sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Jaden kuulumisia

Maanantaina Jade kävi siis eläinlääkärissä isin kanssa ruokahaluttomuuden ja ripulin takia.

IMG_3441

Eläinlääkärissä otettiin verinäyte ja röntgenissä käytiin kuvaamassa vatsan alue. Verinäyte oli täysin normaali, kreatiniinikin oli laskenut (elokuussa 214, nyt 184) jo normaalin (71-212) rajoihin. Röntgenissäkään ei näkynyt  mitään kovinkaan ihmeellistä, suolessa oli kaksi tiiviimpää pientä asiaa, jotka ovat todennäköisesti luuta. Suolessa oli paljon ilmaa ja se näytti ärtyneeltä. Hoidoksi saimme pahoinvointilääkettä (Cerenia) ja Probiocin-maitohappobakteeritahnakuurin. Lisäksi viemme huomenna ulostenäytteen klinikalle, jotta tulee nyt vihdoin sekin tutkittua kun pojillakin sitä on-off-ripulia on ollut.

Jade ei siis ole ollut täysin syömättä missään vaiheessa. Sille on maittanut vaihtelevasti märkäruoka ja joskus se on syönyt pari suupalaa raakaakin. Välillä on kelvannut Cosman herkut, ja välillä taas kelpaa vaan Coucoun ankkaherkku. Eilen Jade söi 150 grammaa Primacatin märkäruokaa, pari suupalaa broiskun suikaletta ja parisenkymmentä herkkua, sitä ennen pari päivää se söi about 50 grammaa Primacatia ja pari-kolme kourallista herkkuja. Ennen kuin tajusin Primacatin maistuvuuden, Jade söi lähinnä muutaman suupalan raakaa/märkäruokaa ja herkkuja. Eli joka päivä Jade on syönyt kuitenkin jotain, joten ei ole tarvinnut toden teolla pelätä paaston haitallisia vaikutuksia.

Tänään oli ensimmäinen päivä, jolloin Jadesta selkeästi näki, että se on nälkäinen ja että se nautti syömisestä. Pahoinvointilääkettäkään en enää tänään antanut. Eteenpäin on siis menty! Saatan kyllä varmuuden vuoksi hankkia pari purkkia toipilasruokaa eläinlääkäriltä, jos sattuukin niin että ruokahalu katoaakin joulupyhien aikana.

8 kommenttia:

 1. Hyvä, että on löytynyt sellanen sapuska mikä maistuu. Ja hienoa, että veriarvot on kunnossa eikä röntgen paljastanut mitään suurempia murheita vaikka aika kurjalta kuulostaa, että suoli ois ärtynyt. Toivomme Jadelle parempia vointeja ja kaakkanäytteestä vain hyviä tuloksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Giardiaa ei ainakaan ollut, mutta muut testit pitää tehdä eri labrassa joten niitä joudutaan odottelemaan joulun yli!

   Poista
 2. Hienoja uutisia! Suloinen kuva Jadesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Jade söpöstelee täysillä, vaikka olisikin vähän pipi! :)

   Poista
 3. Mahtavaa, että ruokahalu tuli takaisin ja kiva, että tämä tuli kuitenkin ennen (kalliita) pyhiä! :) Toivottavasti vointi on pysynyt hyvänä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vointi on pysynyt hyvänä ja kakkakin on jo kiinteytynyt! :)

   Poista