perjantai 9. lokakuuta 2015

Kivikissistä

Hankin meille Kivikis-pesän maaliskuussa, ja nyt haluan vähän jutella siitä teille enemmän. Eritoten mua kiinnostaisi tietää, miltä muiden Kivikis-pesät näyttää, eli onko niissä käytön jälkiä? Sillä meidän Kivikississä on kohta reikä!

IMG_2186

Näettekö tuon vihreän läntin suuaukon kohdalla? Jep, siitä Viktor on repinyt kokonaan valkoisen kerroksen pois. Viktor repii pesää joko etutassuilla leipomistyylimäisesti, tai sitten se makoilee pesän vieressä lattialla ja takajalkatömpsyttää pesän reunaa, jolloin huopa alkaa repsottamaan.

desktopphoto
En minä mitään oo tehny.. 
("leipoo" kuvassa pesää)

Kuvissa pesä ei ehkä näytä kovinkaan pahalta, mutta livenä se on aika huonon näköinen. Täältä löytyy kuvia tuliterästä Kivikissistä. Vanhemmissa kuvissa on siisti ja ryhdikäs pesä, mutta nyt se on lättänä ja repsottava. Pesästä ei saa enää millään niin ryhdikästä kuin mitä se tuliteränä oli, ja kun katsoin noita vanhoja kuvia niin en voinut uskoa että pesä on joskus näyttänyt tuolta! Välillä leikkelen repsottavia huopareuhkoja saksilla pois, mutta ei sekään saa pesää näyttämään kovinkaan nätiltä. Välillä kissat on myös syöneet pesästä irronnutta huopaa, mikä ei tietenkään ole  hyvä juttu, ja siksi koitan poistaa pahimmat repsotukset kun niitä tulee huomattua. Kaikesta tästä huolimatta kissat tietysti edelleen tykkäävät pesästä, kuten blogissa onkin näkynyt. :)

Niin missäs kunnossa muiden Kivikissit on?

16 kommenttia:

 1. Meillä on se huhtikuussa ostettu Alhon huopatehtaan huopapesä (en saa puhelimella linkkiä tähän) joka on ahkerassa käytössä ja lähes uudenveroinen edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin lukasemassa sen sun postauksen! Kuvien perusteella Olokolo näyttää jotenkin tiiviimmältä kuin Kivikis, joten ehkä se sen takia kestää paremmin?

   Poista
 2. Me ostettiin oma huhtikuussa ja siinä on vaan vähän leipomisjälkiä eli on aika paljon siistimpi kuin teillä ;). Sofi löhöää päällä ja Olga viihtyy pesässä sisällä, mutta vielä ei vissiin oo niin kylmä, että olis pitänyt mennä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meidän Kivikis näyttää ihan räjähtäneeltä.. :D Viktorkin saattaa välillä riehumiskohtauksen aikaan möyhiä pesään sisälle hetkeksi, mutta lähinnä kissat tosiaan on pesän päällä vaan!

   Poista
 3. Meillä ei Kivikissiä, mutta jossain vaiheessa houkutti kovasti. Nää kuvat pistää miettimään, että olipa oikeestaan hyvä, että en oo houkutukselle antanu periksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nyt nähdä mitä muut Kivikis-omistajat sanoo asiasta! Voi olla että meillä vaan on ultimate-termiittikissoja jotka saa kaiken pilalle.. :D

   Poista
 4. Tuollainen huopapeti olisi kyllä ihana. Harmi kun ei ollut kovin kestävä. Meilläkin petejä retuutetaan kovasti, joten ei varmaan kestäisi meilläkään. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä huopapeti on meillä ainoa, jota retuutetaan ihan kunnolla. Taitaa huopa tuoksua jotenkin kiinnostavalla kissojen mielestä tms!

   Poista
 5. Onpas hauska tommonen Kivikis! En oo ennen ees törmännyt. Tosin vaikee ajatella, että mun kissat käyttäisi - sohva ja sänky on aina paras paikka. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä viihdytään myös sängyllä ja sohvalla, minkä lisäksi pesät kelpaa pojille. Jade tykkää sen sijaan makoilla lähinnä kovemmilla pinnoilla.

   Poista
 6. Eihän toi kyllä ihan tuliterältä enää näytä :D
  Mutta ihanaa, kun se on ollut kissoille mieluisa, ei ainakaan ole jäänyt nurkkaan tilaa vaan viemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia tosiaan, että kissoille kelpaa edelleen! :)

   Poista
 7. Oho, mutta ainakin on ollut tykätty! :D Näköjään aika monella on mennyt kivikiss lyttyyn ja veikkaan, että meillä olisi kokenut saman kohtalon! Luulen, ainoastaan Raku olisi viihtynyt luolassa (ja sille tätä haaveilinkin), mutta enemmän se viihtyy avoimella nukkumapaikalla. Ehkä me siis jätetään luolasta haaveilu ja toivotaan, että joskus tulisi tavallinen huopanukkumapaikka markkinoille, jolla voisi todennäköisesti olla vähemmän hintaakin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo tykkää olla luolamaisissa pesissä, mutta jostain syystä Kivikisiä Hugo ei oikein missään vaiheessa ole tykännyt käyttää niin, vaan lytyssä.

   Poista
 8. Ohhoh, onpas aika lituskainen ja nyppyyntyneen näköinen! Mun oli tarkoitus ostaa Kivikis, mutta valitettavasti sitä ei ollut Helsingin reissulla saatavilla kummassakaan haluamassani värissä (tummanharmaa tai tuo vihreä), joten se sitten jäi. Tämän postauksen perusteella täytyy ehkä harkita uudelleen, pesä on kuitenkin tosi kallis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan pesä joo kallis.. Ei kuitenkaan sinällään harmita sen hankkiminen, kun se on kuitenkin kovassa käytössä. :)

   Poista