta Hugo ei edes yritä päästä itse mukaan.

hugoilmeet

Hugossa on tapahtunut nyt myös toinen muutos. Se on alkanut taas uhittelemaan Jadelle. Ne oli ottanut ihan kunnolla yhteen yhtenä päivänä niin, kun Hugo oli saanut sellaisen "uhmatuijotuskohtauksen",  joka tarkoittaa siis sitä, että Hugo vaan tuijottaa Jadea ja kävelee hitaasti sen luo ja aloittaa painin väkisin vaikkei Jade haluaisi, eikä meinaa millään lopettaa. Tällöin Hugo ei myöskään kuuntele mitään kieltoja, vaan tilanne raukeaa vain sillä, että kissat erotetaan hetkeksi kunnolla toisistaan (tällä kertaa mies oli laittanut Hugon Catmaxin pilvilinnaan). Toisen kerran kun Jade ja Hugo ottivat yhteen perjantai-iltana (kyseessä ei kuitenkaan ollut "uhmatuijotuskohtaus"), Hugo aloitti menemällä härnäämään Jadea keittiön pöydän alle jossa Jade oli tuolilla makoilemassa. Jade kuitenkin oli sillä päällä että hän ei mitään kiusaamista suvaitse ja alkoi jahtaamaan Hugoa ja hyökkäili päälle, jolloin Hugo katsoi parhaakseen lähteä karkuun ja jättää härnäilyt sikseen.

Kun Viktor on kotona, Hugo taantuu niin, että se on meidän lauman alimmassa kastissa. Se ei testaa Jadea, vaan Jade saattaa välillä käydä haukkaamassa Hugon niskasta ihan ilman syytä, vaikka kissat olisivat eri puolilla huonetta. Mitään painiottelua silloin ei kuitenkaan synny. Jade on onneksi alkanut hieman rohkaistumaan Viktorinkin suhteen, kuten näitte silloin siinä sinisten leikkihetki -videossa, mutta vielä olisi paljon parannettavaa, tosin en usko että tilanne dramaattisesti tulee enää muuttumaan näiden kahden suhteen, sillä se on fakta että Jade ei pidä Viktorista.

hugoposea

Olen tässä miettinyt, että mistä tämä muutos voisi johtua, tai siis lähinnä sitä, miksi Hugo on sellainen kuin se on Viktorin ollessa kotona. Mä olen tullut sellaisiin päätelmiin, että Hugo on vaan niin stressaantunut, kun talossa on toinen toimiva kolli. Tai sitten siitä, jos Hugo luulee Viktoria edelleen tyttöystäväkseen. Sehän roikkuu Viktorin niskassa tasaisin väliajoin, ja koska se töpsöttää jaloillaankin, niin se antaa viitteitä siitä että se olisi astumista, eikä alistamista. Mulla on siis sellainen kutina, että kolllius ja hormonit liittyy tähän jotenkin!

Viimeinen niitti tähän koko soppaan on se, että nyt kun pojat ovat olleet eri osoitteissa, poikien masut ovat olleet kiinteänä. Pojilla on nimittäin ollut jo pitkään vatsat löysällä. Hävettää myöntää, että en edes muista milloin ripuli alkoi, mutta joskus kesällä se oli. Pojat ovat kuitenkin olleet muuten täysin normaaleja, joten en ole asiasta huolestunut.  Jadella ei ole ollut ripulia. Kun Hugo oli treffeillä, Viktorilla tuli ensimmäinen kiinteä kakkonen. Sitten Viktor lähti keskiviikkona, ja Hugo ei käynyt pariin päivään kakkoshädällä ollenkaan. Se tarkoittaa yleensä sitä, että kiinteää on lupa odotella, ja perjantaina hiekkiksestä löytyikin yksi kova pipana. Toivoin, että Hugon ruokahalu olisi myös parantunut Viktorin lähdön johdosta, mutta sille ei ole tapahtunut mitään, paitsi että Hugo huutaa kurkku suorana kun ruoka-aika koittaa. Sitä Hugo ei ole pitkään aikaan tehnyt, ja muutenkin Hugo on nyt ollut paljon äänekkäämpi (mutta ei sen enempää kuin ennen Viktorin tuloa).

Liittyyköhän tämä vessa-asiakin nyt sitten stressiin ja hormoneihin? Pitää varmaan lähetellä varmuuden vuoksi ulostenäytteitä Eviraan, vaikken jaksa oikein uskoa minkään öttiäisen olemassaoloon..

Nimetön-1

Jadesta sen verran, että sekin on nyt ollut vähän osallistuvampi, ei kuitenkaan merkittävästi. Jade on kuitenkin ollut tyytyväinen kun se on saanut olla yölläkin vapaana asunnossa. Me ollaan siis pidetty Jadea yöt ja työpäivien ajan edelleen makkarissa, vaikka Viktor ei enää ole läheskään yhtä innostunut Jadesta kuin silloin alussa kun eristys tassun takia loppui. Kuitenkin joskus Viktor innostuu edelleen vähän liikaa Jadea härnäämään, ja koska Jade ei näytä välittävän siitä että se laitetaan yksin huoneeseen niin miksei sitä tekisi ihan varmuuden vuoksi. Järjestely on kaikin puolin toimiva, vaikkei tilanne sitä välttämättä vaadi. Alussahan Jade jopa pyysi takaisin makkariin aina ruokailun jälkeen, mutta nykyään se pitää aina hätistää tai kantaa sinne. Jade on kyllä myös nauttinut ja silminnähden piristynyt siitä täysin häiriöttömästä kaksinkeskisestä ajasta, jota se saa yleensä ennen nukkumaanmenoa kun se tulee viekkuun nukkumaan. Harmittaa vaan, että tämän järjestelyn takia Hugo ei pääse viekkuun nukkumaan, kun se siitä niin tykkäisi. Nytkin Hugo on joka yö nukkunut viekussa. ♥ Viktoria en viekkuun edes halua, koska se ei osaa siinä nätisti olla. :D Hugoa ei kuitenkaan voi ottaa Jaden kaveriksi makkariin, koska muuten Viktor huutaisi oven takana ja kukaan ei nukkuisi!

Mulle tulee ikävä tätä "oikeaa" Hugoa, sillä se muuttuu takuuvarmasti takaisin "normaaliksi" kun Viktor tulee kotiin. Olen sanonut tämän varmaan jo pari kertaa blogissa, mutta en malta odottaa Hugon kastrointia, toivottavasti siitä tulee olemaan apua tähänkin tilanteeseen!

 photo separator_zps3c2a8047.png

Ja siltä varalta, että joku anonyymi alkaa taas nillittämään kuinka meidän kissojen elämä on yhtä paskaa, niin tässä teille terveisiä:


P.S. Päivittelin juuri kissojen omat sivut profiilikuvien osalta, ja Viktorin tiedoista löytyy jo pojan WW-näyttelytulos! Viktor hävisi täpärästi tälle upeanväriselle abypojalle. Huonolle ei siis hävitty! :)

18 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus!
  Milloin oot aatellut leikkuuttaa Hugon? Vai onko suunnitelma vasta pohjalla "sitten joskus"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo on meillä sijoituksessa, eli mä en päätä sitä milloin se leikataan, mutta tietysti olen pyytänyt että saataisiin Hugo kastroiduksi mahdollisimman nopeasti. Hugolla on enää viimeinen pentue tekemättä, ja se kävi niiden tiimoilta naaraskissaa tapaamassa viime viikonloppuna. Tulosta ei välttämättä kuitenkaan ole tulossa, koska treffit eivät olleet kovinkaan tuottoisat. Toivo kuitenkin elää, sillä viimeksikis Hugo onnistui toimissa kaksi kertaa, ja viiden pennun pentue tuli!

   Poista
 2. Meillä oli vähän sama tilanne ennen poikien kastrointia. Kun Jackson tuli, niin Paavo vähän etääntyi musta. Vaikka pojat tulivat kyllä loistavasti toimeen, eikä mitään riitoja ollut, niin esim leikeissä Jackson omi kaikki leikit itselleen ja Paavo vetäytyi suosiolla pois. Tai jos Paavo tuli syliin änkesi Jacksonkin, ja taas Paavo vetäytyi. Loppulta Paavo ei oikein sitten hirveemmin edes hakeutunut syliin tai viereen.

  Heinäkuussa pojat kastroitiin, ja nyt Paavo pikemminkin omii leikit itselleen. Eikä se enää vetäydy tilanteissa, ja tulee syliin taas enemmän. Eikä Jacksonkaan enää "häädä" sitä pois. Hassua että meillä se oli noin päin, sillä Paavo kuitenkin dominoi Jacksonia ja oli ns. "pomo". Paavo on kuitenkin rauhallisempii luonteeltaan, joten ehkä se siksi vetäytyi. Kastroinnin jälkeen siitä on tullut myös paljon vilkkaampi. Eiköhän teilläkin tilanne sitten tasaannu kun pojat kastroidaan. :) Meidän pojat kastroitiin noin 1,5 vuoden ikäisenä. Paavo on muutaman kuukauden vanhempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä poikien suhde on myös hyvä, molemmat kyllä härnäävät toinen toistaan (Viktor ehkä enemmän Hugoa kuin toisin päin) mutta kaveruksia ne kuitenkin ovat, nukkuvatkin yhdessä sun muuta.

   Mukava kuulla tuollaisia kokemuksia, toivottavasti meilläkin tosiaan kävisi samoin! :) Hugokin on selvästi se rauhallisempi persoona ja muutenkin vähän arempi kissa (vaikka Jadea se kyllä uskaltaa pomotella nyt), joten siinä mielessä ihan ymmärrettävää että se on se vetäytyvä osapuoli, mutta silti surettaa kun ei pääse nauttimaan siitä Hugosta, jonka tiedän sen oikeasti olevan!

   Poista
 3. Nuoremmat pentukissat.. Huoh! Tsemppiä Hugo ja Jade! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitetaan! Kunpa näitä tämmösiä erityisnäyttelyitä olis useemminkin, niin voitais aina lähettää se pentu sinne niin saatais pentulomaa useemmin! T. Jade ja Hugo

   Poista
  2. Viktor voi mun kans lähtä kyllä vaikka Tallinnassa käymään tuossa keväällä... Jos teitä ei ulkkisertin haku kiinnosta t: hullu kissatäti ;)

   Poista
  3. Vie vaan, ilmeisesti et saanu vielä tarpeekses Viktorin sulosoinnuista.. ;D

   Poista
 4. Laumadynamiikka on liikkuvaa valuuttaa. :) Isoveikan kastraatio nostaa Viktorin kukkulan kuninkaaksi, mutta vapauttaa samalla Hugon salaisen sylilyylin! ;) ps: aikamoinen korvaeläin WW:ssä meni pojun edelle. Toisin olisin toivonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, ja hormonit on sellanen juttu jolla on iso vaikutus! Viktor on siis jo selvästi kukkulan kuningas, paitsi nyt kun Viktor on pois niin se on Hugo. :D

   Joo korvia sillä oli, mutta pää ei ollut kyllä yhtä hieno kuin Viktorilla. Tuomari arvotti kuitenkin turkin tärkeämmäksi ja valitsi tuon toisen, kuten kuuluukin. Hyvä tuomari oli kun ei tehnyt päätöstä oman mielensä mukaan, sillä hän oli kuulemma sanonut että tykkää Viktorista enemmän!

   Poista
 5. Varmasti ihanaa nähdä, että se 'alkuperäinen' Hugo vielä on siellä jossain, ehkäpä se sitten nipi-nipin jälkeen pääsee paremmin esille myös Viktorin seurassa.
  Kattelin eilen noita Viktorin kilpakumppanin kuvia ja totesin, että sillä on upeat silmät, mutta korvia vois olla vähemmänkin. Kyllä Viktor on kokonaisuutena komeampi.

  Musta tuntuu, että ne anonyymit nillittäjät ei oo päivääkään eläneet kissan kanssa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo, nyt yritän vaan nauttia tästä nyt niin paljon kuin mahdollista! Viktor tulee kotiin vasta tiistaina aamulla, joten vielä on aikaa. :)

   Mä taas en tykkää noista silmistä, ihan liian kaukana toisistaan! Niistä on hävinny semmonen villi aby-ilme mun mielestä. Mutta turkki olikin sitten parempi, tummempi ja lämpimämpi, ja se on se mikä ratkaisee.

   Poista
 6. Mä ihan mutulla veikkaisin että toisen leikkaamattoman kollin läsnäolo, siihen hormonitoimintaan liittyvät hajut ja muut tekevät tuon käytöksen erilaiseksi. Toivotaan siis että kastraatio auttaa! Yksi syy voi kyllä olla sekin, että Viktor osallistuvuudellaan ajaa Hugon pois, ja useamman kerran jälkeen se on todennut turhaksi edes yrittää. Meillä Kiira pitkään jättäytyi pois kaikista leikeistä eikä innostunut leikkimään yksinkään koska Tomppa kuitenkin aina tunki häiritsemään leikkejä. Nyt neiti on syystä tai toisesta alkanut taas innostua leikkimisestä ja pari kertaa se on jahdannut Tomppaakin leikkimielisesti. Kyllä Viktor on minusta paljon komeampi kuin tuo toinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugohan ajoi osallistuvuudellaan Jaden pois silloin aikanaan (Hugo oli pienenä melkein yhtä hulivili kuin Viktor), mutta lopulta Jade sitten sai sen innokkuutensa takaisin. Jotain puoli vuotta sitä kesti, että Jade oli etäinen mua kohtaan. Toivottavasti Hugokin rohkaistuisi taas vaikka sen kastraation myötä, kun sitten ei tarvii niitä kollien juttujakaan miettiä niin on rennompi fiilis senkin osalta!

   Poista
 7. Oliko Hugon daami vaikeasti tavoiteltava vai mitä tarkoittaa "treffit eivät olleet kovinkaan tuottoisat"?
  Yäks, mikä rumahko lepakkokorvaeläin voitti huomattavasti kauniimman Viktorin, tämä nyt ihan kuvien perusteella sanottuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo on vaan vähän saamaton, tytössä ei oo mitään vikaa.. :D

   Poista
 8. Samaa sanoisin kuin muutkin, hormonitoiminnan piikkiin laittaisin ainakin osittain ja toivottavasti tilanne normalisoituu viimeistään sitten kun kaikki ovat leikattuna! :) Meillä Haiku on vähän tuommoinen nyhverö leikkien suhteen. Leikkii mielellään, mutta heti kun joku toinenkin kiinnostuu lelusta, niin Haiku luovuttaa leikin sille. Siihen ei oikein auta kuin estää toista tulemasta leikkiin (esim. pitämällä sylissä) tai sitten koittaa leikittää välillä arempaa kisua vähän kauempana, jolloin se saa ainakin lyhyitä yksittäisiä leikkitilanteita. Haikulla kesti aika kauan ennen kuin se rohkaistui leikkien osalta. Yhäkin se antaa helposti tilaa, mutta tulee kuitenkin rohkeammin leikkimään eritoten jos on oikein mieluinen lelu. Aika monesti muut kisut ovat jopa saaneet antaa Haikulle tilaa kun ovat huomanneet sen suunnittelevan syöksyä lelun kimppuun samaan aikaan kuin toinenkin. :D Ja varmaan siinä kun itseluottamus nousee leikkien osalta niin se vaikuttaa sitten muihinkin osa-alueisiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä molemmat aikuiset väistää pennun rynniessä leikkimään.. :D

   Poista